Yurtdışının artık hayal olması. Çok üzgünüm.

Ben Paris’e gidiyorum o zaman, sokak lezzetleri adı altında Fransızlara ne kadar hamur işi varsa yapıp satarım 🤣
KK’dan geldik diyen olursa 1’er Euro’dan satarım yanına ayran, şalgam suyu, alkol isterseniz şarabınızı dışarıdan getirin :)))

Müdirem sadece bunlar mı böyle bilmiyorum kadın Fransız adamın ataları İspanyolmuş ama o da Lyon’da yaşamış hep. Akşam yemeğinde oteldeki açık büfeden hamurişi olarak ne alabilirlerse alıyorlar, sabah da keza. Ben omlet falan istiyorum hiç umurları değil. Yolda da kahvaltı için girdiğimiz kafede de yine börek ve kek aldılar falan bakakaldım. Bizim kahvaltı kültürümüz gene en iyisi valla En Büyük TÜRKİYE

Michelin yıldızlı füzyon mutfağı meraklısı değilseniz bir öğüne 60 Euro ödemezsiniz. 2022 Paris merkez bölge restoranları fiyatlarından örnekler;

Yerel restoranda alacart menü 9 Euro ( masa donatmacali)

MC Donald s menüleri 2,70 Euro....
Siz nerde ne zaman ne yediniz Paris'te çok merak ettim.
Michelini kim kaybetmiş yahu biz bulalım…
Ben gittiğimde kur 3 idi, hiç de mc menüsünü 2,5 civarlarına görmedik çünkü yiyen arkadaşlarımız vardı, yanılmıyorsam çocuk menüleri 4,5 civarı idi.
Gayet şanzelizede sıradan bir italyan restoranında yedik bir akşam, margarita pizza 20 euroydu onu hatırlıyorum.
Diğer günler sokak arası bir yerlerde yine yediklerimiz 20 30 euro bandındaydı kişi başı içeceksiz.
Hatta pastanelerinde falan bir tatlının ücreti bu idi.
Eğer ki biraz orta üst takılalım, bir kadeh bir şey içelim dersek 100 ü bulacaktı.
Nehirdeki teknelerde yemekler kişi başı 400 den başlıyordu.
Bunlar net hatırladıklarım.
Allahın bardak nescafesine 5 euro ödedim diye sövdüğümü anımsıyorum ayrıca.

Ya
Michelini kim kaybetmiş yahu biz bulalım…
Ben gittiğimde kur 3 idi, hiç de mc menüsünü 2,5 civarlarına görmedik çünkü yiyen arkadaşlarımız vardı, yanılmıyorsam çocuk menüleri 4,5 civarı idi.
Gayet şanzelizede sıradan bir italyan restoranında yedik bir akşam, margarita pizza 20 euroydu onu hatırlıyorum.
Diğer günler sokak arası bir yerlerde yine yediklerimiz 20 30 euro bandındaydı kişi başı içeceksiz.
Hatta pastanelerinde falan bir tatlının ücreti bu idi.
Eğer ki biraz orta üst takılalım, bir kadeh bir şey içelim dersek 100 ü bulacaktı.
Nehirdeki teknelerde yemekler kişi başı 400 den başlıyordu.
Bunlar net hatırladıklarım.
Allahın bardak nescafesine 5 euro ödedim diye sövdüğümü anımsıyorum ayrıca.
Bı de Avrupa'da kriz var diyorlar :-) :-) bırak enflasyonu, 5 senede herşey yarı yarıya ucuzlamıs desene

Ya

Bı de Avrupa'da kriz var diyorlar :-) :-) bırak enflasyonu, 5 senede herşey yarı yarıya ucuzlamıs desene

Bence yediğin yere göre değişiyordur. Bizim Fransız misafire daha yeni sordum mesela latte kaça diye 4 mü dedi 2,5 mu öyle bir şey dedi Starbucks fiyatlarına da şaşırdı hatta adam.

