• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüz görümlüğü

atlasirmak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2016
1.207
520
23
Arkadaslar nisanliyim ve nisanlima gerdek gecesinde yüz görümlüğü istedigimi belirttim o da ne olduğunu sordu beşi bir yerde istiyorum dedim düğünümüz olacak ev tutacaz esyalar alinacak o yuzden beşi bir yerde degilde başka birşey iste dedi bende 60 gram bilezik dedim onada çok fazla dedi nehir hakkıyla yüz görümlüğünü senden ayrı ayrı istemiyorum ikisinin birleşmiş halini istiyorum dedim ama oda o kadarını yapamayacağını söyledi geleceğimiz için altın birikimi yapmak en mantiklisi bu geldi lütfen yardımcı olur musunuz yüz görümlüğü ne isteyebilirim

belesin yapması için ne kadar sürede tamamlar ?
çünkü gerçekten başka türlü birikim olmuyor
düğünde ki altınlar ikinizin de çok işine yarayacak

belesin yapması için ne kadar sürede tamamlar ?
çünkü gerçekten başka türlü birikim olmuyor
düğünde ki altınlar ikinizin de çok işine yarayacak
Düğünde altın ve para biriktiginde paranınbir kısmı borçları ödeyecek dedi bende o yuzden yüz görümlüğü altin olarak istiyorum çünkü parayı onlar borçlara verince elimde altinim kalsın diye düşünüyorum ne isteyebilrim

şu an o kadar masrafınız olacak iken neden istiyorsunuz ki anlamadım , sonuçta tabi size kalacak ama sık boğaz etmenin anlamı yok diye düşünüyorum.
temsili bişey de isteyebilirsiniz..

şu an o kadar masrafınız olacak iken neden istiyorsunuz ki anlamadım , sonuçta tabi size kalacak ama sık boğaz etmenin anlamı yok diye düşünüyorum.
temsili bişey de isteyebilirsiniz..
Nisanda biriken para kiz tarafının ailesine veriliyormuş düğünde biriken para ise damat tarafı borç yaptığı için borç ödemek için kullanilacakmisyani nisanlimlabana ceyrekler ve takilanlar kalıyor tabi kalırsa o yuzden yüz görümlüğü istemeye karar verdim durum boyle

Nisanda biriken para kiz tarafının ailesine veriliyormuş düğünde biriken para ise damat tarafı borç yaptığı için borç ödemek için kullanilacakmisyani nisanlimlabana ceyrekler ve takilanlar kalıyor tabi kalırsa o yuzden yüz görümlüğü istemeye karar verdim durum boyle
bilemedim o zaman , biz herşeyimizi kendimiz yapmıştık nişan , düğün , takı, eşya ev vs. o yüzden ailelere de para falan vermedik.

Düğünde altın ve para biriktiginde paranınbir kısmı borçları ödeyecek dedi bende o yuzden yüz görümlüğü altin olarak istiyorum çünkü parayı onlar borçlara verince elimde altinim kalsın diye düşünüyorum ne isteyebilrim

işte bende bu yüzden diyorum ki bekleseniz altını yapsalar

işte bende bu yüzden diyorum ki bekleseniz altını yapsalar
Ekim ayında hayırlısıyla nişanımız ve hayırlısıyla inşallah 22 ocakta da düğünümüz olacak bu tarihe kadar alamam diyor zaman daha çok var ama olumsuz olduğunu söyledi tarihte düğün salonunu tuttuk acaba küçük birşeyler mi istesem nasıl yapmalıyım acaba

bilemedim o zaman , biz herşeyimizi kendimiz yapmıştık nişan , düğün , takı, eşya ev vs. o yüzden ailelere de para falan vermedik.
nişanlım babasıyla iş yeri ortaklar o yuzden gelir giderme herşeyi birlikte borçları da öyledir çalışmayı çok istedim ama kabul etmedi ne yapacagimi bilmiyorum en aZindan para giderse elimde altin kalir diye dusundum onuda alamayacagini soyledi o yuzden ne istesem bilmiyorum

Mehir olarak isteyebilirsiniz bilemiyorum ama yüz görümlüğü anlam olarak da çok özel,bence aranızda stres yaratmak yerine daha sembolik ufak bir şey rica edin.
Müstakbel eşinizle birikimle ilgili kaygılarınızı da ayrıca paylaşın,o da bir adım atarken düşünür bunları.

