• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YÜZ FELCİ

Mrskenry

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2020
104
77
13
Şu sıralar hayattaki en büyük nimetin sağlık olduğunun ciddi anlamda bilincine varmış 21 yaşında bir adet hemcinsinizim.Hayatımda neyden çok korktuysam sırayla başıma geliyor.3 gün önce gözlerimde seyirmeler başladı. Her insanda normaldir göz seyirmesi fakat iki gün üst üste, günde üç dört kez olması dikkatimi çekti.Diğer gün göz seyirmem yerini boğaz, kulak, baş ağrılarına verdi. Ara ara baş dönmeleri de yaşadım. En son dün gece dilimde uyuşma sezdim.Daha sonra sol gözüm yanıyordu telefonla uğraşmaktandır diye düşündüm derken artık internetten bu belirtilerin yüz felci belirtisi taşıdığını anlayınca gece geç saat de olunca acile gittik. Acilde Yüz felcidir gibi kesin bir tanı konmadı. Diffizyon dendi.Kulak arkasından yüze gelen sinirlerde bir şeyler olmuş olabilir dendi.Mr ve tomografi çekildi.Acil doktoru Mr dan bir şey anlayamadı öyle ilgisizdi ki bana bilgi verip arada arkasındaki doktorla şakalaşmalar falan. En sonunda Mrdan bir şey anlayamadı ve yanındaki doktora gösterdi ve şurada şüpheli alan mı var falan dedi. Kaç kez sormama rağmen her şeyi geçiştirdi.Fakat yazdığı ilaçlarlara gelirsek yüz felci ilaçları verdi. Kortizon ilaçları b vitamini ve mide koruyucu verdi. Daha sonra geçmezse kulak burun boğaz için randevu al dedi. Tabi ben cevaplardan tatmin olamayınca direkt olarak nörolojiye randevu aldım.Bütün belirtilerim yüz felci. Ağzım biraz kaymış durumda sol gözüm kırpılmıyor. Ve korkuyorum yine Mr makinesine girmekten, kötü bir sonuç çıkmasından, yüzümün eskiye dönmemesinden ve kortizon gibi ilaçların ciddi kilolar aldırmasından.Bana yüz felci gibi bu belirtileri yaşayanlar, süreçlerini ve deneyimlerini aktarırlarsa çok sevinirim.
NOT: Allah kimseyi Mr makinesine sokmasın.

Öncelikle geçmiş olsun, korkmayın ablam geçirdi yüz felci ve hiçbir belirtisi kalmadı. Bu hastalık bence stresle doğru orantılı. Kortizonlu ilaçlar ablam da kullandı bu dönemde az tuzlu yemeye dikkat etmelisiniz, ilaçlarınızı eksiksiz kullanın. Ama en önemlisi fizik tedavi. Fizik tedavi olmadan iyileşmek çok uzun sürüyor ya da tam anlamıyla mimikler geri kazanılamıyor. Ablam ilaç tedavisi ve fizik ile 2 ayda tamamen atlattı çok şükür. Bir daha da tekraramadı, 10 yıl geçmiştir üzerinden. Korkmayın.

Öncelikle geçmiş olsun, korkmayın ablam geçirdi yüz felci ve hiçbir belirtisi kalmadı. Bu hastalık bence stresle doğru orantılı. Kortizonlu ilaçlar ablam da kullandı bu dönemde az tuzlu yemeye dikkat etmelisiniz, ilaçlarınızı eksiksiz kullanın. Ama en önemlisi fizik tedavi. Fizik tedavi olmadan iyileşmek çok uzun sürüyor ya da tam anlamıyla mimikler geri kazanılamıyor. Ablam ilaç tedavisi ve fizik ile 2 ayda tamamen atlattı çok şükür. Bir daha da tekraramadı, 10 yıl geçmiştir üzerinden. Korkmayın.
Çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı dikkate alacağım.

Lütfen büyütmeyin ve tamamen geçeceğini bilin. İlaçları mutlaka kullanın.Ne kadar az tuz kullanırsanız o kadar az kg alacağınızı bilin. İlaçlar bitince o kiloları da kendiliğinizden verirsiniz zaten. Babam da yüz felci olmuştu. Şimdi eser yok. Size de çok geçmiş olsun.

Lütfen büyütmeyin ve tamamen geçeceğini bilin. İlaçları mutlaka kullanın.Ne kadar az tuz kullanırsanız o kadar az kg alacağınızı bilin. İlaçlar bitince o kiloları da kendiliğinizden verirsiniz zaten. Babam da yüz felci olmuştu. Şimdi eser yok. Size de çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim. Fakat insan yinr de psikolojik olarak çöküyor. Büyütmemek elde değil.İnşallah geçer.

10 yasindaki yeğenim de geçirdi yüz felci ciddi bi derecedeydi . Su an tamamen geçti geçici bir durum , sakiz cignemenizi tavsiye ederim yeğenimde söylendi ve çokda faydası oldu.. Geçmiş olsun

Back