• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzde 50 Erdoğan'dan neden vazgeçmiyor

genciza

annesinin sosisi o :)
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
4.158
143
688
42
İstanbul
Erdoğan'ın neden vazgeçilmez bir lider olduğunu, halkın yüzde 50'sinin neden peşinden gittiğini çok mu merak ediyorsunuz?

Anlatayım.

1999'da ders kitaplarında yer alan bir şiiri okuduğu için hapse atıldı. 2001'de parti kurdu, siyaset yapması yasaklandı. 2004 yılında Balyoz darbe planıyla indirilmek istendi. 2005 yılında AK Parti'yi bitirme planları ele geçirildi.

2006 yılında Ergenekon. 2007 yılında e-muhtıra. 2007'de 367 garabeti. 2008'de kapatma davası. 2009-2010 Cumhuriyet Mitingleri. 2011 Suikast planları. 2012 Hakan Fidan üzerinden darbe indirme çabaları. 2013 Gezi olayları. 2013 Yolsuzluk operasyonu...

Menderes'in asıldığı, Özal'ın zehirlendiği, Erbakan'ın postmodern darbeyle indirildiği Türkiye'de son başbakanın başına 11 yılda bunlar geliyorsa, halkın, "Hepsini aldınız. Bunu yedirmeyiz" demesinden daha doğal ne olabilir?

Kabul etsek de, etmesek de o bir sembol artık...

AK Parti sadece bir parti değil ve Recep Tayyip Erdoğan da sadece bir parti lideri veya başbakan değil artık.

İnançlı kesimlerin 90 yıl gördüğü zulme "Dur" diyen biri. 30 yıl süren terörü bitirmek için oy hesabı yapmadan çırpınan biri o halkın gözünde...

Mısır'da demokrasisi elinden alınan Mısır halkının son umudu.. Tunus'ta, Fas'ta, Cezayir'de Libya'da huzuru, barışı, mutluluğu arayan halkların kahramanı. Dünyanın en büyük hapishanesi olan Gazze'deki mazlum Filistinlilerin duası... Suriye'de kendi liderlerinin kimyasal bombalarla katlettiği çocukların babası...

Arakan'da katledilen mazlumların kahramanı. Makedonya'nın "halife" diye andığı efsane artık o. Avrupalı'nın deyimiyle batan Osmanlı'yı yeniden diriltmeye çalışan biri...

Her darbeden sonra daha fazla taraftar buldu. Her darbeden daha güçlenmiş olarak çıktı. Türkiye'yi sallayan yolsuzluk operasyonundan sonra da durum değişmedi, pek de değişeceğe benzemiyor.

Bu ülkede 80 senedir yolsuzluk vardı, ülkenin zenginleri devlet içinde mafya olup sömürdü, halkı açlığa mahkum etti. 11 yıl önce bankalardan 360 milyar dolar hortumlandı, kimse çıkıp hesabını sormadı.

"Yolsuzluk yapan babamın oğlu da olsa hesabını sorarım" diyen bir başbakan ve "Yolsuzluk yapan varsa, en azından hesabını soracak bir başbakan da var" diyen kitlesi var artık.

Şu açıkça görüldü ki, bakan çocukları ve Fatih Belediye Başkanı'na yapılan operasyon işin bonusu. Asıl amaç son bir yılda ülkenin ekonomisine yurtdışından 87 milyar dolar kaynak sağlayan Halkbank hedefte...

Amerikan büyükelçisinin "Halkbank konusunda uyarmıştık, dinlemediler. Şimdi bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz" sözünden sonra iktidarın vazo gibi devrilmesini ummak için, Kemal Kılıçdaroğlu'nun deyimiyle "İleri derecede geri zekalı olmak gerekiyordu."