Ya

Şehir iyi bilinir gezilirse tabii ki uygun yerleri bulmak mümkündür, aksini iddia etmem ama birkaç günlük gezide de acıkınca birkaç ulaşım değiştirip falan bölge seçmek saçma bana kalırsa.
Gerçekten hiç ama hiç üst bir restoranda yemedik, abartıyor değilim yani.
Ama mesela taksiye pahalı kullanamazsınız denmişti, neredeyse hep taksi kullandık, tr ile kafa kafayaydı.

Bence yediğin yere göre değişiyordur. Bizim Fransız misafire daha yeni sordum mesela latte kaça diye 4 mü dedi 2,5 mu öyle bir şey dedi Starbucks fiyatlarına da şaşırdı hatta adam.
Belki de turist bölgesi ve yerleşim bölgesi olarak onlarda da fiyat politikası vardır.
Bizde bodrum lahmacunu normal antep lahmacunu gibi, olabilir.

Çok klasik olacak ancak evliliginiz huzurluysa,çok lüks olmasa bile arzu ettiklerinizi alabiliyorsaniz,kimseye de el avuç açıp ağız egmiyorsaniz bence gerisi zamanla gelir.
Bir dert değil ama bir merak bu..
Bir heves..
I love you babe
Kusura bakma ismi görünce dayanamadım yorum da şohoyane

Bana göre çok büyük rahatlık, biz çocuklarla 4 kişiyiz, gittiğimizde ev kiraliyoruz airbnb den, otel maliyeti yarı yarıya düşmüş oluyor , yemek içinde kahvaltılık, öğlen sandviç vs alıp akşam dışarıda yiyorduk , gerçekten çok ucuza mal oluyor bu şekilde tatil
Peki güvenilir mi ? Yani başkasının evinde kalmak fikrine ısınamadım bir türlü. Elbette karşı tarafın bilgileri iyi incelenmeli ama hep bir şüphe kalır gibi içimde. Kamera var mı temiz mi bişey olur mu derken ( içimdeki paranoyak mikrofonu kaptı galiba 🤣)

İşte vizyonsuzlukla biz de tam bunu diyorduk. 👎🏻

Uzakdoğu’da japonya, hong kong, singapur, güney kore, taiwan bunlar gelişmiş, modern. Vietnam’ın müthiş bir doğası var. Bir de Amerika zamanında Vietnam’la savaştığı için üzücü tarihsel bir geçmişi var. Çin Dünyanın en eski medeniyetlerinden. O da çok farklı ama kalabalık, yoksul ve pis. Çin’in pisliği Paris gibi sokaklarının idrar kokması değil. Fakir oldukları için uçan kaçan herşeyi yiyorlar. Böcek, köpek. Covid’in Çin’den yarasadan çıkması çok normal. Bir de su yerine yeşil çay içiyorlar. O da insanları çok terletiyor ve pis kokuyorlar. Ben Çin’e 4-5 kere gittim. Pekin’de Tiannemen Meydanı çok etkileyici, tarihe tanıklık olmuş bir atmosferdi. Keza sarayları, tapınaklar, Çin Seddi.. Ama Covid’den sonra Çin’e gider misin derseler bir kaç kere daha düşünürüm.
Arkadaşım Hindistan’a gitti. Pislik konusunda Çin ne ki diyor. Sokaklarda umumi tuvaletler varmış. Bir de inançları gereği ölülerini yakıyorlar ya. Öyle böyle bir koku yoktu dedi.
Ben gitmediğim yerlerden Machu Picchu ve Mısır Piramidlerini merak ediyorum. Kızım büyüsün inşAllah kısmet olur 🙏🏻
Ay evet ölülerin küllerini Ganj nehrine serpiyorlar sonra o nehirde batıp çıkıyorlar, sokağın orta yerinde tuvaletlerini yapıyorlar, sokak lezzetleri(!) konusu da çok tiye alınır. Hindistan konusunda çok diken üstüyüm, gider miyim bilmem;ama öyle bir planım yok. Ben pis bir yerde yapamam, zaten okb var.

