- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Mesleki olarak bilemiyorum.
Ama bir dönemdir iş başvuruları yapıyoruZ eşimle, özellikle mülteci krizinden sonra yabancı ülkeler bu konuda çok katı. Şirketle anlaşılsa bile ülke izin vermeyebiliyor.
Eşim şu an yurt dışında ama resmi prosedür tamamlanmadı, her an aksilik çıkabilir diye b ve c planları yapıyoruz.
Artık daha da zor.
Akademik olarak post doktora yurt dışında yapan tanıdıklarım var ama bir yıl sonra dönüyor hepsi.
Kalıcı Nasıl olunur bilemiyorum
evet farkındayım mültecilerden sonra iyice sıktılar bu işleri
eşin mAltada mıydı aklımda öyle kalmış
orası çok güzel ya...
inşallah pürüz çıkmaz
doktora aşamasında yurtdışı araştırma burslarına da başvurucam inşallah ama işte onun da kalma süresi 6 ay falan
post - doc da 1 yıl dediğin gibi.
mühendis ya da daha geçerli bir mesleğim olsaydı keşke
Ben sonradan gittim kız :)
Şimdi panpa vatandaş olmana gerek yok , zaten vatandaşlık zor, uzun bir süreç. Onun yerine kalıcı oturma izni alabilirsin. Oy veremezsin ama hayatının sonuna kadar o ülkede yaşayıp çalışabilirsin.
Kocan ilk işe başladığında çalışma izni şirketine bağlı olacak. Almanya'da 21 ay çalıştıktan sonra B1 dil sertifikasıyla başvurunca kalıcı çalışma iznini alıyorsun. Bu şekilde istediğin gibi iş değiştirebiliyorsun. İlk 21 ayda iş değiştirmek istersen yabancılar dairesinden izin alman gerekiyor. Almanya 21 ay, diğer ülkeleri bilmiyorum açıp bakmak gerek. Fransa daha kısaydı galiba.
Yabancı biriyle evliysen daha acısız ve kolay yollar var
Vatandaşlık zor 10 yıl mı ne yaşaman gerekiyor.
Maltadan 500.000 euroluk taşınmaz satın alırsan kalıcı oturma izni veriyorlar.
bence git goha....Malta'da ama her an dönebilir, resmi prosedürler bitmedi henüz, ben de doğumdan sonra gidecektim de en kısa sürede topuklasam mı diyorum
vatandaşlık zaten çoook sonraki bir hayal olabilir
önce 21 ay çalışabileceğimiz bi iş bulmalıyız yani
peki burdan gitmeden önce ayarlamak lazım işi di mi? o nasıl olcak?
kocamı boşayıp oradan bi helga ile formaliteden evlendirmek bile aklıma geldi de
maltayı ben de duydum ama o kadar param yok tabi.
o ülkeye gitmiştim o kadar sakin o kadar güzel ki...
bi de cherry birimiz iş bulsak, çalışmaya başlasak eşi yancımız olarak alabiliyor muyuz?
işsiz olan da oraya gidince iş bulsa?
Mesleğiniz neydi panpa?
Uzaktan uzağa zor, tavsiyem dil kursu, yüksek lisans vb için kısa süreliğine olsa da gidin o sırada iş bakın.
Ya da başvuruları yapın, mülakata çağırırlarsa atlayın uçağa gidin.
Biriniz iş bulsa , ailesi otomatik olarak zaten yanında gelebiliyor o konuda sıkıntı yok. Biriniz iş bulsa yeter, ailece gidersiniz. Benim yabancı meslektaşlarımdan başka ülkeden gelenler hep karı +çocuklar geldi, karıları genelde ev kadını. Sadece şefimin karısı çalışıyor.
Avustralyadayim burda vatandasliga girmek cok zor. Turk universiteleri cogunlukla taninmiyor belki en bastan okumaniz gerekebilir ama oda cok masrafli olur. Calisma izniyle gelebilirsiniz ondada yapacaginiz isler statunuze gore cok dusuk isler olacaktir. Kazanc daha yuksek olsada giderler ev fiyatlari vs hersey bi o kadar pahali. Yani simdi size tavsiye etsem bi dert etmesem bi dert cok zor. Hemde cok uzak burasi
Ben Ingiltere'de şöyle diye biliyorum :
4 seneyi doldurursan is yerinde halen çalıştığına dair yazi alirsan, sınırsız vize yani daimi oturma iznin oluyor
5 seneyi doldurunca da vatandaslik alınıyordu cifte vatandas olunurdu ama bu dedigim 15 sene once simdiki prosedur nedir bilmiyorum
Bazen ben de düşünmüyor degilim yüksek lisans icin falan ama su anda memurum diye vazgeciyorum baska hayaller kuruyorum çünkü yurtdışına öğrenci olarak gitsen bile banka hesabında belli bir miktar paran olmasi gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?