yurtdisinda yasayanlar nelerden sikayetci.paylasalim

Türkiyede yasayanlar yurt disinda yasiyanlari ayakli Banka gibi görüyor evet ama bunun sorumlusu hem bizden önceki jenerasyon hemde akli fikri hava atmakta olan sahislar.
Bizden öncekiler sürekli bavul, bavul hediye tasimislar...Havacilarsa litresi 4 tl olan benzini su gibi icen dev motorlu bir Mercedes`le tek basina türkiyeye giden kisiler mesela... Arkadasim teksin zaten bin ucaga vardigin yerdede taksiye, dolmusa bin!

Cok para harcama konusunda ise Türkiyede herseyin en güzeli var, yemin ediyorum carsiya cikinca, alisveris merkezine gidince gözüm dönüyor.alisveris manyagi oluyorum Bütün bir sene boyunca acil ihtiyaclarim haricinde birsey almiyorum onun yerine türkiyeden aliyorum.Bütün yil Iskender`e, ayvalik tostuna kazandibine, maras dondurmasina, baliga, karpuza hasret kaliyoruz Memleketde haliyle sürekli yiyoruz, sürekli geziyoruz. Bütün bunlari görenlerde saniyorlarki biz hep böyleyiz :)

havasi suyu herseyi ama su avrupa kanallarida snir ediyor beni

selam kizlar yeni geldim tr den ama hiccccccccccccccmi hic memnun kalmadim 8 haftaligina gittim ama birdahada biraz zor gibi o kadar uzun gitmem o buna küser laf der o ona laf der küser ben bisey demeden dedi derler okadarmi sinir oldum berbattttttttttttttttttttt bir tatildi son bir haftasinda esim geldi ve basbasa bir yere gidemedik bende artik otel istiyorum tabi ki ailemi yine görmeyi istiyorum iyi gecler hayirli ramazanlar...

ne kadar çok dedikodu var yaa... merak etmeyin Türkiyede yaşayanlar Almanyada yaşayan Türklerden daha zengin yaşıyor. Bende Almanyada yaşıyorum. İki ülke arasında kıyaslama yaparsam Türkiyede daha şatavatlı ve daha lüks yaşantı görüyorum. Zamanında Almanyaya gelen Türkler Türkiyede çok hava attı. Bunları ben yaşadım.o yüzdende ismi almancı kaldı.

iyi bari almanci yakistirmasindan kurtuldum cunku ITALYANCIYIM))))) kimse bize almanci demez,,benim tr ye gidince yalniz kalmak gbi bi derdim
yok zaten yilin 11 ayi burda esimle bereberiz oda olsun 4 hafta milletle cumburcemaat gezelim,sadece ilk bir hafta otele gider tatilimizi yapariz
sonra 3 hafta es dostla izin,guzel oluyor oyle,ben italya da yasiyorum ve buranin havasi ayni turkiye gbi yazin bol gunes,kisin bazen kar...
para harcamaya gelince hic kimse bize yoluncak tavuk gozuyle bakmaz zaten etrafta maddi durumu kotu olan,cocuguna okul ihtiyacini
alamiyacak durumdaki insanlara yardimda bulunurum,onun disinda hickimsenin kuafor,yeme icme ihtiyaci beni ilgilendirmez,turkiyedekilr
hazir kapinin onunden servislerle alinip ,ogle yemeklrinin verildigi fabrikalarda,yada 8 saat cay icebildikleri resmi dairelerde calisiyor,
biz sabahin korunde gunes dogmadan arabayi calsitiprip dusuyoruz yola,yanimizda oglen yemek icin bi ekmek arasi,herkes yerini bilsin,
para hicbir yerde kolay kazanilmiyor,,allahtan benim cevremde boyle insanlar yok hatta butun akrabalarim es dost,yada arkadaslar
hep beraber bi yere gittimizde herkes elini cebine atar,belki cevredeki insanlarin yasam standartlari bunu yaptiran belki bizim birakms oldugumuz izlenim
neyse sonucta izin yapmak guzel,,,ben sadece havasini,kokusunu,ailemi,ve simiti coook ozluyorum

