Yüzme öğrenmek istiyorum

masal88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
659
844
103
İstanbul
Kızlar yurt dışında yaşıyorum.Haziranda İstanbul'a ailemi ziyarete geleceğim 3 ay kalacağım.. Şuan bilmiyorum Türkiye'de yüzme kursları acik mi ama benim deniz fobim vardi yendim.Şimdi aşırı derecede yüzme öğrenmek istiyorum 33 yaşındayım sizce mümkün mü.Çok istiyorum tatile gittiğimde tatilin bile tadını çıkaramıyorum.Acaba sizlerin önerebilecegi memnun kaldığınız bir yer var mı..
Özel ders mi almalıyım grup dersleri mi? acaba özel derslerin ücretleri çok mu uçuktur grup dersinde de öğrenebilir miyim yetişkin yüzme kurslarına gidenler,yüzmeyi belli bir yaştan sonra öğrenenler kendilerinden örneklerle bilgi verirse çok sevinirim💐

Merhaba.
Öğretmen göndermiş, dün kızımla bir videoda dinledik.
Atatürk, 50 yaşında, kitaptan okuyarak sonra denizde uygulayarak kendi kendine yüzmeyi öğrenmiş. Cok hoşuma gitti bu.
37 yaşındayım, acaba ben de mi öğrensem bu yasta dedim. Olmaz diye bir sey yok, olur herhalde dedim. Bir düşüneceğim bu konuyu.

Kızlar yurt dışında yaşıyorum.Haziranda İstanbul'a ailemi ziyarete geleceğim 3 ay kalacağım.. Şuan bilmiyorum Türkiye'de yüzme kursları acik mi ama benim deniz fobim vardi yendim.Şimdi aşırı derecede yüzme öğrenmek istiyorum 33 yaşındayım sizce mümkün mü.Çok istiyorum tatile gittiğimde tatilin bile tadını çıkaramıyorum.Acaba sizlerin önerebilecegi memnun kaldığınız bir yer var mı..
Özel ders mi almalıyım grup dersleri mi? acaba özel derslerin ücretleri çok mu uçuktur grup dersinde de öğrenebilir miyim yetişkin yüzme kurslarına gidenler,yüzmeyi belli bir yaştan sonra öğrenenler kendilerinden örneklerle bilgi verirse çok sevinirim💐
Yuzmeyi bilmeme ragmen yuzemiyorum
Bogulmakdan korkuyorum
O ayagim yere degecek.
Su korkummu var deniz korkummu var bilmiyorum
Teyzem 40li yaslarda ogrendi diye hatirliyorum

Yüzmeyi çok isteyen ama senelerce bu konuda bir çaba göstermeyen biriydim. Yaşım 35
Burada konu bile açtım öğrenmek için geç mi diye.
Sağolsunlar güzel önerilerde bulundular arkadaşlar.
2 sene evvel bir tatil ayarladım bayanlara özel yüzme havuzu olan. 1 hafta boyu her gün indim kendi kendime çırpındım. Izledigim videolara yönelik gayret ettim ve kismen başardım sanırım.
Kısmen diyorum çünkü başım suyun dışında yüzemiyorum kulaç atarak da gidemiyorum :) En fazla 4 metre suyun içinde balık gibi gidiyorum. Sırt üstü ise daha uzun ve yavaş yavaş süzülüyorum. Buna yüzme denir mi bilmem ama hiç bilmemekten iyi olduğu kesin :)

Son düzenleme:
Ben de öğrenmek istiyorum. Eşim öğretmeye çalıştı ama korktuğum için hiç rahat bırakamıyorum kendimi suya. Pandemi döneminde yüzme salonları açık olsa bile gitmem. Bundan da korkuyorum çünki.

12 yaşında, okulun düzenlediği kursta, hem de istanbul'un en önemli yüzme havuzu kompleksinde bir grup öğrenci kaba kulak olduk.
şu devirde elbette hijyen konuları çok daha detaylı ama pandemide cesaret etmeyin derim.
eğer tatile gitme şansınız olacaksa denizde kendi çabanızla deneyin. özellikle erken saatlerde deniz durgun ve boş olur. rahatça denersiniz.

Merhaba.
Öğretmen göndermiş, dün kızımla bir videoda dinledik.
Atatürk, 50 yaşında, kitaptan okuyarak sonra denizde uygulayarak kendi kendine yüzmeyi öğrenmiş. Cok hoşuma gitti bu.
37 yaşındayım, acaba ben de mi öğrensem bu yasta dedim. Olmaz diye bir sey yok, olur herhalde dedim. Bir düşüneceğim bu konuyu.
Atatürkün zekası bambaşka❤Ben de isterim ama bana biraz psikolojik destek de lazim ögrenirken o yüzden kitaptan çok zorlanırım

Yüzmeyi çok isteyen ama senelerce bu konuda bir çaba göstermeyen biriydim. Yaşım 35
Burada konu bile açtım öğrenmek için geç mi diye.
Sağolsunlar güzel önerilerde bulundular arkadaşlar.
2 sene evvel bir tatil ayarladım bayanlara özel yüzme havuzu olan. 1 hafta boyu her gün indim kendi kendime çırpındım. Izledigim videolara yönelik gayret ettim ve kismen başardım sanırım.
Kısmen diyorum çünkü başım suyun dışında yüzemiyorum kulaç atarak da gidemiyorum :) En fazla 4 metre suyun içinde balık gibi gidiyorum. Sırt üstü ise daha uzun ve yavaş yavaş süzülüyorum. Buna yüzme denir mi bilmem ama hiç bilmemekten iyi olduğu kesin :)
4 metre çok iyi bence yuzuyorsunuz :)) Ben malesef kendimi suya bırakamıyorum yanında çok iyi bilen biri olursa ona güvenerek anca dediklerini yapabilirim o yüzden kurs düşündüm

