- 1 Eylül 2011
- 2.837
- 1.977
- 398
%50den biri olarak sağdan sağlam bir parti çıksa düşünmem oyumu ona veririm erdoğan tutkunu değilim ama yeni bir parti olmadığı sürece akpnin oyunu azaltıp ana muhalefetin şansını yükseltmem
kendi başlarına teori üretemeyecek kadar aciz olukları manasına geliyor buerdoğan ile gül de aynını yapmadı mı
yerel seçimerin adaylar üzerinde, projeler üzerinden yürümesi gerekir. Ama işi o hale getirdiler ki yine parti üzerinden yürüyecek. Chp Ankara adayı, diğer ilçelerdeki adaylar bu siyasetin ürünü. Ülke olarak ne kadar "önemliysek artık" hep kısır siyasete mahkum ediliyoruz. Projeye değil partilere oy vermeye mecbur bırakılıyoruz. bizim onları sahiplendiğimiz kadar onlar işlerini sahiplenmiyolar. bulunduğum şehirde diğer partilerden ne ciddi bir başka aday ne ciddi bir proje var. alışmışlar lider üzerinden siyasete. o zaman neden onların ekmeğine yağ süreyim, inanmak istedikleri bu fırsatı vereyim. Şu seçimde az biraz böldüklerini görsünler bakın daha bu ülkede neler çıkacak ne oyunlar oynanacak. Alevi sünni meselesi, çarşaf meselesi. Görün bakın seçimlerden sonra devlet dairelerinde nasıl pıtır pıtır başörtüsü suistimal haberleri çıkacak. Şu yolsuzluk falan o zaman unutulacak. Çünkü daha önemli kozlar geçecek ele.
Özellikle bu kısmı cımbızladım cadum , çünkü bizim evin gündem maddesi . Ben aylar önce adayı aynı kalırsa bulunduğum ilçede Akp belediye başkan adayına asla oy vermeyeceğimi dile getirmiştim bizim hanede , hemen herkes evet haklısın aus adam çalışmıyor hiç deseler de biz yine de ona vereceğiz ( ona değil aslında partiye ) diyorlardı .
Şimdi bu yaşanan süreçten sonra oklar bana döndü , ama şimdi sanılacak ki Akp bu yolsuzluk davası sebebi ile oy kaybediyor , en azından bu dönem ver diye
Belediye seçimleri benim için '' çalışmak , üretmek , terlemektir '' yani öyle koltukta yazın sıcağında terlemek değil , ili ilçesi için çalışıp terlemek . Vermeyeceğim yine . Adam tembel ne yapayım ? Güçlü bir adayım yok , hatta adayım yok , belki temiz bir geçmişi olduğunu bildiğim oy yüzdesi % 10 na varamayacak bir adaya gidecek oyum .Hiç bir zaman oy kullanmadığım bir parti adayına yani.
Eğer üzerlerinde oynanan bir kurgu varsa , bunu yemeyecek kadar akıllıysak yine bu kurgudan hiç hakketmeyecek isimlerin koltuğa yapışmalarını ve süreçten nemalanmaları engelleyecek kadar da gözü açık olmalıyız bence .Ha diğer hakketmeyen nemalanacak yemezler diyorsun sende , haklısın da .
Bu kadar hakketmeyen adamın oralarda ne işi var diyesim geldi benimde?
G.....K ne onu anlamadım:44: cahilliğimden olsa gerek, alıntı yapmışsınızya zahmet olmazssa G.....K nin ne olduğunu da yazabilirmisiniz?Eğitimime bir nebze de olsa bi katkınız olur belki.......Oy verdiği parti liderinin G... K olduğunu düşünenlerin, oy verdiği partinin lideri için ölmeden kefen giyen insanların olduğu ülkede muhalefetin inadına oy verecek olanlara şaşırmadım :) çünkü her anlamda eğitim şart. İnsanların neden oy verdiklerini bilmeleri, öğrenmeleri için :)
kendi başlarına teori üretemeyecek kadar aciz olukları manasına geliyor bu
yerel seçimerin adaylar üzerinde, projeler üzerinden yürümesi gerekir. Ama işi o hale getirdiler ki yine parti üzerinden yürüyecek. Chp Ankara adayı, diğer ilçelerdeki adaylar bu siyasetin ürünü. Ülke olarak ne kadar "önemliysek artık" hep kısır siyasete mahkum ediliyoruz. Projeye değil partilere oy vermeye mecbur bırakılıyoruz. bizim onları sahiplendiğimiz kadar onlar işlerini sahiplenmiyolar. bulunduğum şehirde diğer partilerden ne ciddi bir başka aday ne ciddi bir proje var. alışmışlar lider üzerinden siyasete. o zaman neden onların ekmeğine yağ süreyim, inanmak istedikleri bu fırsatı vereyim. Şu seçimde az biraz böldüklerini görsünler bakın daha bu ülkede neler çıkacak ne oyunlar oynanacak. Alevi sünni meselesi, çarşaf meselesi. Görün bakın seçimlerden sonra devlet dairelerinde nasıl pıtır pıtır başörtüsü suistimal haberleri çıkacak. Şu yolsuzluk falan o zaman unutulacak. Çünkü daha önemli kozlar geçecek ele.