oo süpersin.... çok güzel bir cevap...sağol...http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/alkis.gif

bende Hollanda'da dogup büyüdüm ve bu ülkeye bir türlü isinamadim sevmiyorum. Her yaz Türkiye ye gittigimde aglayarak geri dönüyorum nerdeyse:2:. En kisa zamanda kesin dönüs yapmayi planliyorum fakat nerden baslayacagimi bilmiyorum:44:

bu basligi görünce yazmadan edemedim...Icim öyle dolu ki. Hele ki yüksek mevkii de yabanci düsmanligi hat safhada. Bi türlü bi yere getirmek istemiyorlar sizi...suan diplomaliyim ama issizim..egitim seviyesi de cok kati cok zor. Bitene kadar neler cektim...ama neye yaradi yine biyere alinmiyorum.Insanlar önce ismime bakyior...dis görünüm olarak avrupai göründügüm ve almancam cok iyi oldugu icin önce sorun olmuyor ama ismimi ögrenince sorup sorgulamaya basliyorlar ve tavirlarda degisiyor. Annem hastahnede iken bu yabanci düsmanliginin bir baska örnegini gördüm..Annem ve baska türk bir bayan 3 kisilik bir odada kaliyorken, hemsire iki alman bayanla iceri girdi. bize ne bir selam ne de birsey vardi...sadece assagilayici bir bakis...o bayanlar anne kiz idi. ve hemsireye sürekli "biz burda kalmak istemiyoruz" "baska oda yokmu" diyerek bize bakip burun kivirdi ve hemsire de "bayanlarin bölümünde sadece bu yatak bos" dedi. "bizi erkek yerine götürseniz raziyiz" dedi inanabiliyormusunuz!TÜrkle kalicagina erkekle kalmayi tercih ediyor resmen ya...

kisacasi buradaki yabanci düsmanligindan sikayetciyim!

Birincisi yasadiginuz ulkelere durmadan kilif uydurmayin ozmaan gidin trde yasayin.trye gidincr havayi basiyorlar buralardada tuvalet fabirka temizliyorlar.turkiyedekilerinde fikri hos drgil bizdr para cok saniyorlar saolsun benim ailem oyle drgil ama akrabalarimdan varlar..hava kotu olmasa hersry iyi olacak.ben cok iyi sartlarda yasiyorum kaliteli bir ulkede ama tabiki bszi yabanci dusmanlarida yok drgil bu uzucu..onun disinda cok guvenli bir ulke tek bir cinayet kadin a siddet haberi yok gelismis.turkum ama turkiyede cok yobaz insan var..tecavuzcumu dersin aldatan mi detsin nr arardan avrupalilar turklerden kat kat temiz.turk zihniyeti berbat.buda trdeki oy sisteminden belli

Kisacasi insanlara parayla kiyafetle onla bumla havayi basanlar bizden para istiyoar idyede dert yanar.brn acikca ssrtlarimi belirtiyorumm..turkiyenin havasi bambaskaaa yaaaa

Merhaba.. ben almanya essendenim oglum 4e kizim 2 ye gidiyor ayin 3unde oglum okul avlusunda oyungrubuna alinmadi diye cocugun babasi tarafindan kulaklarindan havaya kaldirilip demir parmakliklara ittirilmak kastiyla hirpalaniyor..Allahtan o sirada cocugunu okula cccugunu almaya gelen bi kadn herseyi goruyo sahit oluyo elinde kinderwagen ve almanca bilmemeisnden dolayi mudahale etmiyo neyse adam artik okadar gozu donmusku kadina ve diger kizima aldiris etmeden cocgun kulagindan okulun icine surukleniyo ki saat 16.15 okul avlusu bombos ama sansima o gun okulda ogretmenler toplantisi var neyse adam oglumu mudurun kapisina odasina getiriyor icerde haliyle mudur yok sadece okululun en eskilerinden baska bir ogretmen var ama ne hikmetse adami cocuklari ve benim cocujkarimi gormuyo ve duymuyo adam elini kolunu sallaya sallaya cocugu orada birakip basini kesicem senin deyip giidyor oglumda kizimda cikiyorlr okul kapisindan disaridada kadin bekliyomus ALLah razi olsun annene soyle ben herseyi gordum diye haber yollamis cocoklar bi gedi benim oglanin kulaklari yuzu cenesi kipkirmizi isirmis bide bende aradim polisi evine dayandim ama evde degiller ertesi gunde hemen avukata gittim anlattim oglanida kinderartza goturdum atteset aldim okula da gittim sinif ogretmenimz ve mudurumuzle gorustum bana hak verdi onun makamindaki ogretmenin neden mudahale etmedigine ise hic cevap ve yorum yapmadi inanin o kadar cok sinirliyimki ne uyku ne yemek kalmadi elimden bisey gelmiyo ocakta augenzeugeyi dinlicekmis polis yani diger bayani... sizlere sorum bu adamin gercekten ceza alm asini o kadar cok istiyorumki anltamam sizce yasal ve hukuki surecte sansim sizce nedir adam in cezasi hakkindaki fikirleriniz nedir

