Yüzünüze 300 ml'lik büyük kavanozlardaki el, yüz ve vücut kremi diye geçen kremlerden kullanıyor musunuz?

Kasandra

Guru
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2012
123
31
Yüzünüze 300 ml'lik büyük kavanozlardaki el, yüz ve vücut kremi diye geçen kremlerden kullanıyor musunuz? Memnun musunuz? Ya da kullanıp sorun yaşadınız mı? Kullandıysanız yüzünüzde hangi markanın, hangi çeşidinden en çok memnun kaldınız? Bu tip ekonomik ürünler sizce komedojenik mi yani gözenekleri tıkıyor mu, yoksa üzerlerinde yüz diye de yazdığı için sizce güvenle yüzümüze de kullanabilir miyiz? Tecrübenizi ya da fikrinizi paylaşırsanız sevinirim.

Okuyan arkadaşlar, lütfen yazmaktan çekinmeyin. Ne kadar çok görüş belirtilirse, ben ve diğer tüm okuyanlar o kadar fikir sahibi olmuş oluruz. Örneğin bende Arko Nem'in Shea Yağlı olan Kremi var, yüzüme bir iki kere kullandım, gayet hafif bir krem, cildimde yağlı bir his bırakmadı, bir iki seferde bir sıkıntı yaşamadım ama sürekli her gün sabah akşam kullansam gözeneklerimi tıkar mı diye kafamda bir soru işareti var doğrusu. Shea Yağı kendisi 0 Komedojenik bir yağmış, yani gözenek tıkayıcılığı yok denecek kadar azmış, yağ olarak güvenli bir yağ ama böyle ekonomik tip krem kullanınca yine de sorun olur mu acaba diye düşündürüyor mesela?

Ben kendi tecrübemi yazayım bari. Daha önce uzun bir süre yüzüme hiç bir şey kullanmıyordum nemlendirici olarak. 2-3 gündür yüzüme Arko Nem'in Shea Yağlı el, yüz, vücut kremini kullandım ve şimdilik gayet memnunum ama ilerleyen zamanlarda ne düşünürüm bilemiyorum. Herhangi bir yağlılık, sivilcelenme ya da pütürlenme yapmadı henüz bu aşamada. 1 ay dolunca tekrar yazarım. Sizler de tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim. Bu arada krem sürmeden önce her seferinde yüzümü temizledim. Temizlemeden üst üste, üst üste krem kullanmak iyi bir şey değilmiş ve tüylenme bile yapabiliyormuş kıl kökleri aşırı beslendiği için.

Merhaba, 15-20 gündür El, Yüz, Vücut Kremini yüzüme sürüyorum, komedon yapmasından çekinmiştim ama ben herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Gayet memnun kaldım. Tavsiye ederim derim ama her cilt tipi farklı tepki de veriyor olabilir, ben kendi tecrübemi buraya bırakmış olayım, merak edene, sıkıntı olmadı yani.

Merhaba. Cildim kuru olduğu için bioderma atoderm krem ultra 350 ml lik olanlarından 3 kutu bitirdikten sonra 500 ml lik olanını aldım. Yüzüm için almıştım ama vücut kremi olarak da geçiyor.Yüzümü çok güzel nemlendiriyor.Koltukaltımda oluşan kararmalar için de duştan çıktıktan sonra sürüyorum ve gerçekten rengi açıldı.

Merhaba, ben konuyu açan kişi olarak, kendi tecrübemi aktarmaya devam edeyim. 3-4 aydır sıradan, marketlerden alınan el, yüz, vücut kremlerini YÜZÜME sabah, akşam kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. Konuyu açmadan ve düzenli nemlendirici kullanmadan önce Youtube'da bir dermatoloğun videosunu izlemiştim, bu tarz ürünlerin komedojenik olduğunu yani yüzdeki gözenekleri tıkadığını anlatıyordu, bu yüzden yüzüme kullanmadan önce çok tereddütte kalmıştım, fakat dediğim gibi BEN hiç bir sorun yaşamadım. Bu arada benim cildim normal-kuru arası bir cilt sanırım, epey kuruya yakın yani ve 40 yaş üstüyüm. 40 yaşını geçmiş olmama rağmen DÜZENLİ nemlendirici kullanmaya daha yeni başladım. Forumda 30 yaşındayım ve nemlendirici kullanmak için geç mi kaldım şeklinde yazılar okumuştum. Hiç alakası yok, bunun yaşı yada geç kalmak diye bir şeyin söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Ne zaman başlarsan oradan yakalarsın. Gerçi benim geri döndürmeye çalıştığım hiç bir kırışığım falan yok henüz, belki bu yüzden sıradan kremlerin de bana yetebileceğini düşünüyorum belki. Neyse... Şimdi benim cilt yapım kuru yada kuruya yakın ve 40 yaş üzeri olduğu için belki sorun yaşamadım; daha hassas, yağlı, karma, sivilcelenmeye daha müsait, daha genç ciltlerde sorun olur mu bilmem ama en azından 3-4 ay sıradan market kremi kullanıp hiç bir sorun yaşamamış bir tecrübe var, en azından.