Almanya’ya kaldığım süreç içerisinde Avrupa’yı gezdim. İtalya’da çok zaman geçirdim Como gibi bir güzelliği gördüm, Kuzey İtalya’da kış tatili yaptım. İspanya’ya bayıldım. Fransa’nın çok lüks caddeleri ve alışveriş olayı,lüks markaları dikkat çekici, favorim değil;ama kesinlikle görülmeli, gittiğime pişman değilim. İsviçre benim gönlümü fethetti. Yaşamak ve çalışmak gibi bir amacım vardı, ama şartlar el vermedi. Bir de ben kış ve bahar dönemlerinde çok rahat seyahat ettim. Kasım ayında özellikle ucuz bilet bulursunuz.

Dubai ve diğer Arap ülkeleri benlik değil, zaten aşırı sıcak. Bende sırada Kuzey Avrupa var. Soğuğu çok severim, Norveç’e özellikle gitmek istiyorum. Sonra Singapur beni son zamanlarda cezbediyor. Arkadaşım orada akademisyen. Güvenli, tertemiz, düzenli bir ülkeymiş. Nemliymiş ama doğasını severmişim. Ruhuma tabiatıma uygun yerleri gezeceğim kısaca.

Ya

Yalan yaf, bizimkiler çile çeksin isyan etmesin diye🤦‍♀️🙈

Yazdım galiba buraya da, cuma günü açık havada kafeden çalıştım valla tüm gün doluydu. Millet şap şup yiyor içiyor bizimkiler anca yumruklarını sıkıp yalıyor🤐🤐

Eklentiler

• IMG_20220519_170918.jpg
    IMG_20220519_170918.jpg
    226,7 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_20220519_170650.jpg
    IMG_20220519_170650.jpg
    239,7 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG_20220519_170609.jpg
    IMG_20220519_170609.jpg
    219,6 KB · Görüntüleme: 74
Şehir iyi bilinir gezilirse tabii ki uygun yerleri bulmak mümkündür, aksini iddia etmem ama birkaç günlük gezide de acıkınca birkaç ulaşım değiştirip falan bölge seçmek saçma bana kalırsa.
Gerçekten hiç ama hiç üst bir restoranda yemedik, abartıyor değilim yani.
Ama mesela taksiye pahalı kullanamazsınız denmişti, neredeyse hep taksi kullandık, tr ile kafa kafayaydı.
Katiliyorum. Ben sanirim 2013'te gitmistim. Euro 3-4 lira civariydi yanlis hatirlamiyorsam. Ve Paris'te kaldigim surece subway ya da lubnan fast foodcularinda falan yiyebildim. Orta halli bir restorana gidememistim. Tek degildim, belki grubumdakilere uysa bir delilik yapip luks bir restorana giderdim ama kimsenin gozu yemedi. Daha sonra baska bir Fransa sehrine gectik, Paris'e yakin. Meshur fransiz yemeklerini ancak orada tadabildim.

Ek olarak, cogu kisi gibi ben de Paris'in cok abartildigini dusunuyorum. Bircok buyuk dunya sehrini gordum simdiye kadar ve siralama yapacak olsam Paris Budapeste'den bile sonra gelir. Ama mesela Roma'ya tekrar tekrar gitmek isterim.

Ay evet ölülerin küllerini Ganj nehrine serpiyorlar sonra o nehirde batıp çıkıyorlar, sokağın orta yerinde tuvaletlerini yapıyorlar, sokak lezzetleri(!) konusu da çok tiye alınır. Hindistan konusunda çok diken üstüyüm, gider miyim bilmem;ama öyle bir planım yok. Ben pis bir yerde yapamam, zaten okb var.

