Yurtdışının artık hayal olması. Çok üzgünüm.

Bu arada 40.000 ₺ evet çok para ama biz 3.5 saatlik şehir dışı yapalım dedik pazar günü, 4,000₺ lik olduk😂 dönüşte de sürprizs 888₺ cezamız geldi😂

biz eşimle kafa dağıtalım diye şehir dışı yaptık Pazar günü, 4 saatlik yol. İnanamadık ne kadar harcadığımıza. Döndüğümüzde de 30% mu ne hız sınırını aşmışız, sürppriiiz: 888₺ ceza😂 (güldüğüme bakmayın içime oturdu) kapıdan adım attığınız an parametre çalışmaya başlıyor🫣
Kafanız baya dağılmıştır muhtemelen :) gerçekten artık ağlanacak halimize gülüyoruz.. daha beteri olamaz dedikçe daha beterine gidiyoruz

kanka oraya gidince hep eliyle her seye dalan araplar oluyo o yuzden biz yine ingiltere prensesiyiz💅🏻

Araplardan kaçış yok valla Antalya lüks otelinde de var, Bodrum beachinde de var... Araplar parayı koyup sefayı sürerken bizimkiler anca uzaktan bakıp yumruklarını yalıyorlar 🙄

Var evet radar yazıyor bu yolda dronela hız kontrolü yapılmaktadır yazıyor hız limiti tabelaları oluyor

Ama misal 80 yazan yerden 89 la geçerseniz affetmiyorlar 😂😂

Özellikle Giresun ordu oralar da çok ceza yedık biz
Zaten Cocuklar arabada olduğu icin cok dikkatli kullanıyorum ama arada hız göstergelerini atlıyorum. Teşekkürler bilgilendirme için. Bence hızlı sürmek cok bişey kazandırmıyor , yirmili yaşlardayken hızı cok severdim şimdide seviyorum ama yaş ilerledikçe anlamsız olduğunu anlıyosun. Sokağa atılan para gibi düşünün. Geçmiş olsun bu arada

Bu arada 40.000 ₺ evet çok para ama biz 3.5 saatlik şehir dışı yapalım dedik pazar günü, 4,000₺ lik olduk😂 dönüşte de sürprizs 888₺ cezamız geldi😂

biz eşimle kafa dağıtalım diye şehir dışı yaptık Pazar günü, 4 saatlik yol. İnanamadık ne kadar harcadığımıza. Döndüğümüzde de 30% mu ne hız sınırını aşmışız, sürppriiiz: 888₺ ceza😂 (güldüğüme bakmayın içime oturdu) kapıdan adım attığınız an parametre çalışmaya başlıyor🫣

Adım atmak para gerçekten. Türkiyede adım atmak anlayamadığım şekilde para🙄Almanyada para harcamadan da geziliyor. misal bugün hava sıcak burda, öğle yemeğinden sonra çalışmaya evimin y akınındaki parka geldim. Oturcam diye çantama su koymuştum, 1 bardak da kahve içtim 2.40euro verdim. 2 saattir oturuyorum bu kadar çıktı benden. Gezmeye geldiğimde İstanbulda İstanbulda öğlende 1 yemek yiyorum, yoldan biraz meyve ıvır zıvır alıyorum, 1 bardak kahve alıyorum en az 100tlydi eskiden geçen yıl 2tl oldu. Parasız hava bile alınmıyor😐

Bende bunu cok merak ediyorum . Örnegin hız sınırı kontrolü olduğunda her hangi bir gösterge var mı ? Burda mesela kamera işaretleri var yada polis kontrolü var diye küçük bir tabela olur. Şimdiye kadar Türkiye’de ceza yemedim ama yinede bilmekte fayda var 🙂
Bizim hep aklımızdaydı, hız sınırına uymaya çalıştık. Hatta eşim "arkadaşım burada ceza yedi dikkat edelim yavaş yavaş gidelim" dedi. Tabi ki bir kural ihlali yaptıysak ödeyelim ama 890₺ nedir yahu.
Uyarı falan yoktu.

Adım atmak para gerçekten. Türkiyede adım atmak anlayamadığım şekile para🙄Almanyada para harcamadan da geziliyor. misal bugün hava sıcak burda, öğle yemeğinden sonra çalışmaya evimin y akınındaki parka geldim. Oturcam diye çantama su koymuştum, 1 bardak da kahve içtim 2.40euro verdim. 2 saattir oturuyorum bu kadar çıktı benden.
Burdada mesela yüzülecek cok sayıda göl var , halka açık ücretsiz yüzme havuzları var. Suları zaten musluktan içiyoruz markette su yok, kahveyide termosa koy oh mis. Köy gibi küçük yerlerde yasamak masrafları gerçekten yarı yarıya azaltıyor burda 😊

