• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları yürüteç kullanalım mı?aklım karıştı.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

eliteren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2009
35
3
98
İstanbul
fisfisfisarkadaşlar merhaba.oğlum emeklemiyor sadece sürünerek gidiyor.bazı arkadaşlarım yürüteç kullanmamı söyledi bazılarıda önermiyor.her iki görüşle ilgili birsürü fikir duyuyorumkafam iyice karıştı.bi yardım lütfen

yürüsün diye mi yürüteç kullan dediler?
bebeğin kaç aylık bu arada?
biz kullanmadık, ihtiyaç da hissetmedik

uzmanlar erkek bebeklerin yürütece koyulmasını pek uygun bulmuyorlar testisleri ezilir diye ama çok fazla yürüteçte bırakmadıktan sonra bi zararı olmaz sonuçta her bebeğin bi yürüteç anısı olmuştur.

Arkadaslar yürüteç hakkında benim de bir sorum olacak oglum 3,5 aylık doktora sormadım ama kayın validem yürütece az koyarsam bişey olmayacagını söyledi.Kendisi de cocuklarını bindirmiş ,bende gunde10 - 15 dk anca bindiriyorum sizce bir sakıncası var mı.?Baska carem kalmadı cünkü cocugum kalabalık ailede büyüdügü için hep kucakta kalmak istiyor...:1no2:

Sana 6 aylıkkken emekleyen, ellerinden tutunca güzel adımlayan bir bebeği tutup yürütece koyan-kayınvalidesinin ve okulda 4 aylıkken koydum bebeğimi,9aylık yürüdü diyen arkadaşının tavsyielerine uyarak- birisi olarak diyeceğim şudur asla koyma yürütece.zaten kalabalıkmışsınız tutun adımlatın,sürünsün,her bebek faklı şekil emekliyor,oturarak giden bile var.
Bizim kızı 2-3 ay koyduk yürütece,balerin oldu,1 aydır koymuyoruz,kanepelerden tutup kalkıyor ama gene parmak uçlarında,alim olan kayınvalidem düzelir diyor,ama yürtece koymasak belki yürümüştü şimdiye.

Arkadaslar yürüteç hakkında benim de bir sorum olacak oglum 3,5 aylık doktora sormadım ama kayın validem yürütece az koyarsam bişey olmayacagını söyledi.Kendisi de cocuklarını bindirmiş ,bende gunde10 - 15 dk anca bindiriyorum sizce bir sakıncası var mı.?Baska carem kalmadı cünkü cocugum kalabalık ailede büyüdügü için hep kucakta kalmak istiyor...:1no2:
arkadaşım yapma allah aşkına yaa, 3,5 aylık diyorsun bir de inanamadım okuyunca
o bebeğe acıdığım için yazıyorum yoksa yazmayacaktım
burda insanlar 6-7 aylık oldu koysak mı diye soruyorlar, zaten o kadar olan bebekleri 10-15 dk. koyuyorlar
yazık değil mi yavruna, ne bacakları ne omuriliği hazır böyle bir şeye
başka çaren nasıl olmaz, yatır, geç karşısına, konuş,şarkı söyle, oyunlar yap ne bileyim oyala bir şekilde
çok üzüldüm gerçkten o yavruya, bir an önce dön bu yanlıştan

Çok eken yürüteç için şuan onun ne bacakları ne beli yürüteç için uygun değil.Bazı bebeklere üzülüyorum burada okuyunca lütfen bir dakika bile koyma altıncı aydan sonra günde on onbeş dak koyarsın aşırıya kaçma.Biz aldık yedinci aydan sonra Bebeğim kullanmak istemi bende gönüllü değildim zaten ben almadım annem almış sormadan.zaten garip bir bebeğim var biberon kullanmaz,suluk kullanmaz,emzik kullanmaz,reklam tv izlemez kendini bebek gibi görmüyor galiba.Yürüteç için ben olumlu düşünmüyorum bazen anneyi rahatlamak için beş on dak.geçmemeli.

3.5 ay çoook erken Bebeği 4 aydan önce oturtmayız bile Lütfen koymayın.Hatta hiçç koymayın yürütece zaten dr lar önermiyorlar ben koymadım benim bebeğim 13 aylık yeni yeni tay tay duruyor daha kendi başına yürümüyor.Biz ellerinden tutup yürütüyoruz.Zararlı diye ben almadım.Erken yürüyüp nereye gidecek neden bu acele anlamıyorum.bırakın sürünsün,emeklesin,sıralasın normal gelişim süreci bunlar sonra da sağlıkla yürüsün inşallah
yavrularımız.

evet haklısınız arkadaşlar hemen kaldırıyorum yürüteçi asla bindirmem bindirtmem de ben kayınvalidemin tecrübesini dayanarak almıştım bes cocuk büyütmüş kadın diye.Bıde su var buyukler olunca bize söz düşmüyor biz kac cocuk büyüttük bizden iyi mi biliyorsunuz diye.KESİNLİKLE BİNDİRMİYORUUUUM artık.

bende cok kararsız kaldım başta
ama bizler yürütecle büyümedik mi
kime sorsam yürütec tepsinde büyüttüm ben cocuklarımı diyor

ama doktorlara sorarsan yanlıs kasları calıştırıyor
yaralanma tehlikesi var
yürümeyi geciktiriyor
diyorlar ve önermiyorlar

oğlum 7 ayını bitirdi..
ben 1 aydır sürekli koyuyorum
günde 1 saat falan bırakıyorum..sürekli olmamak kaydıyla..

Back