Bakan çocukları konusunda daha önce fikrimi söyledim, tekrar edeyim. Ben o dosyalardan bazılarının içinin boş olmadığı kanaatindeyim. O çocukların babalarının görevde olmasını da doğru bulmuyorum. Herşey bir iddiadan ibaret olsa dahi, doğru bulmuyorum. Çocukları hapiste olan bakanların yaptırım gücü olduğu için, en azından hukuki süreç sonlanıncaya kadar bu görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Bu iddialar doğrulanırsa, yapan, aracı olan ve göz yuman kim olursa olsun hep beraber hesabının sorulması için mücadele etmeyen de namerttir.

Ancak ortada bir gerçek var. Operasyonu yapanlar ve savunanlar işin bakanlarla sınırlı kalmasını istemiyor, işin ucunun başbakana dayanması için şeytani planlar yapıyor. "Bu işi Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a nasıl uzatabiliriz?" diye kafa patlatanlar var.

Odatv isimli internet sitesinde geçtiğimiz hafta iki haber yayınlandı. Birinci haber, "Fatih Belediye Başkanı herşeyi itiraf etti. Bana talimatları Bilal Erdoğan veriyordu. Babasının da haberi vardı dedi" şeklindeydi.

İkinci haber ise, "Erdoğan'ın yolsuzluk konuşmaları da teknik takibe takıldı. Operasyon Erdoğan'a uzanıyor" satırlarıyla kirli oyunun nereye vardırılmak istendiğini haber veriyordu. Zaman Gazetesi'nin, "İspanyol polisi iktidar partisi bastı" başlığıyla verilen haber de Erdoğan'a, "Senin başına da gelebilir" mesajıydı.

Bu süreçte şuna şahit olduk ki, AK Parti'yi ve Erdoğan'ı yolsuzluklar konusunda eleştirebilecek tek bir temiz kurum veya kişi yok. MHP desen, koalisyon ortağı olduğu dönemlerde Türkiye yolsuzluklar ve vurgunlar sayesinde dibe vurmuş.

CHP apayrı bir facia...

Amerikan büyükelçisiyle görüştükten sonra medyanın karşısına geçen kemal Kılıçdaroğlu'nu "Bu Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu. AK Parti'dekilerin 1 veya 2'si hariç herkes kirli. Ben temiz adamım. Yemem de, yedirmem de" derken izledim.

Kim diyor bunu?

Başında bulunduğu SSK'yı yolsuzluklar ve usulsüzlükler sonucu batıran, kundaktaki torununu çalışıyor gösterip sigortalı yapan, Tuncelili tüm akrabalarına iş veren ve Rahşan affı sayesinde yargılanmaktan kurtulan adam diyor.

SSK Genel Müdürlüğü'nden ayrılalı bir deri, bir kemik kalan adamım söylüyor!

Başka ne diyor?

"Sen yolsuzluk yapan bakanlarına sahip çıkıyorsan demek ki sen de yolsuzluk yapıyorsun. Onlar kadar sen de suçlusun" diyor.

Bunları söyleyen kişi, yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle hakkında 200 yıl hapis cezası istenen Aziz Kocaoğlu'nu İzmir'de başkan adayı olarak gösteriyor!

Bunları söyleyen kişi, kendisinden önceki Başkan'ın "Sen yolsuzluk usulsüzlük yapmışsın" diyerek partiden ihraç ettiği ismi İstanbul'dan Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösteriyor!

Bunları söyleyen kişi Çankaya ve Mersin Belediyesi'ndeki inanılmaz yolsuzlukları unutmuşa benziyor. İki dönem milletvekili seçilen Bayram Meral ile Derviş Günday'ın tarihi yolsuzluklarını unutmuşa benziyor.

Daha da önemlisi...

Yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı Anayasa Mahkemesi kararı ile belgelenen partinin başındaki adam söylüyor bunu.

Dikkatinizi çekerim!

Kılıçdaroğlu Başbakan değil, partisi de iktidarda değil. Elinde tuttuğu birkaç belediyesi, Türkiye'de eşine rastlanmayan yolsuzluk iddialarıyla suçlanıyor. Yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükler "Bunlar iktidarda olsa ne olurdu acaba?" dedirtiyor.

