Yürüyüş Yapmanın Faydaları

tulipbs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2007
378
2
YÜRÜMENİN GERÇEKLERİ

Ortalamada yürüdüğünüz her dakika yaşamınıza eklenen 1,5-2 dakika anlamına gelir. Bu da 1’e 2 vermesi açısından basit ama harika bir hesaptır.
Normal yürümenin üzerine fazladan 20 dakika yürümek yılda 3 kilodan fazla vücut yağının yakılması anlamına gelir.
Sadece 1 adet M&M çikolatayı eritmek için nizami ölçülerde bir futbol sahası kadar yürümeniz gerekir!
Uzunca ve orta hızda yapılan günlük yürüyüşler (%60-65 maksimum kalp atışıyla 40 dakika) kilo vermek için idealdir. Daha kısa ve hızlı yapılan yürüyüşler (%75-85 maksimum kalp atışıyla 20-25 dakika) akciğer ve kalbin kondisyonunu artırmak için idealdir.

YÜRÜMENİN FAYDALARI
Kalp ve akciğerin daha faydalı çalışmasını sağlar.
Vücut yağının yakılmasını sağlar.
Metabolizma hızını artırarak kalori yakma hızını (uykuda bile olsa) yükseltir.
İştahınızı kontrol etmenizi sağlar.
Enerjinizi artırır.
Stresi azaltır.
Yaşlanmayı geciktirir.
Yüksek tansiyonun düzenlenmesini sağlar.
Şeker hastalığının kontrol edilmesini veya önlenmesini sağlar.
Prostat, kolon, göğüs kanseri dahil olmak üzere bazı kanser türlerinin riskini azaltır.
Enfraktüs ve kalp krizi rehabilitasyonlarında yardımcı olur.
Uyku kalitesini artırır.
Bacak, kalça ve gövde kaslarını kuvvetlendirir.
Bağırsakların düzgün çalışmasına yardımcı olur.
Kemiklerin güçlenmesini sağlar ve daha yaşlı kadınlarda kemik erimesiyle savaşmakta yardımcı olur.
Artit veya hareketsizliğe bağlı olan eklem ağrı ve sertliklerine iyi gelir.
Çoğu sırt ağrısının giderilmesine yardımcı olur.
Esnekliği artırır.
Duruş bozukluklarının (postür) düzelmesine yardımcı olur.
Kan dolaşımını artırdığı için daha sağlıklı bir cilt sağlar.
Hafıza ve zihin açıklığını geliştirir.
Problem çözme ve entelektüel aktivitelerde başarıyı artırır.
Morali yükseltir.
Depresyonu önlemekte veya gidermekte yardımcı olur.
Öz güveni artırır.

Nikotin, kafein, alkol ve diğer bağımlılıkların kontrol edilmesine yardımcı olur.

DOĞRU RİTİM
Öncelikle hedef kalp atışınızı tespit edin: 220'den yaşınızı çıkarıp 0,7 ile çarpın. Bulduğunuz rakam hedef kalp atış hızınızın alt sınırıdır. Aynı işlemi bu kez 0,9 ile çarptığınızda üst sınırınızı bulmuş olacaksınız. Yağ yakmak için yürüyüşünüz boyunca kalp atış hızınızın alt sınır olarak bulduğunuz seviyede tutulması gerekir. (Örneğin 40 yaşındaysanız… 220-40=180x0.7=dakikada 126 atış sizin alt sınırınızdır) Maksimum orana yaklaştıkça anaerobic aşamasına geçersiniz ve daha fazla kalori harcamanıza rağmen yağ yakmazsınız. Gerçekten yağ yakmak için yapılması gereken gün aşırı üst ve alt hedeflerde yürüyerek yağ-kalori yakma dengesini yakalamaktır. Bunun nedeni de anaerobic egzersizin metabolizmanızı hızlandırarak dolaylı olarak yağ yakmanıza yardımcı olmasıdır. Yağ yakmak için kalori harcamaya erken başlamayın. Şok diyetler protein ve kas kaybına neden olur, bu da metabolizmanızı yavaşlatır.
Bir kalp monitörü kullanarak doğru hedeflerde yürüdüğünüzden emin olun. Bertilme veya herhangi bir zedelenmeye neden olmamak için yürüyüş yapmadan önce mutlaka en az 10 dakika ısınma ve germe hareketleri yapın.

