Yaklaşık 15 yıldır uğraştığım bi sorun fakat tecrübe ve bilgilerime dayanarak bi kaç bişey söyleyebilirim.
Öncelikle hiperpigmentasyonun nedeni çok önemli bide çeşidi benimkiler çil ve silik ufak leker şeklinde çillerim koyu kahve renkte ve kışın azalıp yazın çoğalır cinsten nedeni aşırı derecede zararlı güneş ışınlarına maruz kalmam ve çocukluğumda güneş kremi nedir bilemem den kaynaklı fakat ilaçlara ve diğer kimyasal reaksiyonlara neden olan hiperpigmentyon yaşanabilir.En basiti ben şahsen bilgisayar,tv,telefon ışıklarının bile ciltte leke oluşturduğunu henüz yeni öğrendim.
Cİltte halen var olan ve çoğalma seyrediliyosa ilk önce bi doktora başvurulup dediğim gibi nedeni ve cinsinin belirlenmesi gerekir ki sorunla ne tarz çözümlerle savaşılabilir konusuna açıklık getirilsin.
Ben ilk doktora gittim bi takım tedaviler 3lü kombinasyon kremler hiç biri işe yaramadı heleki güneş kremi kullanılmıyosa!
Son 2-3 senedir doğal kürler ve bazı kozmetik kremlerle hafifletebildim tamamen yok olma gibi bi durum olmadı malesef doğal tabii ürünlere evde hazırlanabilen maske toniklere bi göz at derim heleki lekeler yeniyse bununla başetmek daha kolay olabilir ilk işiniz iyi bi güneş kremi seçmek olsun