• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurtdışında yüksek lisans

happymaryy

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
439
213
323
arkadaşlar yurtdışında yüksek lisans yapan yada yapmayı düşünen varmı..bilgisi olanlar paylaşsın lütfen.a.s

hangi ülkede yapıyosun canım.neler gerekiyo.bende düşünüyorum seneye bitiyo okul araştırma yapıyorum şimdi

okulunun anlaşmalı olduğu yerler vardır.onları araştırıp bakabilirsin
nerelere gidebilirsin,hangi okullar senin için iyi olur...
başvuru oluyor,her üniv. tarihi farklı sanırım
sonra ingilizce sınavına giriyorsun
onu geçersen,ingilizce mülakat.
onuda geçersen, kendine okul seçmen gerekiyor.bu konuda bölüm koordinatörü yardımcı olacaktır.
sonrası geliyor zaten...opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Canım kendin araştırmalısın
paran varsa pek sorun değil zaten
başvuru yap, ingilizcen olsun istediğin çoğu yere girersin
ama burslu yapmak istiyorsan, burslu öğrenci alan okullları araştırmalısın
sonra da başvuru yapıyorsun
toefl belgesi ister çoğu, iyi bir not ortalaması da önemli tabi

sonra, akare eğitim fuarları falan oluyor, bir sürü yabancı okul geliyor onlara her şeyi sorabilirsin,
o tarz etkinlikleri kaçırma derim

master için isveçi düşünebilirsin , orda master ücretsiz olduğundan çok fazla arkadaşım gitti mastera , cok da memnunlar havanın çok soguk olması dısında :)
chalmers university diye aratıp programları inceleyebilirsin mesela.
google'dan master portal diye de aratırsan bir web sitesi cıkıcak karsına burdan link verilemiyor sanırım , istersen özelden de gönderebilirim, ordan konuna , öğretim diline , ülkeye vs göre secim yapabiliryosun , o siteyi de incelemeni tavsiye ederim.
aklında belli bir bölüm varsa ona göre daha yardımcı olmaya calısırım .

master için isveçi düşünebilirsin , orda master ücretsiz olduğundan çok fazla arkadaşım gitti mastera , cok da memnunlar havanın çok soguk olması dısında :)
chalmers university diye aratıp programları inceleyebilirsin mesela.
google'dan master portal diye de aratırsan bir web sitesi cıkıcak karsına burdan link verilemiyor sanırım , istersen özelden de gönderebilirim, ordan konuna , öğretim diline , ülkeye vs göre secim yapabiliryosun , o siteyi de incelemeni tavsiye ederim.
aklında belli bir bölüm varsa ona göre daha yardımcı olmaya calısırım .

canım ben aslında viyanayı düşünüyordum erkek arkadaşım da orda üni.ye başlıycak bende yükseklisans düşünüyorum.şutarafagitti araştırıcam dediğin siteleri çok saol tatlım.

Canım ales puanın, not ortalaman, senin alanında kontenjan açılması, yaşın, disiplin cezaı almamış olman.. Bunlar en önemli kriterler. Benim kazandığım burs için tabiki. Daha sonra bu bursa başvuruyorsun, açılan kontenjana senden daha yüksek alesli biri başvuru yapmadıysa kazanıyorsun. Bu bursun gayet güzel avantajları var. Devlet aylık $1235 veriyor, okul ücretini zaten tamamen karşılıyor, aynı zamanda resmi olarak haftalık 20 saat çalışma iznin var. Okulun kütüphanesi vs. çalışabiliyorsun, ama genelde bütün bursiyerler 20 saatten fazla çalışıyor :)) Döndüğünde daha önceden belirlediğin şekilde akademik kariyer için ya ünv de direk yard doç olarak göreve başlıyorsun, ya da TPAO BOTAŞ TCDD de gelip çalışabiliyorsun. Kamuyu kazanan diğer arkadaşlarımdan da maaşların gayet iyi olduğunu duydum. Giriş 2500 tl civarı. Adı YLSY bursu. ıstersen araştırabilirsin ya da ben de detaylarını anlatabilirim.

Back