Bizim hep aklımızdaydı, hız sınırına uymaya çalıştık. Hatta eşim "arkadaşım burada ceza yedi dikkat edelim yavaş yavaş gidelim" dedi. Tabi ki bir kural ihlali yaptıysak ödeyelim ama 890₺ nedir yahu.
Uyarı falan yoktu.
Gecen sene bende ödediğim park ücreti icin ceza yemiştim , cuk diye oturdu içime. Ödemeseydim hata yaptım derdim. Neymiş içerden de camlar donmuş ve bilet görünmüyormuş . Gittim gösterdim ama nafile . 60 euro park cezası 😒

Adım atmak para gerçekten. Türkiyede adım atmak anlayamadığım şekilde para🙄Almanyada para harcamadan da geziliyor. misal bugün hava sıcak burda, öğle yemeğinden sonra çalışmaya evimin y akınındaki parka geldim. Oturcam diye çantama su koymuştum, 1 bardak da kahve içtim 2.40euro verdim. 2 saattir oturuyorum bu kadar çıktı benden. Gezmeye geldiğimde İstanbulda İstanbulda öğlende 1 yemek yiyorum, yoldan biraz meyve ıvır zıvır alıyorum, 1 bardak kahve alıyorum en az 100tlydi eskiden geçen yıl 2tl oldu. Parasız hava bile alınmıyor😐
Ben de uzun seneler yurtdışında yaşadım. Ben yurtdışında muazzam parklara gidiyordum, dediğiniz gibi bi kahve alıyordum o zamanlar 1 pounddu. Mesela lidl var en fakir insan 1 pounda bi atıştırmalık alabiliyordu, ailem orada hala alabiliyor. 1 kilo muz al çocukların eline ver. Demin baktım muzun kilosu 35₺.
Müzeler ücretsizdi yaşadığım şehirde burada o da yok. Pazar günü müzeye gittik işte, tek girişe 100₺ verdik. Burada her yer bina, her yer Cafe ve Restoran. Düşünüyorum da ailemle nereye gidebilirim? Piknik yerleri pislik kaynıyor. İnsanlar da pis anacım.. insan çöpünü olduğu yere bırakır gider mi?
Bi kahve içsem artık 25₺'den başlıyor, e ben kahve içiyorum çocuğum bir tane kek alsa yanına oo oo yani. İnsanlar hala e dışarıda kahve içmeyi ver diyor😀 yaşamak için yaşamamızı istiyorlar. Kuru ekmek bile 2,50₺😂
Bu sene gidin İstanbul'a 100₺ ile, asla yolunuzu bulamazsınız.
Amaan uzattım. Sinirlerim bozuldu. Ben de en kısa sürede gitmek isteyenlerdenim.

Ben de çıktım hava almaya, caddede de işlerim vardı H&M’den bir siparişimi teslim alacaktım derken öğlen acıktım ve bir latte ile cinamon roll’a 72 TL ödedim 🥲 Sen de caddeye gitme diyebilirsiniz ama Nero, Starbucks vs. den almış olsam da 55-60 bandında ödeyeektim gene çok. 2,40’a aldığın kahveyi ben 35’e alıyorum imdat gerçekten imdat.

Benim de huzurlu bir hayatım olmasına rağmen, en büyük üzüntüm yurt dışını gezememiş olmak. Benim ailem de maddi anlamda bana bağımlıydı. Ne zaman onlar rahatladı bir baktım evli ve hamileyim. Artı hayal gibi geliyor ve çok mutsuz oluyorum düşününce. Eşim de anlamıyor, buna mı üzülüyorsun diyor… Evet çok üzülüyorum, ölürken içime dert olacak kadar çok üzülüyorum:KK43:

Benim de huzurlu bir hayatım olmasına rağmen, en büyük üzüntüm yurt dışını gezememiş olmak. Benim ailem de maddi anlamda bana bağımlıydı. Ne zaman onlar rahatladı bir baktım evli ve hamileyim. Artı hayal gibi geliyor ve çok mutsuz oluyorum düşününce. Eşim de anlamıyor, buna mı üzülüyorsun diyor… Evet çok üzülüyorum, ölürken içime dert olacak kadar çok üzülüyorum:KK43:
Bende çok üzülüyorum artı huzursuz ve mutsuz bir hayatım var 2 çocuk var şimdi işten eve,evden işe yurt dışı şöyle dursun bikaç çevre il dışında Türkiye’yi bile gezemedim,İstanbul’a bile henüz gitmedim..Ot gibi geldik ot gibi gideceğiz ha bi şekil İstanbul’a giderim ama 2 küçük çocukla baş edemem diye şimdilik rafa kaldırdım

Şimdi merak edip baktım parise , 3 gece otel iki kişi 4 bin , ucak gidiş dönüş iki kişi 8 bin , vize 160 eur 3 bin desek , orda da 250 eur harcarsanız toplam 20 bine patlar 3 günlük gezi
Eğer bu parayı biriktirebiliyorsaniz bence bunalıma görmektense gidin 3 gün gezin görün dönün

Ha yok paris olmasin ucuz olsun derseniz 10 bine iki kişi rahatlıkla balkanlarda tatil yapabilirsiniz , turkiyede bir otelde konaklamadan daha ucuza gelirdi

Pariste 3 gun 250 euro cikss mumkun degil cok pahali yeme icme muze ulasim fena.