cevapplarinizi nasil goricem ben mi bakmayi bilmiyorum acaba

hadi ya tek bi kadin cinayeti haberi yok öylemi :) sanirim alman haberlerini takip etmiyorsun. veya alman tvlerinde cinayetleri cözen programalari.

Almanlar irkcidir hem de sinsi ve kati irkci, daha gecenlerde sizofren bir türk genci kendi evinde polis köpegine saldirdi diye öldürüldü.
Almanyanin türkiyen en büyük farki haber bültenleri sansasyonel degil herseyi örtbas ederler burda ne polisin ne de doktorun hatasi sorgulanmaz elbirligi ile örtbas ederler.

burdaki irkcilik sinsi ilerler, adamlar türkleri bi belili mahalle ve semtlere yigmislar almanlarin zengin ve salt alman mahllerinde türke rastlamazsin anaokullari bile öyle türkleri araplari adeta bi bölgeye yigmislar, bunu tabi acik acik yapmazlar, kiralamak isedigin evi ev sahiibi adina soyadina bakar vermez sana, bunun gibi bircok örnek ile bu sürec okullarda anaokullarindan devam eder, almanyada bir türk ne kadar yükselirse o kadar eziyet engel görür, temizlikciysen zaten mesele.

zaten alman devletinin 8 türk dönerciyi öldürtmesi bir sindirme ve korkutma politikasidir.

Allah bizi tez zamanda bu ülkeden kurtarsin ne diyim.

Hangi ülkede olursaniz olun, kötülükler hep var. Almanyada Türkiyede isterseniz Ingilterede, Biz her zaman ellimizden gedigi kadar cevremize uymamiz cok Göze batmamaliyiz, Allahim bunun gibi yani gözü dönmüs Insanlardan bizi ve Ailemizi korusun. Ben cocuklarimiza ne kadar Korumak istesekde olmuyor, cocuklarimiza korkmadan herseyi anlatmayi ögretmeliyiz ama kimseye güvenmeli Ailesinden baska kimseye, hele Yurtdisinda. Yurtdisinda Biz yanlizik.
Ben senin icin burada sorusturmak istiyorum, böyle bir olayi bilen duyan varmi. Bir bilgi alirsam, buraya yazarim.
Yine Gecmis olsun cok cok üzgün bir sey. Allah yardimcimiz olsun.

Gectigimiz temmuz ayinda Trye temelli donus yaptim evliligim sebebiyle..
En buyuk ozlemim suan aileme..
Tabii ki yasanmisliklarim var o ulkede o sehirde o sokaklarda o evde..
Eski gunleri ozluyorum..
Bazen..
Ama simdi orda olmak istemem..

Benim icin yurt disinda en buyuk eksiklik maneviyatti..
Maddi acidan orada suan daha iyi bir hayatimiz olabilirdi esimi oraya aldirsaydim..

Ama manevi hayatimiz olmayacakti..
Bu yuzden turkiyede olmaktan mutluyum..

Senelik akraba ziyaretlerinden taniyordum bende TRyi..
Burda almanci olurduk avrupada yabanci..
Gercekten nereye ait oldugumuzu bilemiyoruz/duk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…