• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yutamamak takılma

hulya145

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2022
67
11
18
30
Arkadaşlar herkese merhaba yaklaşık 2 senedir yutma sorunu yaşıyorum yemekleri yiyorum ama parcaıs bogazımda yutak bölümünde yapısmıs gibi duruyor sert gıdalar katı gıdalarda sorunu yaşarken 1 sene sonunda artım hapları ilaçları da öyle yutamıyorum bi hap atıyorum 1 litre su içiyorum boğazımda öyle takılıyor psikolojik değil çünkü küçük dilimin orda oralarda sert bi şekilde batıyor 3 kbb genel cerrahi gastroentoloji Prof da endoskopi boğaz ultrasonu herseyi yaptırdım ama çözülmüyor reflü bu kadarına sebep olmaz bence sorunum nedir sizce benim gibi olan varmı

Arkadaşlar herkese merhaba yaklaşık 2 senedir yutma sorunu yaşıyorum yemekleri yiyorum ama parcaıs bogazımda yutak bölümünde yapısmıs gibi duruyor sert gıdalar katı gıdalarda sorunu yaşarken 1 sene sonunda artım hapları ilaçları da öyle yutamıyorum bi hap atıyorum 1 litre su içiyorum boğazımda öyle takılıyor psikolojik değil çünkü küçük dilimin orda oralarda sert bi şekilde batıyor 3 kbb genel cerrahi gastroentoloji Prof da endoskopi boğaz ultrasonu herseyi yaptırdım ama çözülmüyor reflü bu kadarına sebep olmaz bence sorunum nedir sizce benim gibi olan varmı
İş arkadaşımda sizin anlattığınız gibiydi bi yemekte litrelerce su içerde Ankara’da bi doktora gitti yemek borusunun boğazına kadar gelen kısmında bi darlık gibi birşey mi ne varmış tam hatırlamıyorum baya oldu çünkü ameliyat ile düzelmişti yazık o çok çekti ya

Anlattıklarınza dayanarak psikolojik olduğunu düşünüyorum eşim 1.84 boyunda iri yarı bı adamdır gel gör ki mercimek kadar hapı bile yutamaz. Erimiş Kasardan bogulabilir. Bu tip şeyler yerken çok dikkatldir yanında mutlaka suyu bulundurur. Asla hap kullnmaz oldu ki çok mecbur kaldı 12 senelik birliktelgmzde bu üç kere oldu buarada muzun icine koyup muzla yutuyor. Sevgiliyken birara yutağm çalışmıyor diye tutturmustu asla anlyamyordum aynı huylar annesinde de var görgülü kuşlar gördüğünü işler eşime geçmiş bu yüzden. Bı tedavisi varsa da eşim yanaşmyr. Discide dis de yaptramaz mesele en son panik atağı tuttu uyuşturucu iğne vurulduğu için bütün boğazı dili uyustugu için sürekli yutamyrm bogulcm sandı. Bence bu çok büyük bi problem bende çok gerilyrm çünkü. Fizyolojik bı probleminiz olduğunu sanmyrm psikolojik destek almayı deneyin derim

Benim psikolojik değil mesela sert gudalar ekmek kırkntılaır katı gıdaları yutuyorum parçası yutagımda takılıyor haplar bol su ile asgaı inmiyor yapışıyor delirmek üzereyim geçen sakız çiğnedim konuşurken kaçtı yuttum yemek borumda 2 gün öyle yuttukta batı sonra bol sıvı ile asagı 2 gün sonunda indi ama çözüm bulunmuyor

A ayse2325 in dediği gibi bir darlık söz konusu belli ki. Kaynağı belki alerjen olabilir. Bir de alerji uzmanıyla görüşün derim

Benim psikolojik değil mesela sert gudalar ekmek kırkntılaır katı gıdaları yutuyorum parçası yutagımda takılıyor haplar bol su ile asgaı inmiyor yapışıyor delirmek üzereyim geçen sakız çiğnedim konuşurken kaçtı yuttum yemek borumda 2 gün öyle yuttukta batı sonra bol sıvı ile asagı 2 gün sonunda indi ama çözüm bulunmuyor
Okadar doktora gıtmıssınız psıkolojık olmasa bırınden bırı gorurdu aslında
Bırcok yerde okuyorum genelde psıkolojık oluyor
Tabi bunu yaşayan öyle düşünmüyor
Bize kolay Yaşayana zor ..

Back