Yuzmeyi bilmeme ragmen yuzemiyorum
Bogulmakdan korkuyorum
O ayagim yere degecek.
Su korkummu var deniz korkummu var bilmiyorum
Teyzem 40li yaslarda ogrendi diye hatirliyorum
Aynı sorun bende de var tam açılmaya başlıyorum bakıyorum ayağım yere değmiyor dönüyorum.
Bende su altında durup yüzemiyorum onu yenemedim illa su üstünde olucam

Ben YouTube dan bakıp bakıp öğrenmiştim yüzmeyi. 😊 olympos sahilinde oturup, 10 dk video izleyip yarım saat egzersiz yaparak 2 günde öğrendim. 26 yaşındaydım öğrendiğimde. Bir iki basit şeyi öğrendikten sonra yüzme de öğrenilmiş oluyor.

Bence insan istediği zaman öğrenebilir yeter ki istesin.
Kimseden yüzmeyi öğrenmedim çevremdekileri gözlemledim cesaret edip kendimi suya bıraktım bir baktım olmuş 😄 tabi öyle çok iyi değilim ama kendimi idare edebiliyorum 😄

Havuzda değil, en iyi denizde öğrenirsiniz. Çocuk olsanız havuzda başlayabilirdiniz ama artık yerleşmiş bir korkunuz, çekinceniz var.

Deniz suyunun kaldırıcılığı olduğu için batma ihtimaliniz havuzla kıyaslayınca minicik. Yoruldunuz diyelim, sırt üstü yatarsınız hemen, deniz sizi suyun üstünde tutar, dinlenirsiniz. Havuzda ise aşağı doğru inersiniz, o yüzden denizde kıyıya paralel olarak yüzmeye çalışın.

4 yaşımdan beri yüzüyorum, öyle korktuğunuz gibi bir şey değil.
Acele etmeyeceksiniz, hızlı hızlı kulaç atmayacaksınız, her şey sakin. Youtube'da yeni başlayanlar için yüzme, nasıl yüzlür gibi konular muhakkak vardır, izleyin bakalım ne demişler.

26 yaşımda balayindayken öğrendim.
Yurtdışındaydik farklı bı ortamdi herkes ultraydi ve herkes yuzuyordu bu bana kendimi kötü hissettirdi

Bende eşimden tekniği göstermesini istedim 1 saatte de suyun üstünde oradan oraya gidip gelebilir batmaz durumdaydım açıkçası .

Benim tecrubemee göre şak diye öğrenilen bisey

Bu sabah düşündüğüm konu açılmış, sabah sabah içimde yoğun bir denize girme isteği oluştu.
Yaşadığım bütün şehirler denizi ve plajı olan şehirler ama ben ayağımı suya sokmaktan öteye gidemedim. Şu dönemde kurs var mıdır onu da bilmiyorum.

Bence insan istediği zaman öğrenebilir yeter ki istesin.
Kimseden yüzmeyi öğrenmedim çevremdekileri gözlemledim cesaret edip kendimi suya bıraktım bir baktım olmuş 😄 tabi öyle çok iyi değilim ama kendimi idare edebiliyorum 😄
Istemesine çok istiyorum ama kendimi suya tamamen bırakamıyorum hemen batıyorum 😁😁😁Benim profesyonel yardim almam şart 😁

Bu sabah düşündüğüm konu açılmış, sabah sabah içimde yoğun bir denize girme isteği oluştu.
Yaşadığım bütün şehirler denizi ve plajı olan şehirler ama ben ayağımı suya sokmaktan öteye gidemedim. Şu dönemde kurs var mıdır onu da bilmiyorum.
Evet canim ben de denize yakın oturuyorum esim fln çok sever denize gitmeyi onunla gidiyorum ama uzaktan bakmakla yetiniyorum tatillerde fln hic keyif alamiyorum:/ O yuzden kurs varsa gitmek istedim pandeminin ne zaman biteceği belli degil çünkü

Evet canim ben de denize yakın oturuyorum esim fln çok sever denize gitmeyi onunla gidiyorum ama uzaktan bakmakla yetiniyorum tatillerde fln hic keyif alamiyorum:/ O yuzden kurs varsa gitmek istedim pandeminin ne zaman biteceği belli degil çünkü
İstanbul'da yaşarken bildiğim İstanbul'da ibb'nin spor komplekslerinde yüzme kursları vardı onları araştırın. Bir de istanbul'da Florya istanbul su sporları kulübünde vardı yüzme kursu, Yakınımda olduğu için onu düşünmüştüm ozamanlar. İllaki pandemide de vardır kurs, belki birebir veriliyor olabilir.

İstanbul'da yaşarken bildiğim İstanbul'da ibb'nin spor komplekslerinde yüzme kursları vardı onları araştırın. Bir de istanbul'da Florya istanbul su sporları kulübünde vardı yüzme kursu, Yakınımda olduğu için onu düşünmüştüm ozamanlar. İllaki pandemide de vardır kurs, belki birebir veriliyor olabilir.
Belediyenin suan zannetmiyorum ama özel kurslara bakayim florya dakini araştırayım Teşekkür ederim

Back
X