Yurtdışının artık hayal olması. Çok üzgünüm.

Vejeteryan beslenmeye çalışıyorum, eşim de fiyatları gördükçe en iyisi vejeteryanlık galiba diyor Ben kırmızı et zaten sevmem ancak mangalda olursa yerim tek sevdiğim şey ciğerdir, ezelden sebzeciyim ama bu fiyatlar gene de çok koyuyor müdirem

Kuşum vejeteryanlık da imkan istiyor, domatesin kilosu olmuş 25 lira, salatalık, biber, t.fasulye vs keza öyle, yaz meyveleri çıkmaya başladı, saymayacağım alamayan vardır hamile olup canı çeken olur, bildiğimiz sıradan yaz meyveleri kilo 30 lira.

Bizde herkes yetişkin sizde de öyle, yani istediğimizde nefsimize hakim oluruz ama çocuklu aileler var, çocuklar sağlıklı ve dengeli beslenmek zorunda, bu lüks değil bir insan gelişimi için gıdasını dengeli almak zorunda yani ihtiyaç, nasıl alacaklar bilmiyorum.

Neyse bundan fazlası farklı noktalara gider.

selamlar, daha geçen eylülde bana lviv 11 gün kalma her şey dahil 6-7 bine malolmuştu. canınızı sıkmayın, savaş sonsuza kadar sürecek değil. birkaç aya kenara daha da para atar, en azından vize mize masrafının olmadığı görece ucuz ülkelerde keyfinizce tatil yaparsınız.

bundan 7 yıl önce ben erasmus yaparken euro 2.7'ydi ve kara kara düşünüyordum nasıl yetecek hibe, birikmiş param vb diye. bugün çalışıyorum, ancak öğrenciyken yaşadığım gibi bir lükse sahip değilim. artık ben kaymak bir kısım haricinde "hadi atlayalım bir paris yapalım"ı mümkün görmüyorum ülkenin çoğunluğu için. canınızı sıkmayın diyemem, sıkılmalık bir konu. hayattan beklentileriniz ve sizin becerileriniz neler bunları değerlendirip belki alternatif bir hayat kurmayı düşünebilirsiniz, eğer bu durumun sizi kalıcı olarak mutsuz edeceğine inanıyorsanız.

Paris pahalı bir şehir, bir öğün yemek 50 60 euro arası olacak iki kişilik en düşük restoranlarda bile.
Günlük 250 euro diyelim ona en iyimser ihtimalle.
Michelin yıldızlı füzyon mutfağı meraklısı değilseniz bir öğüne 60 Euro ödemezsiniz. 2022 Paris merkez bölge restoranları fiyatlarından örnekler;

Yerel restoranda alacart menü 9 Euro ( masa donatmacali)

MC Donald s menüleri 2,70 Euro....
Siz nerde ne zaman ne yediniz Paris'te çok merak ettim.

Eklentiler

• Screenshot_2022-05-21-08-18-23-24_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    108,1 KB · Görüntüleme: 46

Biz de geçen akşam biraz baktık max 13 € gördük fiyat. Sadece gezi otobüsü var içinde restoran olan, o çok pahalı 150 € civarıydı sanırım ama diğer mekanlar gayet normal. Yani TL düşünirsek 10 euro = 160 TL ama İstanbulda iki kişi kahvaltı edemezsin o paraya, kaldı ki Paris o kadar olsun di mi?

Geçen hafta Fransızlara yedirdik Susurlukta pof poftu yumuşacık, onlar da beğendi. Zaten inanılmaz bir hamur sevdaları var, pizza üstüne kruvasan diye tutturdu kadın. Onlar yiyor kiloyu alan ben

Parisde yemek pahalı değil
Biz Fransaya yakın oturuyoruz haftasonları gidip gelebiliyoruz
Çok lüks restaurant şöyle şaraplı maraplı olmadıktan sonra 4 kişi gayet güzel yemek yiyebiliyor çok para harcamadan
Bilmek ve tanımak gerekiyor tabii
İstanbulda boğazda balık yemek var birde sıradan aile balık restaurantında yemek var gibi birşey

Geçen hafta Fransızlara yedirdik Susurlukta pof poftu yumuşacık, onlar da beğendi. Zaten inanılmaz bir hamur sevdaları var, pizza üstüne kruvasan diye tutturdu kadın. Onlar yiyor kiloyu alan ben
En gıcık olduğum insan tipi
Ye ye, kilo almayan
Hayata kimseyi kıskanmam öyle insanlar dışında
Büyük konuşma başına gelir derler
Aslaaa başıma gelmez yiyip kilo almak diye senerlerdir diye büyük konuşurum ama yok daha olmadı

Haritadan baktık, tüm mekanlar o kadar şık o kadar güzel dekore edilmiş ki dümdüz yemek satan yer bile çok şık

Bak bayağı pizza yedi, önce dana carpacio yedi ki kocamandı porsiyonu. Sonra kruvasan aşerdi, Türkiyedesin ya az yöresel takıl yook Urla’da kruvasan aradık. Sabah hamur, akşam hamur geldik eve 2 kg almışım sen neden yedin derseniz dayanamadım

oh mis gibi vallah hepsinden canım çekti
Karbonhidratsız hayat çok sıkıcı ya, hiç zevk vermiyor

Katılıyorum. Barselona, Roma ve Paris fiyatları Eylül ayında aynı. Üçünden Paris’i seçtim çünkü Paris, yani Eyfel’e demir kule dersen baştan biter zaten bu gezi işleri.
E yani dimi her yer taş toprak o mantikla bakarsak otur evinde çayını iç daha iyi o kafayla geziosan. Ucak ayni para diyosun dimi. Lakin eylül ayinda Barcelona cok güzel olur bi de orda yeme içme ucuz parise göre.

E yani dimi her yer taş toprak o mantikla bakarsak otur evinde çayını iç daha iyi o kafayla geziosan. Ucak ayni para diyosun dimi. Lakin eylül ayinda Barcelona cok güzel olur bi de orda yeme içme ucuz parise göre.
bence barselona he türlü paristen 274056 kat filan güzel

ama konu sahibi için paris ukde olmuş, inşallah aradığını bulur.

Öyle iyi anlıyorum ki seni... insan üzülüyor, bazen kendi kendime diyorum ki 45 yaşına geldin ne zaman gideceksin, bir umutsuzluk kaplıyor içimi. Bekarken gezdim gezmedim değil Almanya doğumluyum, orada çok yeri gezdim, Venedik ve Roma için özel bir program yapmıştım uzun uzun gezdim oraları, Barcelona keza öyle ama son yıllarda artık yurtiçi gezileri bile can yakar oldu. Gittiğim yerde hesap yapmayı sevmem, madem gittim harcarım, orası ucuz buradan hesap yapayım sevmem, gideceksem gönlümce gezmek, yemek, içmek isterim o yüzden hesaplı tatil planlamıyorum hiç. Şu an ki durumda bu seneyi de es geçtik eşimle bakalım zaman ne gösterecek ama umutsuzluğa kapılma hep böyle kalacağına inanmak istemiyorum, bir gün Madrid 'te şarap renkli horozlar öterken güneşin doğuşunu seyredeceğiz inanıyorum

Ben Paris’e gidiyorum o zaman, sokak lezzetleri adı altında Fransızlara ne kadar hamur işi varsa yapıp satarım
KK’dan geldik diyen olursa 1’er Euro’dan satarım yanına ayran, şalgam suyu, alkol isterseniz şarabınızı dışarıdan getirin :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…