Mehir olarak isteyebilirsiniz bilemiyorum ama yüz görümlüğü anlam olarak da çok özel,bence aranızda stres yaratmak yerine daha sembolik ufak bir şey rica edin.
Müstakbel eşinizle birikimle ilgili kaygılarınızı da ayrıca paylaşın,o da bir adım atarken düşünür bunları.
Yani ben şimdi ne istemeliyim yüz görümlüğü için

ben olsam hatıra olarak kalacak bir şey derdim.
kolye, yüzük vs gibi.
ne gerek var pahalı bir şeye.
Ayan 4 tane altın yuzugum var ve ikimizin adının yazılı olduğu altın kolyede yaptırdı o yuzden yüzük ve kolye olmaz başka ne olabilir mesela fikir verir misiniz lütfen

İyide bu yüz görümlüğünü gelin talep etmez ki damat gönlünden kopanı hediye eder, adı hediyedir
Böyle dile getirmek hesap yapmak itici geliyor bana.

Bence siz bir şey talep etmeyin Nihilin dediği gibi nişanlınız ne isterse o olsun,yüzgörümlüğü adetini yaşamak istediğinizi zaten söylemişsiniz o yeterli.Sen istediğini yap sembolik,bana verdiğin değeri ifade et yeter diyebilirsiniz.Bir şiir veya kendi yazdığı bir evlilik yemini bile olabilir yüzgörümlüğü bence.
Birikim meselesini ayrıca konuşursunuz.

düğünün olduğu akşam olacaksa bu iş vallahi insanın gözü yataktan yastıktan başka bişey görmüyo yorgunluktan :halay:

eşim gelin başımı açmak için o kadar çabaladı ki, ben versem yüzgörümlüğünü yeriydi yani :KK76:

benim eşim alnımdan öpmüştü eve ilk girdiğimizde :oops:
bundan güzel yüzgörümlüğü mü olur :KK51:

size aldılar mı bilmiyorum ama içine tuğra gibi şeylerin konulduğu altın çerçeveli kolyeler var ondan isteyebilirsiniz :KK31:

Eklentiler

• tuğra.jpg
    tuğra.jpg
    9,1 KB · Görüntüleme: 5.301
sen ona ne hediye edeceksin
sırf erkeklerden b u kadar şey beklemek biraz zor geliyor bana
eşim beni kırmamak için güzel bir zincir almıştı ince
bende ona saat

Arkadaslar nisanliyim ve nisanlima gerdek gecesinde yüz görümlüğü istedigimi belirttim o da ne olduğunu sordu beşi bir yerde istiyorum dedim düğünümüz olacak ev tutacaz esyalar alinacak o yuzden beşi bir yerde degilde başka birşey iste dedi bende 60 gram bilezik dedim onada çok fazla dedi nehir hakkıyla yüz görümlüğünü senden ayrı ayrı istemiyorum ikisinin birleşmiş halini istiyorum dedim ama oda o kadarını yapamayacağını söyledi geleceğimiz için altın birikimi yapmak en mantiklisi bu geldi lütfen yardımcı olur musunuz yüz görümlüğü ne isteyebilirim
5 i birlik daha uygun 60 gram bilezik nerden baksan 9-10 bin tl şu anda hele işçilikti olursa beşi birlik daha uygun ama yine de sizin bileceğiniz iş benim eşimin durumu vardı ben pırlanta yüzük istemiştim tam altına çerçeve ya da tuğralı kolye de isteyebilirsiniz

yüz görümlüğü olarak istediğin altını bence satman yatrım amacı olarak kullanman uygun olmaz
bende salonda bir cumhuriyet taktırdım duvak açılmadan ama halaaa durur altınım çok yokluk çekmemize ragmen
onu satmaya ne eşin nede ben yanaşmadım , adam gibi kırmız kurdaleli bir cumhuriyet iste ve o hep sende kalsın

Back