Hem "AK Partililer bir iki kişi hariç kirlidir" diyor, hem de bir süre öncesine kadar yolsuzluklarla anılan Hatay'ın AK Partili belediye Başkanı'nı partisine alıp aday gösteriyor. Hem "AK Partililer kirli" diyor, hem AK Parti'nin kurucusu olan adamı Kepez'den belediye başkan adayı yapıyor.

Bakanları yolsuzlukla suçlanınca Erdoğan kirli, kendi adamları yolsuzlukla suçlanınca bizimki pir-u pak!

Operasyon Yılmaz Büyükerşen'e yapılınca, "Bu operasyon Büyükerşen'in itibarını yükseltti" diyen adam, o operasyon Erdoğan'a yapılınca "Hükümetin itibarı kalmadı. İstifa etsin" diyor. Operasyon Ergenekon'culara yapılanca Cemaate sallayan kişi, aynı operasyon Erdoğan'a yapılınca bir günde en koyu cemaatçi oluyor!

İşte tam da bunları yaptığı için her zaman duyguları sinesinde kalıyor, birşey olamıyor ve Allah önünü kesiyor!

Yüzde 50 Erdoğan'dan neden vazgeçmiyor? köşe yazısı - 23 Aralık 2013 Pazartesi - Süleyman ÖZIŞIK

cıks cemaatin oyu taş çatlasa yüzde on... çoğu yine akp ye oy verir,vermeyenlerde gidip ana muhalefete oy vermez,buda yine akp.ye yarar.yani en kötü ihtimalle yüzde 43-45 vazgeçmeyiverir sanıyorum.cemaatte değilim ama dört bir yanım cemaatle çevrili,o yüzden böyle tahmin ediyorum.

Erdoğan babamın oğlu değil,
Fakat ben Cumhuriyet tarihinin en basarili hükümetinin Başbakanini israile yedirmeyecek kadar vatansever biriyim.
( çalıntı:ssz:)

sayın genciza,aklıma takılan bir şey var açıklarmısınız mümkünse

2007 yılında Yaşar Büyükanıt askeri muhtıra verdi,sizde belirtmişsiniz,peki neden Yaşar Büyükanıt emsalleri yada ergenekoncular gibi gözaltları,ifade verme,tutuklanma,görevden alınma gibi durumlarla karşı karşıya bırakılmadı?

Dahasi muhtıra vermiş bu genel kurmay başkanına 1 trilyon değerinde zırhlı araç NEDEN tahsis edildi???

Genciza, oncelikle AKP'nin pesinde halkin yuzde 50'si yok. Aldiklari %50 oy, secimde oy kullananlarin oylarindan AKPnin kazandigi oy orani demek istiyorum, ancak ondan bile emin degilim. Secimlerde olup biten uckagitlar, oylarin coplerden toplanmasi filan hepsi son secimlerde bile yasandi, ustu ortuldu. Bilgisayarli secim zaten fiyasko idi, daha sandiklar kapanir kapanmaz sonuclar gelmeye basladi. Bu oylar ne ara sayildi da merkeze gonderildi? Mechul...

Erdogan su anda Turkiye'de bir diktator edasindadir. Bunu dis dunya da boyle bilir, hatta esiyle gittigi bir yurtdisi gezisinde esine "Bir diktatorun Psikolojisi" adli bir kitap hediye edecek kadar da bunu vurgulamislardir. Saddam da bir diktatordu, secimlerde aldigi oy %99 idi, ancak halki ondan nefret ederdi. O yuzden, kimin arkasinda ne kadar halk oldugunu aldigi oy ile belirleyemezsiniz, ozellikle de bu tarz yonetim anlayisinda. Bir ulkede medya susturulmus, Anayasa mahkemesi basta olmak uzere yargi ele gecirilmis, ordudaki generallerin cogu hapislere atilmis, karsit dusuncedeki aydinlar da aynen hapislere atilmis ise, hapishaneler generaller, subaylar, ve gazetecilerle kayniyorsa o ulke demokrasi ile yonetiliyor diyemezsiniz, boyle bir ulke ancak diktatorlukle yonetiliyordur.

