Yürütmeyen topuk dikeni

Benim annemde de vardı topuk dikeni özel ayakkabılar ve terlikler var onun için.Ortopedik ürün satan mağazalarda bir bakın derim.Annemin ki biraz azaldı

7 gün boyunca günde 1 saat limonun iç kısmını topuğuna bağlayınca geçiyor. Ben yaşamadım ama çevremde yaşayıp bu şekilde atlatanlar var. Denemek isterseniz. Allah şifa versin🤗

Üniversite de bir arkadaşım hacamat yaptırmıştı bu rahatsızlık için.
Topuktan yapılıyormuş öyle demişti o zaman.
Baya da iyilesmisti hatırladığım kadarıyla.
Yürümesinde falan hiç sıkıntısı kalmamıştı kızın.
Bir araştırın isterseniz.

Geçmiş olsun.ESWT denilen bir yöntemle topuk dikeni kırma işlemi uyguluyorlar ayrıca bu süreçte hastaya da egzersiz yaptırıyor gerekirse tabanlık kullandırıyorlar.Eger gerekirse cerrahi müdahale ile alma durumu da oluyor.Topuk dikeni tekrarlayan bir durum.Özellikle kiloya ve ayakkabı seçimine bağlı olarak tekrar ortaya çıkabiliyor.Siz iyi bir ortopedi ve ya fizik tedavi hekimine başvurun o yönlendirir.
Teşekkür ederim. Birden fazla ve aralarinda kucuk kucuklerde olduğu için cerrahi işlem nasıl olur bilmiyorum. ESWT için gorusecegiz.
Kilo aldı evet haklısınız 🙁

Kızlar selam,
Benim sorunum annemin ayağındaki topuk dikenleri. Birden fazlaymış ayağındaki topuk dikeni. Ve artık kısa mesafe bile yürüse ağlayacak duruma geliyor.
Doktora gittik kortizonlu iğne dediler. Ama doktor onun şeker hastalığına yol açtığını annemin daha yaşının genç olduğu için bu riski almamasi gerektiğini söyledi.
2. ise kanini alıp tabana nakil etmeleri yaptıran var mı?
Topuk dikeni ile ilgili bildikleriniz neler bir şey kullanıp fayda gören var mı? Fikirlerinize ihtiyacım var.
Soda şişesi evet yanlış duymadınız soda şişesi cam gazoz da olr alsın ayağının altında çevirsin ama içi boş olarak.. Geçmiş olsun

Pet şişeyi su ile doldurup buzluğa atın ,iyice donaun sonra onu anneniz ayağı ile bastırarak ileri geri yapsın .annemde çok işe yaramıştı.evlenmeden önce elimin de okmuş ,o da ayakkabı markasını değiştirmiş öyle düzelmiş
Teşekkür ederim. Anneme o kâr etmedi yaptı hala yapıyor ama yeni olunca işe yarıyor sanırım.

Canım bendede vardi gebelikten sonra çıktı.Ayagimin açısından basamiyordum.Bizim evde basit bir masaj aleti vardı.Esim onla bir hafta boyunca bastira bastira dağıttı dikeni.Cok canım yandı ama çok şükür geçti.Bende ise yaradi canim
Teşekkür ederim bizde de masaj aleti var annem bir denesin geçmiş olsun sizede

Benim annemde de vardı topuk dikeni özel ayakkabılar ve terlikler var onun için.Ortopedik ürün satan mağazalarda bir bakın derim.Annemin ki biraz azaldı
Aldık ama kâr etmedi. Etmesede artık sürekli ortopedik kullanacak ama annenizde işe yaramasina sevindim. Umarım geçer geçmiş olsun. Bizim bile aslında öyle kullanmamiz lazim onemliymis gerçekten ayak sağlığı iyice anladim

X