Yüzüm ve elim uyuşuyor

Bana Diyor Nau Nau

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
13.223
48.474
Merhaba hanımlar,
Öncelikle söyleyeyim cumartesi için randevu aldım doktordan.
Ama google'lamak yerine buraya benzer hikayeler var mı diye sormak istedim.
3 seferdir başıma geliyor.
Bir anda yüzümün sol tarafında burun kenarı ve oraya yakın olan bölge karıncalanıyor.
Ardından hemen sol el parmaklarım karıncalanıyor.
5 dk içinde geçiyor.

İlkinde üstüne yattım vs dedim ama bugün durduk yere oldu tuvaketteyken.
Hemen randevu aldım.
Yine de korkmalı mıyım sizce :KK43:

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay inşallah strestendir :KK70:

Başına gelen ve ya çok basit bişiymiç korkma diyecek olan var mı merak ettim
Covid atlattınız mı? Covid sonrası sol tarafımda uyuşma karıncalanma yaşadım. Ara ara da sol ayağımda yaşıyorum. Emzirdiğim için coraspin kullanamadım. D-dimer testi yaptırdım, normal çıktı. Ama doktor covid sonrası devam edebiliyor böyle şikayetler dedi.

Çalıştığım dönemlerde sinir stressten dolayi bende de olmuştu 1-2 defa ayni bölgeler ama sol sağ şeklinde değil burun kenarlarindan çeneme doğru, kol veya bacakta. Çalişma hayatini birakinca düzeldi bir daha yaşamadim. Stressliyseniz ondan bile olabilir. Ama doktor ihmal etmeyin yine de biz bilemeyiz, benzer belirtiler gosteren farkli seyler olabilir.

ben undergrad bitirme projemi yaparken aynilarini yasamistim ya tamamen stresten demisti doktor. yuzumun tek tarafi ve parmaklarim uyusuyordu, sonra kafamin icinde inanilmaz bir basinc hissediyordum ama toplam 10 dk suruyordu max. karisim bi bitki cayi icmistim galiba ama onu turkiyede bulamadim sonra, buradaki doktor soylemisti eczaneden aliniyordu.

umarim bir sorun yoktur senin de donemlik strese baglidir cabucak gecer.

ben undergrad bitirme projemi yaparken aynilarini yasamistim ya tamamen stresten demisti doktor. yuzumun tek tarafi ve parmaklarim uyusuyordu, sonra kafamin icinde inanilmaz bir basinc hissediyordum ama toplam 10 dk suruyordu max. karisim bi bitki cayi icmistim galiba ama onu turkiyede bulamadim sonra, buradaki doktor soylemisti eczaneden aliniyordu.

umarim bir sorun yoktur senin de donemlik strese baglidir cabucak gecer.
Ya valla aynıları
Doktora tezi yazıyorum
Kafamda basınç
Sol yanak ve elde ara ara uyuşma
10 dk içinde bitiyor ama
Stresliyim bir de bebek var
Uykusuzluk vs de cabası

Çalıştığım dönemlerde sinir stressten dolayi bende de olmuştu 1-2 defa ayni bölgeler ama sol sağ şeklinde değil burun kenarlarindan çeneme doğru, kol veya bacakta. Çalişma hayatini birakinca düzeldi bir daha yaşamadim. Stressliyseniz ondan bile olabilir. Ama doktor ihmal etmeyin yine de biz bilemeyiz, benzer belirtiler gosteren farkli seyler olabilir.
Doktorayı bıraksam her şey düzelecek gibi hissediyorum 😀😀

Bildiğim kadarıyla covid olmadık hiç ailecek
Covid atlattınız mı? Covid sonrası sol tarafımda uyuşma karıncalanma yaşadım. Ara ara da sol ayağımda yaşıyorum. Emzirdiğim için coraspin kullanamadım. D-dimer testi yaptırdım, normal çıktı. Ama doktor covid sonrası devam edebiliyor böyle şikayetler dedi.

Merhaba hanımlar,
Öncelikle söyleyeyim cumartesi için randevu aldım doktordan.
Ama google'lamak yerine buraya benzer hikayeler var mı diye sormak istedim.
3 seferdir başıma geliyor.
Bir anda yüzümün sol tarafında burun kenarı ve oraya yakın olan bölge karıncalanıyor.
Ardından hemen sol el parmaklarım karıncalanıyor.
5 dk içinde geçiyor.

İlkinde üstüne yattım vs dedim ama bugün durduk yere oldu tuvaketteyken.
Hemen randevu aldım.
Yine de korkmalı mıyım sizce :KK43:
Tansiyonun yükseliyor olabilir. Kontrol etmediysen bi ölç bakalım o anda.

Doktora gidene kadar günde 1 tane Coraspin 100 mg veya bebek aspirini kullan, inşallah stresten kaynaklıdır ama damar tıkanıklığı belirtisi olma ihtimali yüksek. Allah şifanı versin inşallah :dua: :dua: :dua: :dua: :dua:

Benim de bazen elim ve dudak bölgem uyuşuyor, karincalaniyor.
hatta gören biri dudaklarımın renginin mavi/mor 'a çaldığını söylemişti bir keresinde.
Ama kısa sürede geçiyor ve nadir aralıklarla oluyor. O yuzden doktora gitmedim açıkçası. Umarım önemli bir sey degildir, sonucunu yaz mutlaka.
Çok geçmiş olsun

hatta gören biri dudaklarımın renginin mavi/mor 'a çaldığını söylemişti bir keresinde.
Ama kısa sürede geçiyor ve nadir aralıklarla oluyor. O yuzden doktora gitmedim açıkçası. Umarım önemli bir sey degildir, sonucunu yaz mutlaka.
Çok geçmiş olsun
Aynısı.
Yazacağım sonucu

Benim anksiyetem ne zaman azitsa kafami taktigim yerim biber dokmussun gibi yaniyor ya da uyusuyor.Yaklasik 2 hafta cene ve boyun bogaz bolgemdi.Oraya yogunlastikca daha da artiyor.Once dahiliye ya da endokrin eger bir sey yoksa psikiyatriye gidebilirsin.

Çok geçmiş olsun
Kılcal damarlarda tıkanıklık olma ihtimali yüksek, doktora git lütfen.

X