CHP ve diger partilerin yolsuzluk suclari var diyorsunuz ama, AKP bu partiyi kapattirmaya bu kadar hevesli iken, butun yargi da elinde iken yapamiyorsa, vardir bir hikmeti... Suclama yapmadan once durup bir dusunmek gerekir. Anayasa Mahkemesinin CHPye 3 milyon YTL yolsuzluk yapmis diye kestigi cezadan daha once de bahsetmistim zaten, yeniden yazmayacagim. AKP nin bunu kullanabilmesi icin once Akbil yolsuzlugundan baslamak uzere hakkinda duzenlenmis onlarca dosyadan yargilanip aklanmasi gerekir diye dusunuyorum. "dinime kufreden bari musluman olsa" hesabi...

Sonuc olarak, diktatorler ulkelerin basina secimlerle gelirler, ancak secimle gideni ben daha gormedim. O yuzden secimlerden medet uman varsa tavsiyem sudur ki fazla heveslenmesinler... AKP oylari gene uc asagi bes yukari ayni cikacaktir. Allah bu ulkeyi vatanseverlerine bagislasin.

Benim ailem koyu Recep Tayyip Erdogan Taraftari...
Ne olursa olsun, AKPde ne pislik cikarsa ciksin babam RTEdan vazgecmez asla
AKPye oy kazandiran bakanlar, yollar mollar degil RTEdir. O oldugu sürecede hep Ikdidar kalir.

ama yinede gecmiste yasanmis hic bi olayin AKPye bu olay kadar zarar veremedigini düsünenlerdenim.
Su ana kadar ki hersey Erdoganin elini dahada güclendirdiyse bu olay
icinden cikilmaz bi hal aldi ve insanlarin Partiye olan güveni sarsildi.
Uygulanan sansürler, emniyet görevlilerin kovulmasi, savcilarin degismesi, bakanlarin hala istifa etmemesi
bu isin karartilmak istenildigini apacik gösteriyor.

Keske sansürlemek, gizlemeye calismak yerine dürüstce davranilsa ve hak edenler cezasini alsa, ilgisi olanlar görevlerinden uzaklastirilsa... ama bu anca bi hayal olarak kalir

Makedonya'nın "halife" diye andığı efsane artık o. Avrupalı'nın deyimiyle batan Osmanlı'yı yeniden diriltmeye çalışan biri...

ne o amaç cumhuriyeti yıkıp laikliği yok edip,osmanlı dönemine dönmekmi.
bunu resmen dile getiren bu sözleri yazan kişiye şunu diyorum,
rüyanda canım rüyanda.
:ssz:

Son düzenleme:
Yahu ortada hayali bir yüzde 50 var.
Bu seçimde MHP ye kızıp Chp ye bile kızıp adama oy verenler oldu .
Boş atılan oylar bu adama gidiyor.
Cemaat desen tam destekti .
Hangi %50 allasen.
Hayaldi gerçek oldu :37:

insan düşünmeden edemiyor. Erdoğan'dan neden bu kadar korkuyorlar. bugün bu yaşananların hepsi bir komplo mu, buz dağının görünen yüzü mü? herkes ne yaparsa yapsın ilahi adalet tecelli edecek Allah nurunu tamamlayacaktır. bizler, inan insanlar, bu gerçeğe kayıtsız şartsız ( kaderin, hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine) iman ederiz.
türlü oyunları, türlü dalavereler altına gizlenmiş gerçekleri, buna alet olanlar ve Allah'tan başkası bilemez. onlar hesaplarını Allah ile bilahare görecekler. ancak dünya da onarın bu hesabının tutmasına müsade etmemek bizim vazifemizdir. Şahsıma adına, bu kadar yüklendikleri için ne onların ortaya çıkardığı yolsuzluk ne başka bişey umrumda artık. bu kadar uğraşıyolarsa var bi çekinceleri. korkuları. saylerinde kime oy verecğim gibi bi derdim kalmadı. Yerel seçimlerde, yaşadığım bölge de ciddi bir aday çıkaramdıkları için çok kızgındım. ama görüyorum ki başka güçler bunu bir savaşa çevirmiş. değişik bir uyarlama yapılmış, farklı bir yüklenici firmaya verilmiş, bugüne kadar sahneye konulmamış bir ortadan kaldırma projesi. Yemezler. Aptal değiliz. siz öyle olduğumuzu sanıyorsuz. ama değiliz. aptal olan bu oyunlara inanacağımızı düşünüp, ortaya ciddi alternatifler koymadan,( bölmedikleri AKP) şansımızı bide yolsuzluktan deneylim, bakalım şimdi onları devirebilecekmiyiz, diyenlerdir. Bi çekinceleri olmasaydı da bıraksalardı Akp seçmenini kendi haline e zaten bi şekilde bi çözülme yaşanacaktı. Ama yok. Bu davranışları ile seçmeni Erdoğan'a daha çok yaklaştırıyorlar. Bu kadar uğraştıklarına göre Türkiye büyüyor demek ki . Denklem basit:)
ne yapacağım ben şimdi, gidip CHP ye mi oy verecem. yoksa varlığı ile yokluğu belirsiz MHP ye mi. Diyelim çok dolduruşa geldim birileri CHP yi destekliyor diye verdim, ben bilmiyom mu başıma gelecekleri. En fazla iki ay sonra Kılıçdaroğlu koltuğunu Sarıgüle bırakacak. Göl maya tutarsa oda Cumhurbaşkanı olacak. (köprüyü geçene kadar)Sonra, bugün sağ keismin oyunu almak için piyon olarak kullandıkları kesimi bir bir tasnif başlayacak. Chp yi , Atatürk'ün yadigarını yedirileri mi. Sarıgül'ü bilmem ama Kılıçdaroğlu uzun soluklu bir siyaset baş aktörü olamaz.Sarıgül'de muhtemelen farklı bir oluşum ile yoluna devam eder.
Mhp belki bir fırlama yapar. Erdoğana kızan bir gurp alternatif olarak görüp onlara oy verebilir ama burda çıkardıkları adayların kişsel gücü de çok önemli. Aman ne yaparlarsa yapsınlar benim içim rahat. Oyum belli. inatlarına belli. Erdoğan boşuna beni Muhalefet iktidar yapıyor demiyor.