Bu 3-4 ay boyunca epey çeşit de denedim, tek bir krem kullanmadım yani, Arko Nem, Neutrogena, Dermokil ve Escabel denediğim kremler. Ama en fazla ESCABEL diye, bir marketten indirimde, gayet ucuza aldığım kremden memnun kaldım. Escabel cildimi MATLAŞTIRARAK nemlendiriyor, 1-2 dk içinde hiç bir yağlı his bırakmıyor, diğerlerinde böyle bir özellik yok, diğerleri hep yağlı ve kaygan bir his bırakıyor sonrasında, daha bilindik markalar olmasına rağmen. Bir Dermokil'in Aloe Veralı kremi biraz daha az yağlı bir his bırakıyor, yani o da yarı-matlaştırıcı ama yine de daha hafif de olsa yağlı bir his bırakıyor. Cildim kuru ya da kuruya yakın olmasına rağmen ben MATLAŞTIRICI etkiden daha memnunum, belki yağlı his olmasını seven kuru ciltler de vardır?

ESCABEL'den bu kadar memnun kalmama rağmen, devamı aynı markete gelmedi, yani 2. kutuyu da alacaktım ama alamadım. Siz tesadüfen bu pek bilinmedik markaya denk gelirseniz, ne kadar ucuz olduğuna bakmayıp hiç kaçırmayın derim. Bu arada benim kullandığım çeşiti Sade, SOFT KREM olanıydı, internetten baktığımda çok fazla çeşiti olduğunu gördüm, Lavantalı, Narlı, Güllü, Çay Ağacı Yağlı, Avokadolu, Aloe Veralı... gibi gibi, o çeşitleri nasıldır bilemem, denemedim ama ben Sade Soft Kremini çok sevdim, kokusu da çok güzel bu arada. Yeniden bulamadığım ve elimdeki Escabel Krem çabuk bitmesin diye, diğer kremleri önce bitirmeye karar verdim.

Sonuç olarak, siz de yüzünüze nemlendirici olarak 200, 250, 300 ml falan büyük kavanoz sıradan, ekonomik market kremi kullanmaya karar verirseniz, siz de hiç bir sorun yaşamazsınız umarım... Bende hiç bir sivilcelenme, pütürlenme, gözeneklerde bir değişiklik, dolu dolu olma yada belki büyüme, genişleme, siyah nokta, hiç biri, hiç bir şey, negatif bir durum olmadı. Şahsi olarak benim düşüncem, o kadar korkulacak bir şey yokmuş, boşuna üzerlerinde "YÜZ" diye de belirtmemişler diye düşündüm.

En son Hobby'nin Pembe Gliserinli Yoğun Nemlendirici Kremini marketten çok uygun fiyata aldım. Ve ondan da çok memnun kaldım. Dokusu yoğun yada kalın kıvamlı ama bu da matlaştırarak nemlendiriyor. Herkese tavsiye ederim. Sadece kokusunu biraz yadırgamıştım ama sonradan burnum ona da alıştı. Ya ben sadece 4 aydır Krem kullanıyorum ve tam anlamıyla Krem Bağımlısı oldum, günde 3-4 defa değişik değişik kremleri sürer oldum. Kremlerin dokuları, kokuları hoşuma gider oldu. Bir de hiç bir olumsuz etki yapmadı. Eskiden böyle değildi, ben krem sürünce bazen sivilce yada pütür yapardı ya da en azından ağırlık yapardı, rahatsız olurdum. Ya şimdi kremler daha iyi, ya da ben 40 yaşını geçtiğim için, cilt artık kremleri sorunsuzca kabul edip, emiyor, sürekli dahasını yolla der gibi cildim.

Ben karma, t bölgesi yağlı olan bir cilde sahibim. Krem sürünce cildim yağ kusuyor (cilt tipime yönelik krem sürmediğim için olabilir)
Ben de ellerim kuru ve egzamaya meyilli olduğu için ellerimi sık sık nemlendiririm.

