Yüzdeki benler

Niki34

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mart 2010
17
8
Arkadaşlar yüzümdeki benleri aldırmak istiyorum.bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bana yazabilirmi

bende yüzümdeki benlerimi aldırmak istiyorum dah önceden aldıran var mı bende yorumlarınızı bekliyorum

Bizim bi tanıdığımız benlerini aldırdı 2 yıl sonra cilt kanserinden öldü...Bende aldırmak isterdim hep yanağımda 1 ben var ama sonradan kendime yakıştırmaya başladım.Onunla yaşamaya alıştım:)

bak şimdi açıkcası korktum ama çok var hangisini yakıştırayım biri yakışsa diğeri yakışmıyor :KK43:

asıl aldırmamak cilt kanseri yapıyor diye biliyorum ben...benim 1 tanıdığım 3 ben, 1 i ise 1 ben aldırdılar. halinden çooook memnun ikisi de.tek tavsiyem iyi bir üniversite hastanesinde yaptırman bu işi. gerekirse fark öde prof. a doç. a yaptır. bence korkulcak bişey yok...

Halk arasında benlere bıçak değdiği zaman kötüye dönüşebilecekleri hakkında yanlış bir inanış vardır. Oysa tam tersi tehlike taşıyan benlerin cerrahi olarak çıkarılmaması durumunda yaşamı tehdit eden “Malign Melanom” isimli bir deri kanserine dönüşüm riskleri vardır.

Malign Melanom,tüm dünyada hızla artmakta olan kötü seyirli bir kanser tipidir.Bu nedenle,tehlikeli benlerin tespiti ve çıkarılması kişinin hayatını kurtarabilir.

Halk arasında başka bir inanışta ben cerrahi olarak alındıktan sonra kanserin azdığı inanışı ki çok yanlış bir durumdur.

Oysaki hergün binlerce ben Plastik Cerrahlar tarafından çıkarılmakta ve o insanlar kansere yakalanmamaktadır.

Malign Melanom gelişimi riski genel popülasyonda %1,5'dur; Yani 68 kişiden birinde (1/68) yaşamı boyunca gelişme ihtimali vardır. Bu oran gitgide artmaktadır.

Benleri olan insanlarda günün birinde benlerin kanser’e dönüşme oranı ise %2,5 çıkar, yani 40kişide 1 kişi’ de Malign Melanom gelişebilir.Vücudunda benleri olan insanlarda bu oran 1/40 oranına yükselir
Gerçek Ne?

• Ben(Nevüs) alındıktan sonra patojik tetkik yapılmadı ise (çıkarılan ben çöpe atıldı ise)

• Ben(nevüs) alındıktan sonra patojik tetkik ile Malign Melanom teşhisi konmasına rağmen ileri tetkik ,tedavi ve takipleri yapılmadı ise

• Ben(Nevüs) çıkarıldığında(Malign Melanom’un ileri evrelerinde teşhis konuldu ise)uzak organ metastazları zaten gerçekleştiği için hastalar kaybedilir.

Maalesef halk arasındaki ben alındıktan sonra hasta öldü gibi inanışlar yukarıda sayılan hatalar zincirinden kaynaklanmaktadır..

Bu bilgileri internetten çok rahat bir şekilde buldum...Ve bende 21 mayıs ta burun ameliyatı olurken hazır anestezi almışken çenemdeki benimide aldırdım...

bazı benlerçok köklü oluyo. alındığında bile iyi temizlenmemişse eğer o kökler cilt altında kalıp kanserleşmeye neden oluyo...bence bu konuda deneyimli bi uzman araştır ve doktoruna güvenirsen aldır

X