yurtdisindan trye temelli gidenler var mi?

kelebekx1234

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2015
80
9
Merhaba kizlar, aklim cok karisik, lütfen bana yardimci olun, bir akil verin, ne yapiyim, okdr doldumki :KK43:
Cocuklugumdan beri sevdigim birsi var, türkiyede yasiyor - ic anadolu, ayni memleketliyiz. Ben yurtdisinda yasiyorum. Sevdigim o cocuk benimle evlenmek istedigini söyledi. Kendisi sinifögretmeni. Mesleginin yüzünden kasaba/köyde yasamak zorunda. Kendisi 28 yasinda bende 24. Ilk baslarda onun yurtdisinda yasar, yapar, alisir diye umut etmistim. Daha sonra düsündüm almanca ögrenmesi lazim, kültür farki, meslegi, arkadaslari vs. olmaz yapamaz dedim. Kendiside zaten yurtdisini hic istemiyormus, istese bile - yurtdisina geldigi zaman mesleginden istifa etmesi gerekiyormus bunu ne kendisi nede ben istiyorum - sonucta bunun vebalini alamam onuda düsünüyorum. Onun icin gercekten zor bir durum. Benim tr gitmemi istiyor. Benim herzmn trde hayalim büyüksehirlerde ist. izmir vb. gibi yerlerde yasamak vardi - cünkü nasil burda calisiyorsam, oralardada calisirim, iyi bir yasantim/yasantimiz olur diye düsünüyordum.
Tayin dönemi zamani vardi, ozmnlar istanbula tayinini aldirabiliyordu - ama beni dinlemedi, orayi yazmadi. Benim istemedigim kasabali olan yeri yazdi - sebep ise istanbulda yapamazmis maddi sorunu - bende ona calisirim diye söylemistim. Sonucta evlenince her zorluklara, sikintilarla karsilasabiliyoruz. Daha sonra istemedigim o sehire tayinini aldirdi ve gitti. Ailemde beni oriya vermek istemiyorlar, aslinda ailem beni tr hic vermek istemiyor. Sen bilirsin, biz karismayiz deselerde rizalari pek yok. Ben ama ne sevdigimden vazgecebiliyorum nede ailemden ve yasadigim yerden. Sonucta bende burda calisiyorum güzel bir isim var (Devlet yerinde asistanim), rahatim. Her ülke arasindada iyi ve kötü yönleride var. Yurtdisinda calismazsan bile devlet sana para veriyor vs. Hersey para degil ama, yasama sarti vs. ve tabiki aliskanliklarim var. Etraftanda tanidiklar, arkadaslarim fln sen trde yapamazsin, alisamazsin diye diye aklimi karstirdilar iyice. Gercekten yapamazmiyim fln diye bir korku girdi. Ailem seni versek bile iyi yerlerde yasamani istiyoruz diyorlar. Erkek arkadasim simdi bana cok sinirli, sen beni degil sehiri seciyorsun diyor. Bende ona ben istesem bile ailem istemiyor diyorum Ve ona istanbula tayinini aldir, ikimizde fedakarlik yapalim mutlu olalim diyorum, hemide ailemin gönlü olur. Beni basindan dinlemedigi icin (yani ozmn tayin dönemi istanbulu yazmadigi icin) simdi bu kasabali olan yerden nezmn cikacagi hic belli degil, 3 sene mi 5 sene mi hic belli degil. Sen beni anlamiyorsun, cok caresizim diyor. Ne olacagini, ne yapacagimi hic bilmiyorum. Kasabali olan yere gitsem bile orda belkide mutlu olamam, calismicam, sonucta kücük biyer vs. tüm aklima binbirtürlü sorular geliyor. Erkek arkadasim diger taraftan bana baski yapiyor. Beni korkutuyor. Seni vermezlerse, benim burdan nezmn cikacagim hic belli degilse, nezmna kadar beklicez, ne degisecek, hic birsey degismiyecek, caresizim diyor. Simdi ise aramiz acildi kac gündür hic konusmuyoruz. Bende cok caresizim :KK43: günlerdir hic birsey yemiyorum, cok üzülüyorum. Binbir türlü sorular aklimi kemiriyor. Sonucta o ordan cikamiyor, aileminde gönlü yok - buda demek oluyor ki farkli insanlarla evlenmemiz.
Yazimi okuyup ve yorum yazdiginiz icin cok tsk ederim...

Kalbinizin sesini dinleyin...
Evlilik insanın hayatını komple değiştiren bir karar ve sizinki de fazlasıyla değişecek gibi görünüyor.
Bilemedim , zor bir karar ...
Ailenin fikirlerini önemsemeni tavsiye ederim ama.