Canım bu Tca 'dan değildir...Ben 25 liği cildime uyguladım.Yaklaşık 1:30 dakika beklettim..ve süre tutarken cildimden asit damla damla dökülüyordu..o kadar aşırı uygulamışım..Tabi ki yanlışlıkla oldu..ertesi gün suratım şişmiş ve kıpkırmızıydı ama bepanthene ve fesleğen kremle cildim 5 günde tamamen soyuldu ve 6.gün tertemiz bir cilt çıktı ortaya...
Bence sende bir enfeksiyon oluşmuş..Sana tavsiyem Terramycin deri merhemi var sarı renkte eczaneden onu al ve bir kaç gün sürekli olarak uygula...Bu yarayı yok eder...Bu merhem bu tarz yaralara bire birdir...Geçmiş olsun sana.Bu arada merak etme hiç birşey kalmaz...[h=3][/h]
teşekkür ederimm...evet enfeksiyona bağlı oldu gibi geliyor bana da ama enfeksiyon niye oldu yani onu anlamıyorum
siz tca yı bol kullanmışsınız üstelik..ben kulak çöpüyle sürdüm fazla kaçmasın diye,bi de biraz yanınca hemen kremledim..deneme amaçlı yapıyorum çok da bekletmeyeyim dedim hatta
yara hali geçti aslında kalan ize teramicyn fayda eder mi ki acaba...
Benim bildiğim enfeksiyon durumlarında daha ödemli ve kırmızımsı-mor bir görünüm olur. Seninkinde kabuklanma devam ediyor yani cilt kendini son hız yeniliyor gibi. Bence temiz tutup nemlendirmeye devam edersen bir süre sonra geçecek. %15-20'lik yapsaydın daha yüzeysel soyacağı için böyle bir durum olmayacaktı ama çok seans yapman gerekecekti. Şimdiyse daha derinden peeling olduğundan iyileşme de zaman alacak.
dediğim gibi bu ikinci haftası..yani bu kabuklanmış-soyulmuş bitmiş hali... özellikle uygulamanın ikinci gününden itibaren kızarıklık,hafif mor bir görüntü ve kaşıntı-ağrı vardı...hani ütü falan değer yanar ya neredeyse öyle gibiydi..o arada da korktum, forumu gezdim baktım ama bir çok kişi başkalarının bu tarz soruları için normaldir tarzı bişyler demişti ben de sabırla bekledim:2:
Tatlım keşke çatlaklar için tecrübesi olan bir arkadaşımıza danışsaydın önce.
Benimde sadece yüzde tecrübem var ama buna rağmen ne yazmışım?
İlk mesajımda yazdığım uyarı:
- Bahsettiğim 1-1,5 dk'lık uygulama süresini lütfen geçmeyin!
Daha uzun bekleteyim daha çok işe yarasın daha çok soyulsun gibi bir mantık kurmayın!
Cildiniz yormaktan, ödem toplamasına sebep olmaktan, daha uzun yanma ve batma hissi yaşamaktan, aşırı kızarıklık, hassasiyet yaratmaktan başka bir şeye yaramaz.
​Lütfen nemlendirmeye devam et ve o bölgeye kesinlikle peeling veya kese gibi işlemler uygulama.
aslında öyle dakikalarca falan da bekletmedim biliyor musunuz?zaten maximum 1 buçuk dakika ya durdu ya durmadı çok yanınca hemen kremledim (saatin kronometresini bile çalıştırdım aman zaman geçer de anlamam,çok bekletmeyeyim diye),
.o bile çok bekletmişim reaksiyonu verince,cildimin hassasiyetine göre çok bekletmişim diye düşünüyorum artık...
yapmadan önce de öyle çok kafadan karar almadım aslında. forumdaki ilgili konuları,yapanların tecrübelerini falan okudum hatta youtube dan zenci bir kadının göbeğindeki çatlaklarına %25lik tca uygulamasını izledim, çatır çatır sürüp en az 5 dk bekledi yıkayınca hafif bi kızarıklık ya vardı ya yoktu
benim tenimde de var bir hassasiyet sanki değil mi? normalde de bi yerim çizilse bile koyulaşarak iyileşir,küçük yaralarım bile genelde iz bırakır..ama tca koyulaştırdığı yeri soyar diye düşündüm öyle cesaret ettim uygulamaya..ama bacağın arkasında da deri bi hassastır incedir sanki onu hesaba katmamış olabilirim...
umarım çabuk düzelir... shea yağı-aynı sefa çiçeği yağı, kantaron yağı, madecassol sürüyorum bol bol