Muhtemelen bu sıradan büyük kavanozlar senin yüzüne o kadar uymayabilir ama bulması, denk gelmesi zor olabilir fakat olur da bir şekilde karşına çıkarsa Escabel'in Soft'unu dene derim, çünkü matlaştırıyor ve hiç yağlılık hissi bırakmıyor, olmadı ellerine kullanırsın. Hobby'i bulmak daha kolay olabilir, Gliserinli olan matlaştırsa da, sonrasında hafif yağlı bir his ya da işte Gliserin hissi bırakıyor, eller için çok iyi, ürün yorumlarında egzama, kaşıntı, hatta gül hastalığına bile en iyi gelen, en iyi yatıştıran krem olduğunu okudum, ben de o yüzden Gliserinli aldım, babamın ellerinde de sorun oluyor çünkü. Ama ben kokusunu biraz yadırgadım, eğer hemen hemen aynı formülse Hindistancevizi Yağlısını denemek daha hoş kokulu ve aromatik bir deneyim olabilir, bu bittikten sonra ben de öyle almayı düşünüyorum, yine yorumlarda onun güzel koktuğunu yazmışlar. Bir de Hobby'nin Aloeveralı Soft çeşiti var, onun daha az yağlı mı, daha çok yağlı mı bir his bırakacağını kestiremiyorum, çünkü şimdiye kadar tecrübe ettiğime göre daha sıvı ve yumuşak kıvamlı formüller daha kaygan bir his bırakıyor, daha koyu ve kalın formüller ciltte daha güzel matlaşıyor sanki, bilemedim, soft deyince daha da hafif olma ihtimali de var. Zaten çok uygun fiyatlı ürünler olduğu için en kötü ellerine kullanırsın. Ben de Hobby markasını ilk defa deniyorum, belki daha önce 20 sene önce ya denemişimdir, ya denememişimdir, böyle uygun fiyata bu kadar iyi formül çıkacağını ben de beklemiyordum.

ben genelde ayrı kullanmaya çalışırım, olmadığı zamanlar kullandım hiç birşey olmadı. yüz kıremi gibi tam anlamıyla fayda sağladığını düşünmüyorum bu arada.

ben genelde ayrı kullanmaya çalışırım, olmadığı zamanlar kullandım hiç birşey olmadı. yüz kıremi gibi tam anlamıyla fayda sağladığını düşünmüyorum bu arada.
Muhtemelen, özellikli yüz kremleri cilde daha faydalıdır mutlaka ama 40 yaşını geçmeme rağmen henüz kırışık yada sarkma gibi bir sorunum yok şimdilik, o yüzden ben ekonomik büyük kavanozları kullanmak istedim. Bir de ilginç bir şey var, 4-5 sene önce alıp kullanmayıp, kenara koyduğum Avon'un gündüz ve gece kremleri de var, muhtemelen tarihleri geçtiği için, artık bitsinler diye, atmaya kıyamayıp, yine de sürekli kullanmak sakınca yaratabilir diye, haftada bir ya da iki defa sürüyorum sadece, onlar cildimi epey bir yağlandırıyor. Bu ekonomik kremler daha hafif kalıp, daha az yağlandırıyor yada hiç yağlandırmıyor. Kuru ya da kuruya yakın bir cildim olsa da, o yağlılık hissinden ben rahatsız oluyorum doğrusu ama içindeki epey yağlılık veren o özellikler, belki de serumlar kırışıklara falan daha iyi geliyor olabilir muhtemelen ve yine muhtemelen nemlendirme özelliği daha yoğun, daha besleyici falandırlar.

takdir edersiniz ki; avon güzel marka, gece ve gündüz ayrı kıremler ml'si düşük yani ekonomik olmayan ama özenle hazırlanmış kıremler ve zamana göre etkileri gözlemlenip üretilmiş.

Zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim

Rica ederim. :) Ne demek. Bu arada Hobby Gliserinli koyu kıvamıyla bence ayak kremi olmaya da çok uygun ama dediğim gibi belki onun yerine Hindistancevizlisi sanki daha keyifli olabilir, muhtemelen formülleri aynı yada çok yakındır.

Zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim
Rica ederim. :) Ne demek. Bu arada Hobby Gliserinli koyu kıvamıyla bence ayak kremi olmaya da çok uygun ama dediğim gibi belki onun yerine Hindistancevizlisi sanki daha keyifli olabilir, muhtemelen formülleri aynı yada çok yakındır. (Üstte Yorumla şeklinde yazmamışım, yanlışlıkla düz şekilde girmişim.)

Benim ayağımın altı çok soyuk ve çatlak. Trendyolda ayağa takıp bir süre bekletince ayaktaki ölü derileri soyan ürün var ya, onu almayı düşünüyorum. O kupkuru görüntü kaybolunca ayağıma krem sürebilirim. Yüzüm yağlı olsa da vücudum kuru zaten.

ben ayak kıremi olarak avon kullanıyorum. ama durumunuz müsaitse; lapitak öneririm, ml si düşük ama çok etkili, ben şuan ekonomik sebeplerden dolayı avonun lavantalı olanını ucuz bulmuştum onu kullanıyorum.

Benim cildim çok kuru, özellikle duştan çıktığımda geriliyor, gülersem çatır çatır yırtıldıgini hissediyorum. Karışıklığa çok müsait. Ben La Mer diye pahalı bir kremle niveanin klasik lacivert kreminin içeriği aynı diye duymuştum. O yüzden nivea kullanıyorum. Bazen de mia klinika bariyer kremi kullanıyorum. İkisi de ucuz ve bana iyi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…