insan düşünmeden edemiyor. Erdoğan'dan neden bu kadar korkuyorlar. bugün bu yaşananların hepsi bir komplo mu, buz dağının görünen yüzü mü? herkes ne yaparsa yapsın ilahi adalet tecelli edecek Allah nurunu tamamlayacaktır. bizler, inan insanlar, bu gerçeğe kayıtsız şartsız ( kaderin, hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine) iman ederiz.
türlü oyunları, türlü dalavereler altına gizlenmiş gerçekleri, buna alet olanlar ve Allah'tan başkası bilemez. onlar hesaplarını Allah ile bilahare görecekler. ancak dünya da onarın bu hesabının tutmasına müsade etmemek bizim vazifemizdir. Şahsıma adına, bu kadar yüklendikleri için ne onların ortaya çıkardığı yolsuzluk ne başka bişey umrumda artık. bu kadar uğraşıyolarsa var bi çekinceleri. korkuları. saylerinde kime oy verecğim gibi bi derdim kalmadı. Yerel seçimlerde, yaşadığım bölge de ciddi bir aday çıkaramdıkları için çok kızgındım. ama görüyorum ki başka güçler bunu bir savaşa çevirmiş. değişik bir uyarlama yapılmış, farklı bir yüklenici firmaya verilmiş, bugüne kadar sahneye konulmamış bir ortadan kaldırma projesi. Yemezler. Aptal değiliz. siz öyle olduğumuzu sanıyorsuz. ama değiliz. aptal olan bu oyunlara inanacağımızı düşünüp, ortaya ciddi alternatifler koymadan,( bölmedikleri AKP) şansımızı bide yolsuzluktan deneylim, bakalım şimdi onları devirebilecekmiyiz, diyenlerdir. Bi çekinceleri olmasaydı da bıraksalardı Akp seçmenini kendi haline e zaten bi şekilde bi çözülme yaşanacaktı. Ama yok. Bu davranışları ile seçmeni Erdoğan'a daha çok yaklaştırıyorlar. Bu kadar uğraştıklarına göre Türkiye büyüyor demek ki . Denklem basit:)
ne yapacağım ben şimdi, gidip CHP ye mi oy verecem. yoksa varlığı ile yokluğu belirsiz MHP ye mi. Diyelim çok dolduruşa geldim birileri CHP yi destekliyor diye verdim, ben bilmiyom mu başıma gelecekleri. En fazla iki ay sonra Kılıçdaroğlu koltuğunu Sarıgüle bırakacak. Göl maya tutarsa oda Cumhurbaşkanı olacak. (köprüyü geçene kadar)Sonra, bugün sağ keismin oyunu almak için piyon olarak kullandıkları kesimi bir bir tasnif başlayacak. Chp yi , Atatürk'ün yadigarını yedirileri mi. Sarıgül'ü bilmem ama Kılıçdaroğlu uzun soluklu bir siyaset baş aktörü olamaz.Sarıgül'de muhtemelen farklı bir oluşum ile yoluna devam eder.
Mhp belki bir fırlama yapar. Erdoğana kızan bir gurp alternatif olarak görüp onlara oy verebilir ama burda çıkardıkları adayların kişsel gücü de çok önemli. Aman ne yaparlarsa yapsınlar benim içim rahat. Oyum belli. inatlarına belli. Erdoğan boşuna beni Muhalefet iktidar yapıyor demiyor.
erdoğan ile gül de aynını yapmadı mı:34:

kesinlikle chp'li değilim ama bu sene çok sevdiğim bir ablam chp'den aday adayıydı ve aday olsaydı ilk kez chp'ye oy kullanacaktım o da parti için değil kişi içindi.şu andaaday olamadı ve ben ahde vefa diyerek kendi partime oy kullanacağım:31:

Kim ne derse, ne taraftan bakarsa baksın..
Erdoğan bu ülkeye geri dönüşü zor zararlar vermiştir.
Her şeyden önce zibilyona bölündük sayesinde..

Yaptıklarından dem vuran arkadaşlar, bir devlet başkanının halk adına yapması gerekenleri, sanki bir lütufmuş gibi tepside sunmaya lüzum yok.Bu para nereye gitti? Yol yaptı..Şu para nereye gitti? Yol yaptı..O para nereye gitti? Yol yaptı..

Başka elle tutulur bir şey yok..Amerikalı abileri ne istediyse onu yaptı..
Ha bir de bol bol dini, baş örtüsünü falan kullandı..
Ve ben diyorum ki, başbakanlık ya da cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmadı ilk vakit, amerikaya kaçmazsa med değilim..:ssz:

iYerel seçimlerde, yaşadığım bölge de ciddi bir aday çıkaramdıkları için çok kızgındım. ama görüyorum ki başka güçler bunu bir savaşa çevirmiş. değişik bir uyarlama yapılmış, farklı bir yüklenici firmaya verilmiş, bugüne kadar sahneye konulmamış bir ortadan kaldırma projesi. Yemezler. Aptal değiliz. siz öyle olduğumuzu sanıyorsuz. ama değiliz. aptal olan bu oyunlara inanacağımızı düşünüp, ortaya ciddi alternatifler koymadan,( bölmedikleri AKP) şansımızı bide yolsuzluktan deneylim, bakalım şimdi onları devirebilecekmiyiz, diyenlerdir. Bi çekinceleri olmasaydı da bıraksalardı Akp seçmenini kendi haline e zaten bi şekilde bi çözülme yaşanacaktı. Ama yok. Bu davranışları ile seçmeni Erdoğan'a daha çok yaklaştırıyorlar. Bu kadar uğraştıklarına göre Türkiye büyüyor demek ki . Denklem basit:)