Yürümeye yavaş başlayıp hızlanın ve bitirirken yavaşlayarak bitirin. Isınma ve soğumanın vücudunuz için bir ihtiyaç olduğunu daima hatırlayın. Yürüme stilinizin doğru olmasına özen gösterin. Belinizden değil bileklerinizden öne doğru eğilin. Böylece belinize ve sırtınıza yüklenmemiş olursunuz. Yürümeye başlayın ve kararlı olun. Sağlıklı olma yolunda her adımın kıymetini bilin

vallahi geçen yıl yürüyüş yolunda 1 saat yürüyordum gayette güzel kilo verdim ama bu yıl yürüyüş yapmıyorum egzersiz kolayıma geliyo:)

slm
ya benim sakaryada yürüme imkanım yok.
eve tvest&shape aldım onu nasıl kullanmalıyım faydası olurmu.satıcı 10 dakka kullan 10 dakka dinlen dedi.aydınlatırsanız sevinirim.

slm
eve tvest&shape aldım onu nasıl kullanmalıyım faydası olurmu.satıcı 10 dakka kullan 10 dakka dinlen dedi.aydınlatırsanız sevinirim.

Twist&Shape almıştım. Günde 5 dk. yeterli demelerine karşın, hiç etkilenmediğimi düşünerek, her gün bu süreyi +5 yaparak sonuçta 40 dk. ya çıkartmıştım. Sonuç; kalınlaşan bacaklar!!! Kasa dönen yağlar!!!
Sonra kullanmayı bıraktım, kondisyon bisikleti ile 3 ayda zar zor eski hala geldi bacaklar.
Dikkatli olmanı öneririm sevgili özge...

Son 1 aya kadar yürümüyordum yani öyle tempolu yürüyüş zor geliyordu. Aheste aheste sallana sallana yürümek yetiyordu. Ama 4 kilo verdim kızlar yürümeye başladıktan sonra. İnşallah bir daha kilo filan almam

Benim de en büyük dostum yürüyüş....Valla ondan verdiğim kiloyu başka hiç bir şeyden veremedim..... Ahhh yeniden başlayabilsem....

slm

o aleti ben de aldım özgecim,onunla spor yapmak çok zor ama bir o kadar etkili.Ben hamilelikte aldığım 24 likonun çoğunu onunla vermeyi başardım.Eğer yeni başlıyorsan dinlenerek yap ama benim gibi yürüyüşe alışkınsan hedefini yükselt.çünkü 10 dakikika işe yaramaz,en azından çabuk sonuç vermez.
Tavsiyem:spora başlamadan önce 1 fincan koyu türk kahvesi iç
varsa termal tuz yada selülit kremi yada yağ yakıcı yağlardan sür streçle sarın ve aletin üzerine çık
kalp atışlarını kontrol et
zaten 5 dakikadan sonra öyle bir terliyorsun ki kısa sürede sonuçlarını görüyorsun,vucuttaki sıkılaşma gözle görünür şekildesüprizzzzz
Sana kolay gelsin,bildiklerim bu kadar.fisfisfis

mesajını okuyunca yıkıldım adeta, twist&shape aldım ben de 5-6 gündür kullanıyorum günde 10 dakika.acayip ter attırıyor ben de zayıflıcam diye seviniyordum.ama bacaklarım zaten kalın. acaba bu 10 dakika kuralına uysak da aynı sonuç olur mu bacaklarda

Bilemiyorum ki thebardcım.. Arada dinleniyor olsan bile sonuçta 10 ar 10 ar gideceksin. Kendi tecrübemi paylaştım. Bunun üzerine ancak şöyle bir öneride bulunabilirim. Biliyoruz ki, sporun yağ yakıcı olabilmesi için vücudun ısınması gerekiyor. Bence bu aleti ısınma sonrasında en fazla 10 dk. kullanıp sonrasında da sorunlu bölgelerine yönelik spor yapmalısın. Bu durumda sana hızlı ısınma imkanı tanımış olur ki sen de "boşa mı aldım bunu?" diye hayıflanmazsın arkadaşım.

