Yüzük Pafmaktan Çıktı Çıkacak

eğer kafanızda gerçekten ayrılık varsa hazırlıklar neredeyse tamamlandı şimdi dönülmek olmaz diye düşünmeyin.
Emin olun evlendikten sonra daha zor olabilir.
Şimdi gelelim nişanlınıza.
Kusura bakmasında annenizden ona ne onlara neee.
Nasıl bir hadsizliktir bu.
Kimseyi ilgilendirmez bu annenizin ne durumda olduğu.
Bir de ailesini dolduruyor "bir daha çağırmayalım".
Karar vermek size düşer.
Ama yarın bir gün evlendiğinizde de sürekli böyle yorum yapması sizin canınızı sıkacak.

annene babana ne olursa olsun konuşmamalı.
ağzına almamalı.
bu hakkı ona kimse vermez .
istemiyorsa almasın seni.
zorla mı yani.

Bu tavrı nişanlının annesi babası yapsa ve nişanlın, özür dilese, açıklama falan yapsa tamam da nişanlının daha nişanlıyken böyle davranıyorsa sıkıntılı. Ama diğer açıdan da düğün, nişan vakitleri erkekler bazen aile ile sevdikleri arasında kalıp asabileşebiliyorlar. O yüzden biraz ara verip sakinleşmeye mümkünse düğünü biraz ertelemeye çalışın. İnşallah sıkıntılarınız hallolur da mutlu olursunuz

Millet bol keseden atmaya nekadar bayılıyor yarabbim.. bekara karı boşamak kolay derler buradaki hemen hemen herkesin kafası her nedense böyle.. herkes prenses, kraliçeler gibi hayat sürüyor kimsenin ilişkisinde problem Yok ve kimse kimseye yanlışlık yapmıyor yapılanada anında posta konuluyor.. bırakın bu tavırları Allah'ın aşkına.! Bu yazı sahibine diyeceğim şudur ki lütfen pire için yorgan yakma.. belki erkek arkadaşın onun davetine iştirak edemediğiniz için sizi onların daveti iptal etmesine misilleme yaptığınızı düşünüyor olabilir, ufacık sözden dolayı nişan mı atılırmış? Hadi bu nişanı attınız karşınıza bundan daha kibar bir adam çıkacak mı diye düşünüyorsunuz.. hayır,asla .. ne yazık ki öyle bir adam yok.! Ve üzülerek söylüyorum ki giden geleni hep aratıyor...

berbat bir düşünce tarzı. sizin pire dediğiniz şey konu sahibinin annesi. sizin başınıza gelirse yedirir devam edersiniz. ayrıca bu mesele sadece saygısızlık değil. anneye laf eden ilerde her şeyi yapma sinyalini verir. gelen gideni de aratmaz eğer akıllı olursan ve seçimlerini doğru yaparsan. bu hayatta düzgün adamlar da var umarım bir gün karşınıza çıkar.

eğer farklı sorunlarınız daha varsa nişan atma fikri olabilir ancak bu anlattığınız olay düzelmeyecek bir durum değil. her ilişkide dönem dönem gerginlikler oluyor. hele ki düğün zamanı yaklaşınca daha da artıyor.
nişanlınız da siz de haklı olabilirsiniz.
mesela anneniz gerçekten umursamıyorsa ve siz bir şey yok gibi davrandıysanız rahatsız kalmış olabilir.
anneniz oraya gittiğinde gergin bir ortam mı oluştu? neden bunu deme ihtiyacı hissetti.

bende nişanlıyım ve annemin bana davranış şekli nişanlımı hatta görümcemi bile zaman zaman rahatsız ediyor. nişanlım bana uygun bir lisanla dikkat et dedi. (ablamı kayırıp beni sürekli aşağılaması, benim hayatımı yok sayması gibi etkenlerden dolayı rahatsız kalmış. sonra bi düşündüm benim alıştığım durumlar dışarıdan bakınca ne kadar itici duruyormuş o anlatınca içimdeki duygular depreşti.) belki sizinde öyledir.

evliliğinize yansıyacak bazı sorunlardan tedirgin oluyordur belki de bu sebeple mesafe talebini yansıtmıştır yanlış bir üsluppla da olsa...

ancak size, ailenize saygısızlığı sürekli var ise; ezmeye çalışıyorsa; güven sorunuz varsa; sevginiz bittiyse o halde ilişkinizi bitirin.