maalsef Türkiye gerçekleri bunlar.
G.....K ne onu anlamadım:44: cahilliğimden olsa gerek, alıntı yapmışsınızya zahmet olmazssa G.....K nin ne olduğunu da yazabilirmisiniz?Eğitimime bir nebze de olsa bi katkınız olur belki.......
ayıp bişeyse özelden yazın, yeter ki beni bu cahilliğimle baş başa bırakmayın
ayrıca basit bir denklem var. Aus yazmış :)
kendi başlarına teori üretemeyecek kadar aciz olukları manasına geliyor bu
maalsef Türkiye gerçekleri bunlar.
G.....K ne onu anlamadım:44: cahilliğimden olsa gerek, alıntı yapmışsınızya zahmet olmazssa G.....K nin ne olduğunu da yazabilirmisiniz?Eğitimime bir nebze de olsa bi katkınız olur belki.......
ayıp bişeyse özelden yazın, yeter ki beni bu cahilliğimle baş başa bırakmayın
ayrıca basit bir denklem var. Aus yazmış :)
Ben yazayım G...nün Kılıyık diyen teyzeden ve o teyze gibi düşünenlerden bahsediyor arkadaş .
Yanlış birşey yaziyorsam affola..bu yolsuzluk dava mava cikti anlamadim siyasetten hic ama hic anlamam..hic oy da kullanmadim..bu yil resit olacagim affiniza siginarak ve merakla bir soru soracagim, sizce hangi partinin iktidara gelmesi iyi olur? Dedigim gibi tv bile izlemiyorum burdan takip ettigim kadar biliyorum siyaseti maalesef burdanda pek birsey anlamiyorum
engin bilginiz karşısında önünüzde eğilmemek mümkün değil. Teşekkür ederim beni bu cehalleten kurtardığınız için. hakikaten çok ayıpmış. Ama ben o olayın Kılıçdaroğlu için yapılmış bir benzetme olduğunu duymuştum. ama yine de çok ayıp etmiş teyze
ya oy vermem için değil,gerçekten hangisinin iyi olacagı hakkında hiçbir bilgim yok neyin iyi olacagını bilmek istiyorumTatlım biz sana şuna buna ver diyemeyiz kimse de dememeli .
Sen 18 yaşına gelmiş erişkin bir bireysin.
Olayları kendin yorumlayıp ona göre davranmalısın .
ya oy vermem için değil,gerçekten hangisinin iyi olacagı hakkında hiçbir bilgim yok neyin iyi olacagını bilmek istiyorum
okypete yaz,at sandığa:)Yanlış birşey yaziyorsam affola..bu yolsuzluk dava mava cikti anlamadim siyasetten hic ama hic anlamam..hic oy da kullanmadim..bu yil resit olacagim affiniza siginarak ve merakla bir soru soracagim, sizce hangi partinin iktidara gelmesi iyi olur? Dedigim gibi tv bile izlemiyorum burdan takip ettigim kadar biliyorum siyaseti maalesef burdanda pek birsey anlamiyorum
engin bilginiz karşısında önünüzde eğilmemek mümkün değil. Teşekkür ederim beni bu cehalleten kurtardığınız için. hakikaten çok ayıpmış. Ama ben o olayın Kılıçdaroğlu için yapılmış bir benzetme olduğunu duymuştum. ama yine de çok ayıp etmiş teyze
Yanlış birşey yaziyorsam affola..bu yolsuzluk dava mava cikti anlamadim siyasetten hic ama hic anlamam..hic oy da kullanmadim..bu yil resit olacagim affiniza siginarak ve merakla bir soru soracagim, sizce hangi partinin iktidara gelmesi iyi olur? Dedigim gibi tv bile izlemiyorum burdan takip ettigim kadar biliyorum siyaseti maalesef burdanda pek birsey anlamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?