• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yuzdeki Gozenekleri Sikilastirmak Icin.....???

Yüz derisi hassastır ve asitli/yakıcı şeylerden kaçınmalısınız. Kolonya, limon suyu v.s. çok tehlikelidir yüz için. Cildimi güzelleştireyim derken daha beter hale sokmayın. Ben "otacı"nın "gül suyu"nu kullanıyorum her gece yatmadan önce sürüyorum. Çok doğal ve ayrıca tonik işlevi görüyor hiçbir yan etkisi yok. :kahve:

1.Taviye:Yaş şekildeki maya ile biraz sütü ufak bir kasede iyice homojen olana kadar karıştırın. Özellikle duştan sonra bu maskeyi uygulamanız sizin için daha iyi olur çünkü cildinizin çok iyi temizlenmiş olması gerekiyor. Pamuk yardımıyla yada elinizle bu karışımı yüzünüze iyice sürün. Kokusu biraz kötü olabilir ama idare etmeniz gerekiyor. ilk başta yüzünüzde her hangi bir değişiklik hissedemeyebilirsiniz fakat 10 dakika içinde yüzünüz toparlanmaya başladığını hisedeceksiniz. Yarım saat süre ile maske yüzünüzde durmalı ve ardından ılık suyla durulayıp elma yağı, elma sirkesi yada gülsuyuyla yüzünüzü tonikler silin ve uygun bir nemlendirici ile nemlendiriniz. Bu maskeyi haftada 1 kez düzenli olarak uyguladığınızda gerçekten gözeneklerde farkedilir bir değişiklik olduğunu göreceksiniz...

2.Taviye:bir şişe maden suyunu ufak bir kaba boşaltıyoruz ve içine bir büyük limonu sıkarak çalkalıyoruz. Sonrasın da bu karışımı buzdolabımızdaki buz kalıplarına döküyoruz ve donduruyoruz. Her sabah uyandığınız zaman küçük bir kalıp buzu yüzümüzde gezdiriyoruz. Aynı işlemi maden suyu + elma sirkesi karışımıylada uygulayabilirsiniz.

3.Taviye: Bir kaç damla sirke ile limon suyunu iyice karıştırıp gözeneklerinize sürün. Farkı bikaç hafta içinde farkedeceksiniz. Hassas cilt yapısı olanlar için ciltte hafif bir yanma hissi oluşturacağı için çay maskesini tavsiye ederim. Demli çayı cildinize pamuk yardımı ile ılıkken sürün. Cildi dinlendirir.

merhaba 1 tavsiyenizi özenle birebir uyguladım ama ben maskeyi yarım saat bekletmedim onun yeri 20 dk bekletim çünkü yüzüm çok gerildiğini hissettim ayrıca benim cildimde inanılmaz derecede yağ bezesi varmış!!!!bunlar gün yüzüne çıktı:(:(:(:(:(:şimdi onlar için yardım istiyorummmmmmmmmmmmmmmmm 3 ay kadar bir zmanım var bunlardan kurtulmam lazım doktora gitmiştim pek işe yaramadı iğneyle alınması lazım dedi bende cesaret edemedim lütfen bu konuda bana yardımcı olur musunuz.(:(:(:(

kurtulamadık şu ay krateri gibi yüzlerimizden :) benim cildim de bol gözenekli siyah noktası bol olan bir cilt. Bu kadar yağa rağmen de aynı zamanda burun kenarlarım alnım şakaklarımın da bir bölümü kuruluktan pul pul olur, Üçü bir arada temizliyiciler, kimyasal pealinlgler jeller, maskeler neler denedim , yok bunların çaresi eminim, deneme yanılma yöntemiyle doğru ürünü bulmak önemli sadece biraz hafifletmek için sanırım, yani daha fazla açılmasını önlemek için. Kendimce denediğim ve zamanla yanlış ve doğru yaptıklarımı size yazmak istiyorum, belki size rehber olur.

