bende bilmiyordum kursa başladım bitti kurs ama tam anlamıyla istediğim kıvama geldim o nedenle tekrar gitmeyi düşünüyorum .gittiğim yerde hoca bayandı ve gelenlerin hepside bayan olunca hayli rahat oluyo utanma sıkılma olmuyo ayrıca benim dizüstü mayom var rahat oluyo yani çok zevkli bişey hocan rahat olunca otomatikman sen rahat oluyosun koku falan kalmıyoçok tavsiye ediyorum yani kesinlikle zamn kaybetmeye gerek yok her gün ders olsaydı diyorum koşa koşa giderim ve yine gitmeyi düşünüyorum
yüzmek bence ogrenıldıkten sonra vazgecilemıcek bır spor.
cok sevıyorum yuzmeyı.
ayrıca kucucuk cocuklar bıle yuzme ogrenıyor artık sız neden yapamayacaksınız?
neden rezil olacaksınız bunu kendınız ıcın yapıcaksınız
ınsanlara rezil olmamak ıcın omur boyu selulitli ve sısman gezmeyı dusunmuyosunuz sanırım?
ogrenme suresı hocaya ve sızın yetenegınıze baglı dıye dusunuyorum
yuzme ogrenırken en buyuk hata bana gore panık yapmak bogulma korkusuyla
paniklemek kasılmak vs.
umarım basarılı olursunuz bence kesinlikle vazgecmeyın
çok teşekkür ediyorum size. "ınsanlara rezil olmamak ıcın omur boyu selulitli ve sısman gezmeyı dusunmuyosunuz sanırım?" bu kısma özellikle katılıyoruminsan bilmediği şeyden korkarmış. bir iki dersten sonra herhalde alışırım tekrar teşekkür ediyorum.
çoook teşekkür ediyorum gerçekten içim rahatladı. yarın soracağım telefonla. inşallah çok pahalı değildir
ay inşallah valla çok özeniyorum yazın havuza giden arkadaşlarımane demek canım
o kısma katılın ve uygulamaya gecın.
evet belkı suan bıldıgım ıcın rahat yazıyorum ama ustune gıtmek gerek
ınanın cok cok basarılı olacaksınız.
tabıkı alısıcaksınız sonra hep havuz denız
rica ederim bende o durumda sayılırdım cesaret edemedim falan sonra yıktım o tabuyu şimdi sudan cıkmak istemiyorum cok güzel bi spor ve stres atma yeri bence
istanbuldaysan belediye tesislerine gidebilirsin oralarda bayanlara özel kurslar var, görevliler de bayan oluyor ve fiyatlarıda çok uygun. gittiğim yetişkin bayan kurslarındaki hanımların büyük kısmı kilo problemli ve yüzme öğrenmekteki amaçları da kilo vermekti, az bir kısmı doktor tavsiyesi ile fıtık, skolyoz vs.. sebeplerle yüzme öğrenmek istiyordu çok nadiren gördüğüm ince hanımlar da bu gruptaydı, tatile gidip yüzmek için kursa gelen de çok azdı. bu nedenle kiloların ve selülitlerin kimsenin gözüne batmaz merak etme, hatta senden beterini görüp haline şükredebilirsin...
su korkunu aştıktan 4-8 ders sonra su çekişi/köpekleme yüzer hale gelirsin, 4-8 ders daha sonra ise serbest ve sırt öğrenirsin...
Zaten karar vermiş gibisiniz ama ben de eklemek istedim, iki yazdır havuza giden biri olarak.
Kursa gidiyorsanız zaten hocalar sizi kafalarında "sudan korkanlar, hiç bilmeyenler, az-çok bilenler" şeklinde ayıracak ve ona göre davranacaklardır. Öncelikle su korkunuzu yenmenize yardımcı olacaklardır. Örneğin "köpük" dedikleri batmayan bi nesneye tutunarak başlatacaklar, ondan da öncesinde kenarda ayak çırpmanızı vs şekillendirecekler.
Selülit konusuna bakarsak zaten ünlülerde bile var :) Geç kalmış olabiliriz ama kilolar vs konusunda spor çok gerekli, özellikle yüzme çok büyük yarar sağlıyor, kendimden biliyorum :)
Şimdiden iyi şanslar ve iyi eğlenceler diliyorum :)
arkadaşım ben gittim hemde sadece kadınlarla olanına 5 hafta gittimm sudan çok korkuyordum yendim atlayışta yaptım şükür aylık 60 hafta da 1 gün benim gittiğim yer ve heryerde spor kompleksleri var sporas die bir firma..istersen sitesine gir bi bak canm ben tavsiye ederim.ben ekim gibi tekrar başlamayı düşünüyorum canım.Hiç korkma zor yokmuş hoca beni havuza atlattırana kadar neler çekti bi bilsennvücut ta görünsün inan sendennn beterleri oluyor ordaa yaşlılarda oluyor kimse kimseye dikkat etmiyor havuz telaşından zaten korkma yaniii
arkadaşım ben gittim hemde sadece kadınlarla olanına 5 hafta gittimm sudan çok korkuyordum yendim atlayışta yaptım şükür aylık 60 hafta da 1 gün benim gittiğim yer ve heryerde spor kompleksleri var sporas die bir firma..istersen sitesine gir bi bak canm ben tavsiye ederim.ben ekim gibi tekrar başlamayı düşünüyorum canım.Hiç korkma zor yokmuş hoca beni havuza atlattırana kadar neler çekti bi bilsennvücut ta görünsün inan sendennn beterleri oluyor ordaa yaşlılarda oluyor kimse kimseye dikkat etmiyor havuz telaşından zaten korkma yaniii
uzun bir aradan sonra fırsat bulup kk'ne girebildimve bir konuda yardımınıza ihtiyacım var:
kızlar ben yüzme bilmiyorum, hiç hem de. ve de korkuyorum çok! ama bir arkadaşımın da gaza getirmesiylevaktim de varken kursa gideyim diyorum. sorularım şunlar, yardımcı olabileceklere sonsuz teşekkür:
1- her hanımın derdi kilo: kızlar son birkaç ayda çoook kilo aldım. bacaklarım selülit tarlası şeklinde, mayo giymeye utanıyorum. zaten ömrümde denize girmişliğim pek azdır. sadece hanımların olduğu bir seansa gidip ders almayı düşünüyorum, rezil olur muyum?bi de hocalar bayan oluyor mu? cahilim valla, kusura bakmayın.
2- kaç derste basit düzeyde yüzme öğrenebilirim? basit dediğim suyun üstünde duracak kadar
3- doğrusu çok korkuyorum ve karasızım.biraz gaza getirilmeye ihtiyacım var
kilolar mı? pehh!! dert ettiğin şeye bak. zaten suyun üstünde degede durmak için çabalanan debelenmeler insanın baya bi kilo vermesini sağlıyodüzenli yapılan yüzmede selülit problemi falanda az oluyo.kiloda verirsiniz hem bence hiç düşünmeyin bile.
zaten hiç spor yapmadığım için basenler aldı başını gitti, dediğiniz gibi yüzme öğrenmeye çalışırken belki eritirim popomuteşekkür ediyorum zamanınızı ayırdığınız için
siz neredekine gittiniz acaba?ben çok fazla yoğunluk var,kayıt almıyorlar diye duymuştum:44: