Merhaba, ben konuyu açan kişi olarak, kendi tecrübemi aktarmaya devam edeyim. 3-4 aydır sıradan, marketlerden alınan el, yüz, vücut kremlerini YÜZÜME sabah, akşam kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. Konuyu açmadan ve düzenli nemlendirici kullanmadan önce Youtube'da bir dermatoloğun videosunu izlemiştim, bu tarz ürünlerin komedojenik olduğunu yani yüzdeki gözenekleri tıkadığını anlatıyordu, bu yüzden yüzüme kullanmadan önce çok tereddütte kalmıştım, fakat dediğim gibi BEN hiç bir sorun yaşamadım. Bu arada benim cildim normal-kuru arası bir cilt sanırım, epey kuruya yakın yani ve 40 yaş üstüyüm. 40 yaşını geçmiş olmama rağmen DÜZENLİ nemlendirici kullanmaya daha yeni başladım. Forumda 30 yaşındayım ve nemlendirici kullanmak için geç mi kaldım şeklinde yazılar okumuştum. Hiç alakası yok, bunun yaşı yada geç kalmak diye bir şeyin söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Ne zaman başlarsan oradan yakalarsın. Gerçi benim geri döndürmeye çalıştığım hiç bir kırışığım falan yok henüz, belki bu yüzden sıradan kremlerin de bana yetebileceğini düşünüyorum belki. Neyse... Şimdi benim cilt yapım kuru yada kuruya yakın ve 40 yaş üzeri olduğu için belki sorun yaşamadım; daha hassas, yağlı, karma, sivilcelenmeye daha müsait, daha genç ciltlerde sorun olur mu bilmem ama en azından 3-4 ay sıradan market kremi kullanıp hiç bir sorun yaşamamış bir tecrübe var, en azından.
Bu 3-4 ay boyunca epey çeşit de denedim, tek bir krem kullanmadım yani, Arko Nem, Neutrogena, Dermokil ve Escabel denediğim kremler. Ama en fazla ESCABEL diye, bir marketten indirimde, gayet ucuza aldığım kremden memnun kaldım. Escabel cildimi MATLAŞTIRARAK nemlendiriyor, 1-2 dk içinde hiç bir yağlı his bırakmıyor, diğerlerinde böyle bir özellik yok, diğerleri hep yağlı ve kaygan bir his bırakıyor sonrasında, daha bilindik markalar olmasına rağmen. Bir Dermokil'in Aloe Veralı kremi biraz daha az yağlı bir his bırakıyor, yani o da yarı-matlaştırıcı ama yine de daha hafif de olsa yağlı bir his bırakıyor. Cildim kuru ya da kuruya yakın olmasına rağmen ben MATLAŞTIRICI etkiden daha memnunum, belki yağlı his olmasını seven kuru ciltler de vardır?
ESCABEL'den bu kadar memnun kalmama rağmen, devamı aynı markete gelmedi, yani 2. kutuyu da alacaktım ama alamadım. Siz tesadüfen bu pek bilinmedik markaya denk gelirseniz, ne kadar ucuz olduğuna bakmayıp hiç kaçırmayın derim. Bu arada benim kullandığım çeşiti Sade, SOFT KREM olanıydı, internetten baktığımda çok fazla çeşiti olduğunu gördüm, Lavantalı, Narlı, Güllü, Çay Ağacı Yağlı, Avokadolu, Aloe Veralı... gibi gibi, o çeşitleri nasıldır bilemem, denemedim ama ben Sade Soft Kremini çok sevdim, kokusu da çok güzel bu arada. Yeniden bulamadığım ve elimdeki Escabel Krem çabuk bitmesin diye, diğer kremleri önce bitirmeye karar verdim.
Sonuç olarak, siz de yüzünüze nemlendirici olarak 200, 250, 300 ml falan büyük kavanoz sıradan, ekonomik market kremi kullanmaya karar verirseniz, siz de hiç bir sorun yaşamazsınız umarım... Bende hiç bir sivilcelenme, pütürlenme, gözeneklerde bir değişiklik, dolu dolu olma yada belki büyüme, genişleme, siyah nokta, hiç biri, hiç bir şey, negatif bir durum olmadı. Şahsi olarak benim düşüncem, o kadar korkulacak bir şey yokmuş, boşuna üzerlerinde "YÜZ" diye de belirtmemişler diye düşündüm.