Yüzme aç karnına yapılır mı?

ICanDoThis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2012
1.028
1.243
34
Sabah koşusunu çok seviyorum beni zihinsel anlamda da dinç tutuyor. Bunu yüzme için de yapabilir miyim sabah kahvaltıdan önce? Başımın dönüp boğulmaktan korkuyorum da ama denemezsem de içim rahat etmez.:KK17:

tabiki de yüzebilirsin. benim ancak yazları öyle bir imkanın oluyor, uyanır uyanmaz yüzerim, sonra duşumu alır kahvaltımı ederim. senin şimdi de o imkanın varsa hiç zaman kaybetme, çok güzel birşey.

Dolu mide ile yüzülmez.Yemeten iki saat sonra yüzmek gerekir.

Tok iken yüzmüyorum zaten de sabah uyanır uyanmaz gidersem olur mu diye düşündüm.

tabiki de yüzebilirsin. benim ancak yazları öyle bir imkanın oluyor, uyanır uyanmaz yüzerim, sonra duşumu alır kahvaltımı ederim. senin şimdi de o imkanın varsa hiç zaman kaybetme, çok güzel birşey.

Peki baş dönmesi, yorgunluktan bayılma filan oldu mu hiç?

Sabah gözünü açıp yüzmek gibisi yok bence
Herhangi bir olumsuzluk yaşamadım hiçbir zaman
Yaşayan duymadım/görmedim

nasıl bir stilde yüzeceğinize de bağlı bence.
boğulmazsınız ama suya girdiğiniz gibi çabuk yorulma ihtimaliniz fazla. bence hafif birşeyler yiyip gitmeniz en iyisi.
hızlı tempoda koşarak sıkıntı yaşamadıysanız yüzme de problem olmayabilir.

Yüzme zaten tok karınla yapılamayan bir spordur.
Yüzmek için, yemek yedikten sonra en az 2 saat beklemek gerekir.
Bu sebeple yemek yemediğinizde bir şey olmaz.
Fakat yine de bayılmaktan korkuyorsanız, yüzmeden önce şekerli içecekler için.

Son düzenleme:
nasıl bir stilde yüzeceğinize de bağlı bence.
boğulmazsınız ama suya girdiğiniz gibi çabuk yorulma ihtimaliniz fazla. bence hafif birşeyler yiyip gitmeniz en iyisi.
hızlı tempoda koşarak sıkıntı yaşamadıysanız yüzme de problem olmayabilir.

Bugün denedim de dediğiniz gibi oldu. Düzenli olarak koşu yapmıyorum, mesela haftada 1 gibi. Çabuk yoruldum yüzemedim, bir şeyler atıştırmak daha iyi sanırım.:KK31:

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapanlar olabilir ama ben yapamıyorum bişeyler atıştırmadan yüzdüğüm gün yarım bırakıp çıkmıştım..

Ben bilimsel olarak bir şey söyleyemem fakat kendi tecrübelerimle şu şekilde açıklayabilirim sorunuzu: ben de fırsat buldukça yaz kış yüzerim. Tok karna yüzdüğümde kesinlikle vücudumu taşıyamıyorum ağırlık hissediyorum ve hiç enerjim olmuyor mayışıyorum. Tamamen aç olunca da midem bulanıyor klorlu suyun kokusu bile etkiliyor beni. Ben de bu nedenle sabah yüzmeden önce ya bir bardak taze sıkılmış meyve suyu ya bir meyve ya da biraz kuru meyve yiyorum. Çok enerjik oluyorum, dilerseniz siz de deneyin.

X