Özellikle bu kısmı cımbızladım cadum , çünkü bizim evin gündem maddesi . Ben aylar önce adayı aynı kalırsa bulunduğum ilçede Akp belediye başkan adayına asla oy vermeyeceğimi dile getirmiştim bizim hanede , hemen herkes evet haklısın aus adam çalışmıyor hiç deseler de biz yine de ona vereceğiz ( ona değil aslında partiye ) diyorlardı .

Şimdi bu yaşanan süreçten sonra oklar bana döndü , ama şimdi sanılacak ki Akp bu yolsuzluk davası sebebi ile oy kaybediyor , en azından bu dönem ver diye :8:

Belediye seçimleri benim için '' çalışmak , üretmek , terlemektir '' yani öyle koltukta yazın sıcağında terlemek değil , ili ilçesi için çalışıp terlemek . Vermeyeceğim yine . Adam tembel ne yapayım ? Güçlü bir adayım yok , hatta adayım yok , belki temiz bir geçmişi olduğunu bildiğim oy yüzdesi % 10 na varamayacak bir adaya gidecek oyum .Hiç bir zaman oy kullanmadığım bir parti adayına yani.

Eğer üzerlerinde oynanan bir kurgu varsa , bunu yemeyecek kadar akıllıysak yine bu kurgudan hiç hakketmeyecek isimlerin koltuğa yapışmalarını ve süreçten nemalanmaları engelleyecek kadar da gözü açık olmalıyız bence .Ha diğer hakketmeyen nemalanacak yemezler diyorsun sende , haklısın da .

Bu kadar hakketmeyen adamın oralarda ne işi var diyesim geldi benimde :1: ?

Canım yaaa kıyamam size.........ne çok uğraştılar sayın receple...........derdiniz bu mu yani...........Türkiyenin içi boşalsa da ı ıh..........zihniyet bir gram değişmiyor..........ülkenin toptan anahtarını vermişler ama alternatifimiz yok te alllaaaam yaa................bu parti komple sizi soymayacaktı ne yapacaktı........arjantin gibi bir ülkede toplu taşıma araçlarına zam yap bakalım ne oluyor............yılmaz özdilin bir yazısı var sensin bakan diye

Son düzenleme:
%50 neden vaz geçmiyor çünkü Türkiyede oy verilen partiler ilahlaştırılıyor da o yüzden.
İktidarların yaptığı yanlışlara oy verenlerce sahip çıkılıyor sadece oy vermeyenler yanlış diyor.
Yapılan hizmetleri de yalnızca oy verenler alkışlıyor. Bundan öncede böyleydi bu durum. Bu kanı değişmedikçe, ülkemizde, milletimizde zararlı çıkacak siyasilere yine hiç bir şey olmayacak. Yani kısaca filler tepişçek olan çimenlere olacak.
Al birini vur ötekine hiç biri bir birinden farksız değil nazarımda.
Allah sonumuzu hayr etsin.

Aman ne yaparlarsa yapsınlar benim içim rahat. Oyum belli. inatlarına belli. Erdoğan boşuna beni Muhalefet iktidar yapıyor demiyor.

Senden alıntı günüm ilan ettim bugünü :17:

Birini dostum saymam için onun düşmanına bakarım felsefesini de atlamamak gerek tabii , yukarıdaki mesajımı yazarken bunu atlamışım .:34:

Oy verdiği parti liderinin G... K olduğunu düşünenlerin, oy verdiği partinin lideri için ölmeden kefen giyen insanların olduğu ülkede muhalefetin inadına oy verecek olanlara şaşırmadım :) çünkü her anlamda eğitim şart. İnsanların neden oy verdiklerini bilmeleri, öğrenmeleri için :)

Back
X