Almanya’ya kaldığım süreç içerisinde Avrupa’yı gezdim. İtalya’da çok zaman geçirdim Como gibi bir güzelliği gördüm, Kuzey İtalya’da kış tatili yaptım. İspanya’ya bayıldım. Fransa’nın çok lüks caddeleri ve alışveriş olayı,lüks markaları dikkat çekici, favorim değil;ama kesinlikle görülmeli, gittiğime pişman değilim. İsviçre benim gönlümü fethetti. Yaşamak ve çalışmak gibi bir amacım vardı, ama şartlar el vermedi. Bir de ben kış ve bahar dönemlerinde çok rahat seyahat ettim. Kasım ayında özellikle ucuz bilet bulursunuz.

Dubai ve diğer Arap ülkeleri benlik değil, zaten aşırı sıcak. Bende sırada Kuzey Avrupa var. Soğuğu çok severim, Norveç’e özellikle gitmek istiyorum. Sonra Singapur beni son zamanlarda cezbediyor. Arkadaşım orada akademisyen. Güvenli, tertemiz, düzenli bir ülkeymiş. Nemliymiş ama doğasını severmişim. Ruhuma tabiatıma uygun yerleri gezeceğim kısaca.
Singapur küçük bir ülke canım. Egzotik. Aktarmalarda çok kullanılan bir destinasyon. Uzak doğuda önereceklerim Hong Kong, Japonya( Tokyo, Kyoto, Osaka) Taiwan (tapei), Vietnam (Hanoi, Ho chi minh) Tabiatı muhteşem. Çin (Pekin tarihi- Şangay modern) ayrıca değişik ama Çinliler çok pis. Sokağa tükürüyorlar. Onlar için normal bir davranış. Pis kokuyorlar. Her bir şeyi yiyorlar. Hindistan’a giden arkadaşım nasıl döneceğini bilemedi. O yüzden benim hiç bir zaman listemde olamaz. Babam Sri Lanka’ya gitmişti. Doğası çok güzel demişti. Ben Avrupa’da Almanya’yı seviyorum. Temiz, düzenli. Sokaklar bal dök yala. Roma ambiyansı çok farklı. Tekrardan gitmek isterim. Afrika’da Fas’a gittim. Hiç bir numarası yok. Dubai sıcak ama alışveriş yapmayı seviyorsan tam bir cennet. Avm. Türkiye’dekilerin 5 misli filan. Ben bir ara Bebe çok seviyordum. İstinye Park’ta şubesi vardı. İstinye Park’taki Dubai’nin outleti gibiydi. Orda sezonun en yeni modelleri vardı. Bir de çölde safari yapmıştık. O da çok keyifliydi.
Benim ex eşim İsviçreli bir kadınla evlendi swancım. Onla evlenebilmek için beni terk etti 🤦🏻‍♀️ Orda yaşıyor. Aşırı mutluymuş, öyle diyorlar.

Singapur küçük bir ülke canım. Egzotik. Aktarmalarda çok kullanılan bir destinasyon. Uzak doğuda önereceklerim Hong Kong, Japonya( Tokyo, Kyoto, Osaka) Taiwan (tapei), Vietnam (Hanoi, Ho chi minh) Tabiatı muhteşem. Çin (Pekin tarihi- Şangay modern) ayrıca değişik ama Çinliler çok pis. Sokağa tükürüyorlar. Onlar için normal bir davranış. Pis kokuyorlar. Her bir şeyi yiyorlar. Hindistan’a giden arkadaşım nasıl döneceğini bilemedi. O yüzden benim hiç bir zaman listemde olamaz. Babam Sri Lanka’ya gitmişti. Doğası çok güzel demişti. Ben Avrupa’da Almanya’yı seviyorum. Temiz, düzenli. Sokaklar bal dök yala. Roma ambiyansı çok farklı. Tekrardan gitmek isterim. Afrika’da Fas’a gittim. Hiç bir numarası yok. Dubai sıcak ama alışveriş yapmayı seviyorsan tam bir cennet. Avm. Türkiye’dekilerin 5 misli filan. Ben bir ara Bebe çok seviyordum. İstinye Park’ta şubesi vardı. İstinye Park’taki Dubai’nin outleti gibiydi. Orda sezonun en yeni modelleri vardı. Bir de çölde safari yapmıştık. O da çok keyifliydi.
Benim ex eşim İsviçreli bir kadınla evlendi swancım. Onla evlenebilmek için beni terk etti 🤦🏻‍♀️ Orda yaşıyor. Aşırı mutluymuş, öyle diyorlar.