Kızlar merhaba,
Fikirlerinize ihtiyacım var. Kendinizi benim yerime koyup cevaplarsanız sevinirim.

2 buçuk senelik bir ilişkim var. 7 8 aydırda nişanlıyız.Bana karşı her zaman sevgi dolu olmuştur. Her ihtiyacım olduğunda yanımdadır gerçekten çok seviyorum onu.

Birde annem var tabi benim herseyim. 25 senelik evliliği 22 yaşında ki kızdan dolayı ve adam diye gezen biri yüzünden bitti.Hayalkırıklığını ve psikolojisini anlamanız için detaya giriyorum. Maddi manevi hep tek mücadele eden, yine de gamzeleriyle gülümsemekten vazgeçmeyen kahraman bir kadın o.

Ama dedim ya kendi kırılmışlığından benim bu dönemimde hiç ilgilenemedi. Nişanlım da bunun farkında sen annenin umrunda değilsin o kendi dünyasında yaşayıp duruyor diyor.

Bugün olay patladı. Nişanlımın ailesi iki kere üst üste bizi davet etti. Birinde onlar birinde biz iptal etmek zorunda kaldık.Neymiş annem hiç birşey yapmıyormuş ilgilenmiyormuş. Neyse geçen hafta sonu gittik evlerine.Bugün öyle konuşurken bizimkilere söyledim BUNLARI bir daha çağırmayın dedim dedi.

Kendimi ailemi o kadar aşağılanmış hissediyorum ki. Yapı olarak gerçekten sabırlı bir insanım ama aileme yapılan şeyi kaldıramıyorum bunu yutamıyorum. Gurur değil sadece çok kırıldım geldiğimden beri ağlıyorum ve hatalıyım çünkü hala mesaj atan arayan olmadığına göre. Birde nankörmüşüm. Ki ben bütün varolduğum herşeye tırnağıyla kazıya kazıya gelmiş bir insanım. Şükürsüz bir insan değilim.

Şimdi kızlar düğüne 2 ay var. Eve baya Masraf yapıldı. Gelinlik eşyalar mekan herşey hazır. Ama şuan gökdelen dikse umrumda değil. Ne yapmalıyım? Ayrılık konuşmasına hem hazırım hem değilim. Düşünceleriniz benim için önemli. Uzun oldu kusura bakmayın. Teşekküf ederim şimdiden
İlk evlendiğimde düğünden bit saate ön saat önce elalem ne der çok masraf yapıldı diye devam ettim. Bana ve aileme hakaret edilmesine rağmen...
Sonuç kahrolunan günler ve biten bir evlilik... hiç bir masraf be hiç bir söz sizden değerli değil. Kalbinizde doğru olduğuna inandığınızı şeyi yapın, aklınızı dinlemeyin lütfen

berbat bir düşünce tarzı. sizin pire dediğiniz şey konu sahibinin annesi. sizin başınıza gelirse yedirir devam edersiniz. ayrıca bu mesele sadece saygısızlık değil. anneye laf eden ilerde her şeyi yapma sinyalini verir. gelen gideni de aratmaz eğer akıllı olursan ve seçimlerini doğru yaparsan. bu hayatta düzgün adamlar da var umarım bir gün karşınıza çıkar.
Ne kadar da olayları büyütmeyi seven bir toplumuz.. benim düşüncemi gelip beğenin onaylayın diye paylaşımda bulunmadım. Berbat derkenken kendinizden bahsetmek istediğinizi sanıyorum; zira kişi kendinden bilirmiş işi.! Yazdıklarım konu sahibine .!sana niye bu kadar koydu yazdıklarım? Kuyruk acınız olabilir gidin kuyruğunuza basana çemkirin!ayrıca benim düşüncem beni bağlar.. sana ne oluyor?

X