17 yaşındasın ve cildinin bu durumda olması nedeniyle canının sıkılmasını anlayabiliyorum.Ama üzülme bence.
Ben de iğneli epilasyon yaptırıyordum yüzüme ve tatildeyken mecburen başka bir yerde epilasyon yaptırmak zorunda kaldım. Epilasyondan 2 hafta sonra bile yüzüm delik deşikti. Gün geçtikçe iyileşr diye bekledim ama nerdeee.Daha önce gittiğim merkezde bu şekilde bir problem yaamamıştım.
Başka bir cilt uzmanıyla görüştüğümde ise bu izlerin 6-7 ay içinde geçme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi ve gerçekten dediği gibi de oldu.
Şu an senin yapacağın şey, dışarı çıkarken kesinlikle güneş gözlüğü,şapka, ve güneş kremi kullanmak. Yüzündeki lekeler eylül-ekim kasım aylarında geçmese dahi,evin içindeyken bile güneş kremi veya SPF içeren nemlendiriciler kullanmalısın. Haftada 1 kere de peeling yaparsın.Aşağı yukarı 6 ay içinde üst katmandaki ölü deriler dökülüp yerine yenisi gelecektir ve böylece cildin eski haline dönecektir.
Şunu da belirteyim cilt uzmanı değilim tabi ki sadece tecrübelerimi ve bildiklerimi paylaştım burda.Birkaç ay daha sabret bakalım, geçmezse başka bir doktora görünmende fayda var.