Çin de Hindistan da hijyen açısından berbat bence, valla TVde görsem koleraya yakalanıyorum :KK76: Virüstü hastalıktı buralardan çıkmasına hiç şaşırmıyorum dünyanın bakteri çukuru bana kalırsa artık ABD Rusya birleşip bu 2sine birer füze sallayıp bu ülkeyi tarihe gömmeli diye düşünüyorum yoksam insanlığın başı b.ktan kurtulmayacak:bicak:
:ruh:

Çin de Hindistan da hijyen açısından berbat bence, valla TVde görsem koleraya yakalanıyorum :KK76: Virüstü hastalıktı buralardan çıkmasına hiç şaşırmıyorum dünyanın bakteri çukuru bana kalırsa artık ABD Rusya birleşip bu 2sine birer füze sallayıp bu ülkeyi tarihe gömmeli diye düşünüyorum yoksam insanlığın başı b.ktan kurtulmayacak:bicak:
:ruh:
Cherrycim ikisininde ortak noktası dünyanın en çok nüfusuna sahip ülkeler olması. Nerde çokluk orda 💩 Yoksa inançları başka, kültürleri başka. Sonra bütün dünyaya hastalıkları musallat ediyorlar. Afrikalılarda aç ama onlar açlıktan ölüyor. Bunlar ne bulsa yiyor. İnsan yarasa yer mi?

Cherrycim ikisininde ortak noktası dünyanın en çok nüfusuna sahip ülkeler olması. Nerde çokluk orda 💩 Yoksa inançları başka, kültürleri başka. Sonra bütün dünyaya hastalıkları musallat ediyorlar. Afrikalılarda aç ama onlar açlıktan ölüyor. Bunlar ne bulsa yiyor. İnsan yarasa yer mi?

Yani yani o yarasa çorbasını TVde gördüm o nedir arkadaş et suyunun içinde bir tane yarasa bütün şeklinde yüzüşüyor :ruh: yarasanın neresi yenir zaten kemiklerin üstünde deri ve kıl var o kadar manyamış bu insanlar :KK51:neyse daha fazla yazmayayım yiyecek başka şey kalmadı yarasaları yakalayıp yemişler allah akıl fikir versin

Yani yani o yarasa çorbasını TVde gördüm o nedir arkadaş et suyunun içinde bir tane yarasa bütün şeklinde yüzüşüyor :ruh: yarasanın neresi yenir zaten kemiklerin üstünde deri ve kıl var o kadar manyamış bu insanlar :KK51:neyse daha fazla yazmayayım yiyecek başka şey kalmadı yarasaları yakalayıp yemişler allah akıl fikir versin

Görünüş olarak da korkunç bi de zaten dediğin gibi et yok üstünde :ruh: ay kusucam. Zaten önüme bir dünya turu serilmedi ama ben de Hindistan ve Çin’e mecbur kalsam, hatta bedava götürseler dahi gitmem öğk.

Görünüş olarak da korkunç bi de zaten dediğin gibi et yok üstünde :ruh: ay kusucam. Zaten önüme bir dünya turu serilmedi ama ben de Hindistan ve Çin’e mecbur kalsam, hatta bedava götürseler dahi gitmem öğk.

Neyse bu konuyu kapatalım insanlar hayattan soğudu sen de gezemiyorum diye üzülmezsin belki gezip ne yapıcaksın virüslenirsin :halay:

X