Yurtdışında Yaşayanlar Yardımcı Olabilir mi?

işte eğitimimi de çöpe atmak zor
26 yaşındayım baştan başlamak için çok geç galiba

Degil aslinda. Ama ben sana Kanadayi da oneririm Avustralya nin yaninda. Express Entry e basvur, eger ielts, belli bir miktar paran varsa hemen basvur. Emin ol Avustralya, Kanada gibi ulkelerdeki en kotu isler buranin en baba isine bedel.. kafan rahat, ac da kalmazsin zamanla gelistirirsin isini..

İlk önce oturum izni ile gidin. biriniz iş bulduğunda diğeriniz eş durumu ile gidebilir. Doktoranı yurtdışında yapamaz mısın? Mesela eşin iş bulsa sen de orda doktoraya başlasan?
Biz de bir şeyler planlasak iyi olur artık eşimle.

Sen doktora icin gitsen? Madem yüksek lisansin var, doktora zaten 3-4 yıldan az sürmez diye biliyorum, o arada da üniversitedeki kadrolari takip edersin esin de calisma basvurusunda bulunup is bulur sosyal hizmet uzmanlığı iyi ve aranan bir meslek

dublin e selamlar o zaman
benim için de yaşayın..

ben de araştırayım sizin bu dediklerinizi

Canim bildigim su ki cogu ulke vatandaşlik vermiyor .
Cok zor vatandaşlik almak.
Evlensen bile bazi ulkelerde yine vatandaşlik alamiyorsun.
Bu işler zor bilirim ben yurt disini .
Ben bir sene vize beklemiş insanim zor ya.
Iş nedeniyle kalanlar var gidip kalirsin 10 sene neyse ama vatandaşlik zor iş.

Ben Avustralya'dayim.. Kanada daha idealmis imkanlar konusunda. Gerci burasida iyidi ama 2000lerden sonra devlette yurtdisindan gelenlere o kadar yardimci degil. Egitim konusu zorlastiriyor maalesef turkiyede en iyi universitede tip bitirmis doktor bi tanidigimiz burda sil bastan yapmak zorunda kaldi 30undan sonra yani simdi o kadar oku et sonra burda gelip bi restoranda filan calisirsan gercekten yazik olur

daimi oturma izni de olur
ama işte bağlantılarım yok bi de ingiltere daha zor kabul eder sanırım
evet Ingiltere'de biraz sıkıdır bu işler
Ben bir ara yüksek lisans düşünmüştüm hatta sıfırdan üniversite bile okumayı dusundum ama banka hesabinda en az 20 bin liraya ihtiyac vardi bundan bes sene önce - 7 bin sterlindi simdi neredeyse 30 bin ediyor işte

eşim hep kanada hayali kuruyor
şimdi bütün fikirleri topluycam
para biriktirmeye başladık ama malesef bu uzun sürecek, maaş dışında bir mal varlığımız ve gelirimiz yok çünkü.
az kazanayım ama daha insani yaşayayım sorun değil...

doktora için paraya ihtiyacım olacak
yani kendi imkanlarımla kabul alıp gidemem
buradan yök tarafından gönderildiğinde bir ödenek veriliyor
ancak öyle ama doktoranın tamamını yurtdışında yapma imkanım yok bağlı bulunduğum yök programı nedeniyle

kalkıp yarın gideyim demiyorum da 5 senelik planım bu yönde olsun istiyorum

vatandaşlığın zor olduğunu tahmin ediyodum da o kadar zor olduğunu düşünmemiştim
vatandaşlığına 20-30 sene sonra alsalar da olur :)
madem daimi çalışma hakkı diye bir şey var o da işimi görür

Farketmez ki restoranda calisirken para kazanip okuyabilir, en azindan yarinindan endiseli olmaz.. en fazla 3-4 sene disini sikar, meslegi olur, buradaki gibi torpille de degil emeginin hakkiyla ise girer.. su an yasadiginiz yer kanada ile beraber dunyanin en yasanilabilir yeri.. bu ulkedeki okullar bes para etmiyor zaten bence Avustralya da goc icin cok ideal..

İrlanda iyidir yaf :) İrlandalı herifler çok yakışıklı benden selam söyle

Oturumunu aldiktan sonra en fazla 5 sene sonra hemen her ulkeye vatandas olabiliyorsun oyle 20-30 sene falan degil :) mesele oturumu almakta..

bazi ulkelerde olabilir vizesi en zor ulkelr avustiralya,
Ingiltere brunei
Benim bildigim bunlar Allah kolaylik versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…