kurtulamadık şu ay krateri gibi yüzlerimizden :) benim cildim de bol gözenekli siyah noktası bol olan bir cilt. Bu kadar yağa rağmen de aynı zamanda burun kenarlarım alnım şakaklarımın da bir bölümü kuruluktan pul pul olur, Üçü bir arada temizliyiciler, kimyasal pealinlgler jeller, maskeler neler denedim , yok bunların çaresi eminim, deneme yanılma yöntemiyle doğru ürünü bulmak önemli sadece biraz hafifletmek için sanırım, yani daha fazla açılmasını önlemek için. Kendimce denediğim ve zamanla yanlış ve doğru yaptıklarımı size yazmak istiyorum, belki size rehber olur.
HATALARIM
Her hafta yüzümdeki siyah noktaları sıkarak temizlemeye çalışmak. Bunu ergenlik döneminde olan oğluma da yapıyordum. Bunu ne kadar da usulüne uygun da yapsam çok zararlı olduğunu öğrendim, Yüzümde kılcal damarlar çatladı ufak tefek kan birikintilerine sebep oldum, cildim zarar gördü çünkü her hafta bunu düzenli yapıyordum. Peşinden ne kadar maske yaparsanız yapın cilt bir kere zedeleniyor tam toparlanıyor, hafta sonu yine aynı işkence. Bu yüzden asla siyah noktalarınızı sıkmayın.
Her akşam temizleme diye pealing içerilki jeller kullanma. (bu gözeneklerin temilzerken aynı zamanda da sürekli açma sonucuna neden oluyor) Haftada 1 yada en fazla 2 defa yapmak yeterliymiş.
Kullanmadığım tonik kalmadı neredeyse, hiç bir faydasını da görmedim, sadece o anlık bir canlanma veya rahatlama. Onu da en basit gül suyu ile yapabiliriz.
1 Ay öncesi oğlumun siyah noktalarını sıktığımı söylediğim bir cilt uzmanı bine beter etti, sıralya üstte yazılanları anlattım bunları da kendi cildime de yapıyorum diye , verdiği cevap : sakın oynama çocuğun yüzüyle , cildinizi yormayın yaşlandırısınız yıpratırsınız , yüzünüze yerdeki fayansı temizler gibi davranmayın :)
Hatalarımdan sonra şu an yaptıklarım, yaklaşık 1 aydır.
Pealing haftada 1 banyodan sonra ,
Ardından herhangi bir kil maskesi.
Bunları sadece haftada 1 kere yapmak yeterli geldi benim için.
Günlük yaptıklarım ,
Oğlumun yüzü için sadece kükürütlü sabun önermişti cilt uzmanı, ve saçındaki aşırı kepeklenme dolayı aktardan bir sabun aldık .bende deniyeyim bakalım dedim bunları.
Yüzümdeki makyajı temizledikten sonra bu iki sabunu sırayla kullanmaya başladım, bir akşam biri bir akşam biri.
Yüzümdeki yağ dengesi inananmadığım bir şekilde düzeldi , Ne o pahalı yıkama jelleri ne de maskeler böyle bir sonuç vermedi.
Yıkama sonrası bephanten krem ile nemledirdim ( bu benim yaklaşık 2 yıldır kullandığım en kaliteli krem, inanın bu kremin verdiği sonucu 50-60 liraya aldığınız nemlediriciler veremez, cilt uzamanı da bunu onayladı)
Yüzümü artık kesinlikle sıkmıyorum, sıkarken yaratamış olduğum damar çatlamaları ve kabarık şiş şiş görüntü de yok
Kükürütlü sabunu her yerde bulabilirsiniz, diğer sabun aktardan alındı tam ismini yarın veririm . Bu şekilde bir yöntemi 1 ay deneyin , sonuç alabileceğinizi düşünüyorum