HATALARIM

Her hafta yüzümdeki siyah noktaları sıkarak temizlemeye çalışmak. Bunu ergenlik döneminde olan oğluma da yapıyordum. Bunu ne kadar da usulüne uygun da yapsam çok zararlı olduğunu öğrendim, Yüzümde kılcal damarlar çatladı ufak tefek kan birikintilerine sebep oldum, cildim zarar gördü çünkü her hafta bunu düzenli yapıyordum. Peşinden ne kadar maske yaparsanız yapın cilt bir kere zedeleniyor tam toparlanıyor, hafta sonu yine aynı işkence. Bu yüzden asla siyah noktalarınızı sıkmayın.

Her akşam temizleme diye pealing içerilki jeller kullanma. (bu gözeneklerin temilzerken aynı zamanda da sürekli açma sonucuna neden oluyor) Haftada 1 yada en fazla 2 defa yapmak yeterliymiş.

Kullanmadığım tonik kalmadı neredeyse, hiç bir faydasını da görmedim, sadece o anlık bir canlanma veya rahatlama. Onu da en basit gül suyu ile yapabiliriz.

1 Ay öncesi oğlumun siyah noktalarını sıktığımı söylediğim bir cilt uzmanı bine beter etti, sıralya üstte yazılanları anlattım bunları da kendi cildime de yapıyorum diye , verdiği cevap : sakın oynama çocuğun yüzüyle , cildinizi yormayın yaşlandırısınız yıpratırsınız , yüzünüze yerdeki fayansı temizler gibi davranmayın :)

Hatalarımdan sonra şu an yaptıklarım, yaklaşık 1 aydır.

Pealing haftada 1 banyodan sonra ,

Ardından herhangi bir kil maskesi.

Bunları sadece haftada 1 kere yapmak yeterli geldi benim için.

Günlük yaptıklarım ,

Oğlumun yüzü için sadece kükürütlü sabun önermişti cilt uzmanı, ve saçındaki aşırı kepeklenme dolayı aktardan bir sabun aldık .bende deniyeyim bakalım dedim bunları.

Yüzümdeki makyajı temizledikten sonra bu iki sabunu sırayla kullanmaya başladım, bir akşam biri bir akşam biri.
Yüzümdeki yağ dengesi inananmadığım bir şekilde düzeldi , Ne o pahalı yıkama jelleri ne de maskeler böyle bir sonuç vermedi.
Yıkama sonrası bephanten krem ile nemledirdim ( bu benim yaklaşık 2 yıldır kullandığım en kaliteli krem, inanın bu kremin verdiği sonucu 50-60 liraya aldığınız nemlediriciler veremez, cilt uzamanı da bunu onayladı)
Yüzümü artık kesinlikle sıkmıyorum, sıkarken yaratamış olduğum damar çatlamaları ve kabarık şiş şiş görüntü de yok

Kükürütlü sabunu her yerde bulabilirsiniz, diğer sabun aktardan alındı tam ismini yarın veririm . Bu şekilde bir yöntemi 1 ay deneyin , sonuç alabileceğinizi düşünüyorum

bende gözenekli ve siyah noktalı bir cilt sahibi olarak öncelikle denemediğim ürün ve maske, sabun ıvır kalmadı işe yarayan sadece clinique gözenek sıkılaştırıcı bakım kremi ama o da kullanmayı bırakırsanız işe falan yaramıyor mutlaka günlük kullanılmalı bir de maya ve süt karışımı maske var o da yarıyor ama bu krem kadar değil. netice de ne yaparsanız yapın kesin çözüm yok bunu öğrendim yıllar içerisinde ayrıca sigarayla bir alakası olduğunu da sanmıyorum ben 6 ay önce bıraktım gözeneklerim halen ayın yüzeyi gibi girintili çıkıntılı sanki iğneler batmış gibi ki annem de böyle bir sorun yok sadece bende var genetik de değil.
kısaca bi denemediğim yumurta var onu da deneyeceğim kokusu korkutuyor ama yapacak bir şey yok ve her gün cildimi mutlaka temizlerim ve tonikler uyurum duüşünün baktığım halde böyle

Back
X