ya benim de korkum bacaklarımın kalınlaşması. sabah ve akşam 1 saat tempolu yürüyorum ama etrafımdaki insanlar bacaklarımın kalınlaşacağını söylüyorlar sizce doğru mu?kafamçokkarıştı

arkadaşlar ben 67 kiloydum şimdi ise 58 kiloya düştüm:) sadede sporla tabii:) her gün 40 dk. tempolu yürüyüş yapıyordum şimdi ise (yani 1 haftadır) 20dk. koşuyorum inanılmaz birşey yorgunluk falan kalmıyor:) hedef 55 az kaldı 1 ayda verebilirim sanırım:)) ama rejim yapamıyoruuuuum:KK43:( en büyük eksikliğim bu:KK43: ben resim öğrt. vezamanım okulda geçiyor:KK43:( bana yardımediiin:KK43: 6 öğün yemem mümkün değil:KK43:(

ben yanımda elma , küçük süt , küçük yoğurt , küçük saklama kabında dilimlenmiş salatalık vs. götürüyorum . sen de bu şekilde deneyebilirsin

bende artik yürüyüs yapiyorum ve kendimi gercektende kus gibi hafif hissediyorum, cok muhtesem birsey tekrar basladigim icin mutluyum üc sene önce hergün bir saat yürüyüs yapiyordum ve kilomu cok iyi korumustum, ancak okuldan dolayi zamanim olmadigi icin kesmek zorunda kaldim ve bilanco agir iki senede tam 15kilo aldim. Yani gercekten yürüyüs kadar etkili birsey yok bence. Mutlaka yapin. Bende zevkle yapiyorum. Hele hava birde serin oldumu muhtesem.yerimseniben

evet canım haklısın ben yuruyusu cok severım aslında hatta bunun ıcın eve kosu bandı aldım malum bulundugum ılde kıs uzun suruyor ama bır turlu rayına oturtamadım ınsallah ızne ayrılıyorum yakında donuste duzenlı yapıcamfisfisfisfisfisfis

benden sana tafsiye git salona koy kosu bandini sonra haberleri falan izlediginde üstünde yürüyerek izle deri ben. Birde mesela plan yap kendine hergün icin dakika sayisi yaz sonra hergün bu dakikalari doldurmaya mesela diyelimki bir haftada tüm dakikalari doldurdursan kendini ödüllendir:hooray:

merhaba tulipbs çok merak ettiğim bi soru varda ben herğün 1 saat yürüyorum .her yaz devam ederim.son 1 aydırda hiç aksatmadımşöyle bir söylenti var bir gün yürü birğün ara ver eğer herğün yürürsen vucut bunu normalleştirir ve yağ yakmaz diye:KK43:bu konuda bilgin varmı bana çok mantıksız gelmiyo.paylaşımın için teşekkürler

merhaba tulipbs çok merak ettiğim bi soru varda ben herğün 1 saat yürüyorum .her yaz devam ederim.son 1 aydırda hiç aksatmadımşöyle bir söylenti var bir gün yürü birğün ara ver eğer herğün yürürsen vucut bunu normalleştirir ve yağ yakmaz diye:KK43:bu konuda bilgin varmı bana çok mantıksız gelmiyo.paylaşımın için teşekkürler

bence çok mantıksız..tabii bu benim fikrim.ama vücut hiçbir zaman harekete tepkisiz kalmaz.bu senin dediğin çok uzun süreler yürümüş ve hareket şeklini hiç değiştirmeyen kişiler için geçerli olabilir.veya şudur :önce 20 dak ile başlarsın 1 hafta öyle gider,sonra bunu 2 haftada bir artırmak gerekir...5 ay sonra da yürüyüşe ek olarak bazı aerobik egzersizler yapmak faydalı olur..ama benim sonucum şu : spor her zaman faydalıdır ve aynı hareketlerin bile mutlaka sonuca fazlasıyla etki edeceğini düşünüyorum...yerimseniben

diyetisyenim her gün yemek yemeden 2 saat önce yani aç karnına 45 dk. yürüyüş tavsiye etti,yarın akşam başlayacağım bakalım.

bnde geçn yazz yürüyüş ve aerobk sayesnde 3 ayda 20 kilo verdm..hemde öle sıkı diyetler flnda uygulamadmm....bu yaz yenidenn başlayacağım wee inşallah geri kalanınıı da bu sene halledeceğimm......

ya arkadaşlar yürüyüş evet iyi güzel de ben diyet yapmama rağmen 1 aydır günde 2 saat bir öğle 1 akşam yürüyordum ama resmen bacaklarım kalınlaştı ordaki yağlar kasa döndü bende bıraktım çok riskli hani yürüyüşünde doğrudu nedir bilmiyorum ki orta tempoda yürüyodum işte:sm_confused:

İçerik nedeniyle, Diyet ve Sağlıklı Beslenme Ana Bölümünden, Spor Ana Bölümüne taşınmıştır.

Bölüm sorumlusu arkadaşımın dikkatine..

X