Yurtdışında Yaşayanlar Yardımcı Olabilir mi?

keşke öyle olaydı aslında kredi çeker oraya yatırırdık

Office ben 2 yıllık insan kaynakları mezunuyum bende kanada Norveç İsveç gibi ülkelerde çalışmak ist. İngilizcem çok iyi değil bekarım kursa gidicem. Hangi bölüm okusam faydası olur? İşletme okuyup 4 yıla tamamlasam faydası olur mu? Ne önerirsin bana

konuyu iyi ki açmışım
bana umut verdiniz :)
asıl konuyu acarak sen bana ve yol arayanlara umut oldun

yüksek lisanstan sonra 1 yıl OPT hakkınız var, o arada size çalışma vizesi alabilecek bir firma bulursanız kalırsınız, sonrasında da gc a başvurursunuz.. benim eşim öyle kaldı..
sen su an yurtdışında mısın?

açıkçası Avrupa ülkeleri hakkında hiçbir fikrim yok gamze.. Ama Kanada veya Avustralyaya başvuracaksan o ülkelerin Skilled Occupations List lerine bak, en çok aranan ve göçmenlik verilecek meslekler oralarda listelenmiş. oradan kendine uygun bir dalda ilerleyebilirsin.. tabi bu arada ielts puanını en az 7 civarında tutmaya çalış.

Teşekkür ederim. Açıkcası ne iş olsa yaparım kafasındayım:) maden de bile çalışabilirim sonuçta ordaki madenciler burdaki ögretmenlerden daha mutlu

yok hayır, teknik bir arıza dolayısıyla Tr deyim ama yakında gideceğim inşallah
Nereye? Ben ABD sanıyordum ama Avusturalya dediğini okudum konuda, ama yanlış mı anladım bilmiyorum. Eşin yurtdışında mı?

Nereye? Ben ABD sanıyordum ama Avusturalya dediğini okudum konuda, ama yanlış mı anladım bilmiyorum. Eşin yurtdışında mı?

o kartı yanmasın diye gidip geliyor sevde, ama benim vizem biraz daha uzarsa ne yaparız diye iki ülkeye daha başvuru yaptım. bakalım ya hepsinden gelecek yanıt ya da hangisi olursa artık :) ama nereye gidersem gideyim dönüp geleceğim yer California, buluşuruz seninle :)

Ooo inşallah inşallah :))

Peki abd de nasıl oluyor. Green card başvurusu mu gerekiyor

Peki abd de nasıl oluyor. Green card başvurusu mu gerekiyor

Amerika birkaç farklı şekilde oluyor, ya Ekim başında açılan sisteme başvuru yapıyorsun ve Mayıs ayındaki çekilişe katılıyorsun, ya F1 öğrenci vizesi ile gidiyorsun ama bu vizeyle çalışamazsın o yüzden maddi imkanının seni geçindirecek durumda olması lazım.. genellikle kampüs içinde 15 saat kadar çalışmana izin verirler ama o seni geçindirmez, okulun bitince 1 yıl çalışma hakkın oluyor eğer sana sponsor olabilecek bir firma bulursan çalışma vizesi ile kalır sonra da gc'a başvurursun. ya da 500k verip yatırımcı vizesine başvurabilirsin. ama sanırım senin için en uygunu çekiliş ve öğrenci vizesi ile orada okumak.

Evet çekiliş en uygunu tekrar teşekkür ederim :)

Sadece meraktan soruyorum kızlar.
Ben hem Bulgaristan hemde tr vatandaşı yım.
Eşim ve çocuğum tr vatandaşı.
Lise mezunu yuz ikimizde.Bulgarca dışında yabancı dil eğitimim yok.
Herhangi bir ülkeye yani
Almanya irlanda norveç ingiltere abd gibi yerlere gitsek ailece çok zor olur mu?
orada yaşayabilmek tutunanilmek

Şimdi hatunlar,bu kadar sayfayı okuduktan sonra özetlemek gerekirse,en iyi ülkeden en zayıfına doğru bi sıralama yapsak süper olur
En iyiden kastım,yaşam şartları,iş hayatı,falan gibi şeyler

Bulgar pasaportu olan biri için Avrupa'da yaşamak sorun değil diye biliyorum ama emin değilim sen yararlanıyorsan esin ve çocuğun da yararlanır tahminimce

Gidip sofyada yaşasanıza ne güzel bir şehir orası
Dil bilmediğiniz için başta belki zorlanırsınız ama neden olmasın ki giden herkes bir şekilde alışıyor.
Yurtdışında bir türkle tanışmıştım, adam 90'larda evlenerek gitmiş ithal damadım diyordu o zamanlar yaşı çok gençmiş okul da okumamış pek türkiyede, eğitim yok dil yok, bu adam yıllar içinde öyle bir adapte olmuş ki pariste müteahhitlik yapmaya başlamış porsche ile geziyordu :)

Şimdi hatunlar,bu kadar sayfayı okuduktan sonra özetlemek gerekirse,en iyi ülkeden en zayıfına doğru bi sıralama yapsak süper olur
En iyiden kastım,yaşam şartları,iş hayatı,falan gibi şeyler
Bu soru kişiden kişiye göre değişir.
Benim için en iyi ülke kadın erkek eşitliğinin olduğu ülkedir. Çok kazanmak umrumda değil. Amerika' yı asla istemem mesela ben. Başkası ilk sıraya koyar.

Senin için kriter farklıdır ama mesela. Soğuk seversin, sıcak seversin. Yol uzun çekemem dersin. Ülke sıralaması yapılamaz ki bu daha iyi diye.

Biz de esimle Izlanda'ya gitmeyi planliyoruz. Bunda yaz sicaklarinin etkisi de olabilir tabii ki Saka bir yana soguk bir ulkede yasamak isterdim. Bu tur ulkeler nedendir bilmiyorum hem daha sakin ve guvenilir hem de ekonomileri daha iyi. Sicaktan da nefret eden insanlar olarak bizim icin super olurdu. Fakat egitim durumu olarak onlar icin pek ideal bir gocmen degiliz (ozumuzde iyi insanlariz aslinda). Bu yuzden basvurmadik bile. Ama yapabilen yapsin. Zira artik bir Turk devleti degiliz.

E="lily86, post: 47296314, member: 310357"]Bulgar pasaportu olan biri için Avrupa'da yaşamak sorun değil diye biliyorum ama emin değilim sen yararlanıyorsan esin ve çocuğun da yararlanır tahminimce[/QUOTE]

Canım benim okul arkadaşlarımdan çok var yırdışında.İngiltere veKanarya adaları başka yerlerde.Bulgaristan ab ye üye olduğu için çoğu yer vize istemiyor.Yaşamak çok rahat diyorlar.Ama benim eşim Tr yi bırakıp gitmez sorun o

O da iyiymiş
Sofya güzel tabii ki ama pahalı bir şehir.Orda yaşamak güzel olabilir düşünce olarak.Fakat çocuk yetiştirme açısından zor bir şehir...
Eşim Türkiyeyi asla bırakıp gitmez.Çok aşırı milliyetçi biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…