Tum yorumlari okumadim kesin yazan eden vardir. Cok hakli buluyorum soyleminizi hic gitmemis olsam ben de bu duruma asiri iclenirim yani.

Yalniz paris icin uzulmeyin ve gidecekseniz bile sakin yaz ve baharda gitmeyin oyle bir kalabalik oluyor ki anlatamam. Versay sarayina girmek icin 2 saat sira bekledik biz mesela. Keza louvre da oyle. Paris cok pahali ayrica yani ciddi ciddi pahali. Biz suan almanyada yasiyoruz buna ragmen parise gitmek zor onun yerine farkli 3 sehir gezilir.

Ben viyanayi ve budapesteyi oneririm alternatif olarak. Viyana en az paris kadar şık ve güzel. Ustelik daha az kalabalik. Budapesteye de ben ayrica bayilmistim. Ustelik buralar kis aylarinda cok soguk oldugu icin yaz aylarinda gezilmesi daha mantikli.

Tüm gün bu konuya canım sıkılmışken böyle bir başlığa denk gelince acınacak halimize güldüm. 2 yıl önce 2 sene bekleyip pandemide atanan bir sağlıkçıyım. Atandığımda rahatça paramı kazanıp her yeri göreceğim her ülkeyi gezeceğim demiştim. Erkek arkadaşımla tatil planı yapmaya çalışıyoruz ama işin içinden çıkamadım. İster istemez moralimiz bozuluyor. Çok üzülüyorum gerçekten.

Çiğ börek ya da Ata Demirel’in ayaklarını suya soktuğu dere Türkiye turizme katma değer katacak noktalar değildir. ❌ Türkiye’de gezilecek nereler var diye sorarlarsa Topkapı Sarayı, Anıtkabir (Türkiye’yi bilen tüm yabancılar kurtarıcımız Atatürk’ü bilir), Ayasofya Camii, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti… olabilir.
Önceki sayfalarda Portekiz’in konusu geçmişti. Kuzenim 5 günlük Portekiz gezisine 2500 € ödemiş. Yemekler dahilmiş. Bana çok geldi.

Sevdiğim bi inclufer Paris e gitti annesine,size parisin arka sokaklarını gezdireyim dedi Hint sokagına flan sasırdm beklemiyordm ,gercekten nesi abartılıyor dedim.
Tabi yerinde görmek baskadır ama hic gitmesem aramam sanırım bu saatten sonra.
ben instagram ve sosyal medya kullanmıyorum.

ama Paris, özellikle ABD'lilerin popüler ettiği bir yer..daha doğrusu sanki bir tür avrupa'da hac noktası gibi. ABDliler "gap year" (liseden veya üniversiteden sonraki 1 senelik gezme ve keşfetme yılı) etkinliği olarak genelde Parise gitmiş (şimdiki yetişkinler ysni) yemiş içmiş sevişmiş...yaş 18 bilemedin 20 tabi, kafalar da güzel..
bu abartılı Paris algısında koskoca film endüstrisinin ve elbette kıta avrupasının da kültür-sanat ekibi yazar-çizer tayfasının da etkisi çok
sene 70 olsa ben 68 kuşağından olsam hippi olsam 80 ihtilalinden sonra olsa tüm aydınlarımız oralarda olsa ben de bir sanat-edebiyat-tiyatro-müzik insanı filan olsam
fransızca bilsem
gap year yapan bir kuşak olsa ülkemde....
herhalde başka şeyler düşünürdüm...

ama ben Paris'e elektron mikroskopu eğitimi için gitmiştim ilk :KK70:
yukarıdaki şeyler insanın gözünü boyuyor ama gidince eee öyle bir romantik kültür sanat kokan bir ortam yok ki diyorsun.

sene de 80 değil
dünya da o dünya değil. türkiyede gap year mefhumu yok...
zaten Paris'te Parisien insan yok..getto durumda koca şehir. cezayirlinin mahallesi ayrı ermeninin ayrı ginelinin ayrı...giremiyorsun bile çoğu yere.

filan.
hani herkesin zevki ayrı tabi ama bütçem kısıtlıysa gezeceğim şehir Paris olmaz benim
ki çok kısıtlı bütçelerle de gezdim.

X