cok soru soruyorum ama :) 3 gün önce %15 tca uygulaması yaptım.pazar günü firmadan sipariş verdiğim %25 tca gelecek hemen uygulasam bi yan etkisi olur mu acaba en az kaç gün beklemem gerek
Önce şu konuda anlaşalım,
konuyu açtığım ilk mesajımda özellikle belirttiğim gibi uygulama yaptıktan sonra en az 25-30 gün ara vermelisiniz ve tekrar edecekseniz iki uygulama bekleme yine aynı ''30 gün'' bekleme kuralı geçerli. Lütfen bu süreyi bekleyin cildiniz toparlansın, sonra bana ''
lady ben soyulmadım'' diye gelmeyin.
Ben bunu bilmiyordum
Buğday tenliyim ben de... %15 almıstım ama ilk uygulama için yine de cildi alıstırmak için % 15 daha iyi olur sanırım.Ayrıca çalışan insanız %20 lik yapıp maymuna dönmek var :) En iyisi önce %15 i denemek...
Ben % 20 Laktik asit peelingi yapalı 2 hafta oldu. TCA için bir hafta daha beklemem gerekiyor ama zor dayanıyorum belki bugun yaparım tca yı :)
TCA'ya başladıktan sonra da 28 günde bir tekrarlamayı düşünüyorum. Zira cilt kendisini 28 günde bir yeniliyormuş tamamen.
tca programım da şöyle : 2 ocak, 30 ocak, 27 şubat, 27 mart :) :) Çok lekem yok aslında ama bebek cilt istiyorum ben de :) Çok lekesi olanlar da bu şekilde 4 seferlik program yapabilirler :)
Ama işte zor dayanıyorum bugunu atlataydım iyiydi :)
Buğday tenim diye soymazsa bir de iyice moralim bozulcak. Ondan sonra % 20 lik almak gerekecek 1 ay beklenecek oohoo
Merhaba,
Az önce dayanamadım % 15 tca uyguladım. şişeyi pamuga 5 kere ters çevirerek pamugu ıslattım. SOnra yüzüme sürdüm hemen. Bitince pamugu 3 kere daha aynı şekilde ıslatıp tekrar sürdüm.
Fakat yanma ve kızarıklık olmadı pek...Olmayınca pamuk yeteri kadar ıslak değil diye düşünüp tekrar ıslatıp sürdüm. Bi baktım 2 dakika geçmiş hemen yıkadım yüzümü. Sadece son 5 saniye alnımda yanma oldu o kadar. Zaten ordan başlamıstım sürmeye.
Baktım ki yanaklarda hiç tepki yok. Yüzümü yıkayıp kurladıktan sonra şeytana uyup alnım hariç olmak üzere, aynı pamugu biraz daha ıslatarak yanaklara 30 sn daha uyguladım bu sefer yanaklarda da son 10 sn. yanma batma hissi olustu. hemen yıkayıp bepanthol sürdüm.
Şuanda da cildim de yanma yada kızarıklık yok ??? Sanırım bana hafif geldi % 15...Belki de % 20-25 denemem lazım bilemiyorum.
Ladysubaru
zılgıt atacaksın kesin ama lütfen çok kızma bana
2 dk artı 30 sn tutmama ragmen yanma hissi yüzümü yıkar yıkamaz gectı ve sonrasında hic bi his yada kızarıklık yok. İlginc ya benim cildim eşek derisi sanırım :S Niye Böyle oldu sizce ???
Tatlım uygulama yolun tamamen doğru ama ben pek soyulacağını sanmıyorum çünkü kısa süre önce laktik asit uyguladın, hepte uyardım ara süre çok kısa, bekle tatlım bak soyulmazsın yoksa diye.
Şimdi 30 gün bekle, 30 gün sonra yapacağın tca uygulamanda soyulacaksın, günde 2-3 defadan fazla nemlendirme.
Ve evet sen buğday tenli olduğun için 15lik tca sana az gelecek ama en azından tecrübe etmiş oldun, cildinin tepkisini ve korkulacak bir durum olmadığını gördün
Dün yapmıstım tca yı bugun yüzümde hafif bir kuruluk var o kadar...Güneş kremi ve bepanthol sürüyorum. Acaba yüzüm soyulur mu diye merak ediyorum...Sizce soyulur mu ?
Tatlım son tespitimize göre sana 15lik tca otanı uygun değil, 15lik tca beyaz tenlilere, 20lik tca buğday tenlilere, 25lik tca esmer tenlilere göre
Birde beni dinlemeyip laktik asiti yoğun şekilde kullandıktan sonra 30 gün beklemeden tca uyguladın pek soyulacağını sanmıyorum.
Cnm benim gözlemlediğin kadarıyla sürdüğünde beyazlaşma olduysa soyulur. Bu arada 15 lik çok hafif olmuş
zar zor soyma yyapıyor
ilk uygulamamda beyazlaşma olmamıştı bende ama buna rağmen soyulmuştum (not cildim rengim beyaz)
Dediğim gibi bu oranları cilt rengimize göre alıp kullanmalıyız.
%15'lik tca Beyaz tenlilere
%20'lik tca Buğday tenlilere
%25'lik Esmer tenlilere uygun Sonunda ben de dayanamayıp yapacağım, siz yazdıkça.
Lekem yok, sadece çillerim var aşırı değil, onlardan da memnunum. Alnımdaki yağ bezesinden kurtulamadım sadece. Zaten LadySubarunun yazdığı diğer bakımları uyguluyorum. Ama aklımda tca'ya kaymıyor değil.
Sence ihtiyacım varmı?
Tatlım senle sık sık konuşuyoruz zaten bakım programın çok güzel ilerliyorsun, tca yı sadece sivilce lekeleri, güneş lekeleri, sivilce çukurluklarını soyarak tedavi etmek için değil cilt yenileme, cilt tazeleme için de kullabiliriz.
Ki ben tca yı cilt yenileme, cilt tazeleme için kullanıyorum, sende kullanabilirsin
siparişlerim bugün geldi bir sürü yağ, krem, laktik asit, tca ve ozon yağı aldım :)) tca yı pazartesi veya salı günü uygulayacağım. yalnız ozon yağının kullanımı nasıl ki acep ?
Güle güle kullan tatlım en sevdiğim yağlardan biridir ozon yağı, yağlar ile ilgili sorularını yorumlarını diğer başlığımdan yapar sorarsan daha sağlıklı olur, buradaki konumuz sadece tca uygulaması dağıtmayalım konuyu
http://www.kadinlarkulubu.com/evde-...imli-cilt-icin-birebir-hala-kullaniyorum.html