- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.216
- Konu Sahibi LivreAmour
Yüzme vücudun bütün kaslarını çalıştıran bir spor, bunun yanında yüzerken karada yaptığımız egzersizlerden 1,5 kat daha fazla enerji yakıyoruz. Derhal yüzerek ve su jimnastiği yaparak zayıflama programınızı hiç tereddütsüz hazırlayın, çünkü su proları karada yapılan egzersizlere kıyasla çok daha fazla kalori harcatıyor, zayıflamanın da esas felsefesi bildiğiniz gibi kalori harcamaktan geçiyor. Vücudunuzun bütün kasları suda çalışırken, karada olduğu kadar da yorgunluk hissetmezsiniz, bunun sebebi suyun kaldırma kuvveti. Çalışan kaslarınızın bir yandan esnekliği artarken bir yandan da ritmik nefes alış verişlerle kendinizi daha sakin hissetmeye başlarsınız. Ancak su sporlarına başlamadan önce midenizin dolu olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor, son yediğiniz yemeğin üstünden 1 saat geçmeden egzersize başlarsanız bacaklarınıza kramp girebilir. Dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise bilhassa egzersize başladığınız ilk günlerde kendinizi fazla yormamak, yüzerken hızdan çok mesafeyi artırmaya itina göstermek. Yüzmenin sağlığımız üstündeki tesirini marmara üniversitesi beden eğitimi ve spor yüksek okulu öğretim üyesi çiğil güler şu biçimde açıklıyor ; yüzme sporunda suyun kaldırma kuvveti önemli bir avantaj, bazı hastalıkların tedavisinde önerilmesinin başlıca nedeni ise yüzmenin tüm kasları çalıştırmasıdır. Yüzme bazı sporlar gibi vücutta deformasyon yaratmaz, bir mesafeyi yüzmek koşmaktan daha fazla enerji harcanmasına sebep olur. Başlangıçta sırtüstü ve kurbağalama yüzmek en uygun olanı, daha sonra serbest sitil ve kelebek geliyor. Bir saatlik yüzme sonucunda 70 kilo ağırlığında bir kişi ortalama 600 kalori yakarken, 60 kilo ağırlığındakki bir kişi 500 kalori yakar.
Haftanın 4 günü yüzmeye döndüm tekrardan, günlük 1,5 saat yüzme programım var, kalan 3 günde tempolu yürüyüşlere başlıyorum, evvvet kızlar benim gibi yüzme ile kilo vermek isteyenler deneyimlerimizi, fikirlerimizi bu başlık altında paylaşalım, hep birlikte sağlıklı fit günler yakındııııııır kaydirigubbakcemile2
Haftanın 4 günü yüzmeye döndüm tekrardan, günlük 1,5 saat yüzme programım var, kalan 3 günde tempolu yürüyüşlere başlıyorum, evvvet kızlar benim gibi yüzme ile kilo vermek isteyenler deneyimlerimizi, fikirlerimizi bu başlık altında paylaşalım, hep birlikte sağlıklı fit günler yakındııııııır kaydirigubbakcemile2