Nikah Yüzük duasi, Dini NIkah sayilirmi?

genckiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
1.255
201
123
selam arkadaslar
yüzük duasi dini nikah sayilirmi?
benim bildigim imam nikahini illa hoca kiyacak diye birsey yok. Fakat
yüzük duasi yapildigindada cok kisi tanik oluyor fakat bu dini nikah gibi sayilirmi
bu dua?

selam arkadaslar
yüzük duasi yapildigindada cok kisi tanik oluyor fakat bu dini nikah gibi sayilirmi
bu dua?

yüzük duasında insanlar sizin nişanınıza yani evlilik kararınıza şahittir, evliliğe şahit olmk ayrıdır. bu yüzden nikah yerine geçeceğini hiç sanmıyorum.

ben ilahiyat mezunuyum canım, öncelikle onu söyleyeyim

yüzük duası dini nikahın yerine geçmez asla
çünkü nikah bir akiddir. Nişanda yapılan akidle nikah akdi birbirinden çok farklıdır
bu sebeple dini nikah yaptırmanız gerekir
ve illaki bir hoca tarafından yapılması gerektiği gibi bir şart yoktur...

selam arkadaslar
bu dua?

Bir yaşıma daha girdim yüzük duasını yeni duydum

bende ılk defa duydum. bılen arkadaşlar açıklayabilirler mi ? nasıl birşey neden yapılır. bizde hiç görmedim öle bişe.

Aynen aynen nedir bu yüzük duası kızlar :26:

islamda "yüzük duası" adı altında bir du ya da ibadet yok
bu sanırım, nişanın hayrlara vesile olması için aile arasında okunan herhangi bir dua

yüzük duası diye başlı başına bi dua yok ki.her güzel olayda yapıldığı gibi sizin nişanınızın hayırlı/mübarek olması için bi dua yapılmış ve bu çevrenize ilan edilmiş.bunun nikah duasıyla ve nikahın şartlarının yerine gelmiş olmasıyla alakası yok canım...

Kesinlikle Aynı Değil..
Yüzük Duası Olmazsa da Olur, Ama Dini Nikah Olmazsa Olmaz..

heee bende yapılması zorunlu bıse gıbı hıssettım bı anda. tamam o zaman guzel bı uygulama tabı ama zorunlu deıl anladıgım kadarıyla. annem de hoca getırtırız okur demıstı. onun gıbı bıse sanırım bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…