Şimdi kuantum fiziği ilkelerince biz zamanda tek yönlü ilerleyebiliyoruz ve istediğimiz oranda sıçrama yapamıyoruz. Zamanda yolculuğun kabaca iki teorisi var. Birincisi ışık hızına yakın bir hıza çıkmayla ilgili diğeri 4 boyuttan fazla boyuta sahip evrenlerde zamanda da en-boy-yükseklik gibi istediğimiz yöne istediğimiz oranda hareket etme şansımızın olmasıyla ilgili. Birincisinde geriye gitme şansı yok ama ikincisinde var. Yani teorik olarak zamanda geri gitme ihtimalimiz var. Bir şeyleri değiştirebilir miyiz peki? Bilmem :)
Diyelim ki oldu ve değiştirme şansımız da var. Kendi hayatımdaki hiçbir şeyi değiştirmezdim. Zamanında hata yaptım, canım yandı ama onun sayesinde bu bilince ulaştım yani tecrübe kazandım, ders çıkardım. Gidip yaptığım hatayı düzeltirsem bu farkındalığa sahip olamayacağımdan ileride aynı hatayı tekrar yapma ihtimalim var. Geçmişte yaşadığım acıyı geleceğe ertelemekten başka bir işe yaramaz.
Hiç doğmadığım zamanları gidip görmek isterdim ama ilk canlının ortaya çıkışından günümüze bi gezer gelirdim :)
Konuya niye bu kadar bilimsel yaklaştım onu da anlamadım.