tamamen dogrulari yazmisin..birilerine sürekli para harcamaktan biz kendimize harcayamadik..havamizi aldik geldik..zaten birdahaki sefere dedigin gibi otelde kalacagiz..bu devirde akrabalik gercekten ölmüs...Vallaha ben sunu bilir sunu söylerim.
Biz gurbetcilerin dilinden gurbetciler anliyor, cogunlukla türkiyedeki es dost akrabadan ne anlayis bekleyebilirsiniz nede herhangi konuda bir destek veya yardim.
Bircogu yolunacak kaz gibi görüyor kendi canini kanini.
Senin burda 3 vardiye fabrika köselerinde disinden tirnagindan artirip aldigin evde akrabalar bes kurus kira vermeden sere serpe oturur.
Cümbür cemat biryerlere gidilir yenilir icilir ama kimsenin eli cebine girmez, almanci kardes bir zahmet hesaplar senden, almancisin sana koymaz misali.
Cocuklarinin üstüne basina birseyler almaya kalkarsin, bir bakarsinki ya teyzen ya teyzenin cocuklari yada baska hisim akraba"Ay bizimkilerinde ceketi cok, suyu yok buyu yok" hadi git sende gülsüm teyzen sanada birseyler alsin deyip 3-5 cocuk takarlar pesine, ama sormazlar durumun varmi?
Canin birsey ceker alip yiyemezsin, cünkü yemeye kalkarsan 10 kisiye birden alman gerekecek.
Derdini anlatamazsan, sen ah desen onlar ah ah ah diye aglasip beynini yerler resmen.
En güzelimi ne samin sekeri ne arabin yüzü, Tatilmi yapmak istiyorsunuz gidin otele kardesim.
Ne arkabalik kalmis nede dostluk, bu araba almanciysan birde tamamen bu sifatlara uzaksin zaten.
Kendinize iyi bakin
o yüzden mi buraya geldiğinde dötlerini açası geliyor almancıların :) ya sözlerime alınmayın kayınvalidem görümcem eşimin enrdeyse tüm akrabası almanyada ve eşim bilgisayar mühendisi yılbaşındna sonra bizimde gitme gibi bir düşüncemiz var bende oalcağım bir almancı hatta almancı gelin
sizleri okuyarak fikir edinmeye çalışyıroum bazıalrı heveslendiriyor bazıalrı nefret ettiriyor korkutuyo kafam çok karmaşık :)
haklisin her koyun kendi bacayindan asilir..bunun almancisi türkiyelisi veya baska milleten olmasi birsey degistirmez..bu kisilikle karekterle alakali birsey...ama arkadas sirf almanci tabirini kullaninca bu sadece almancilarlan alakali birsey olmadigini anlatmaya calistim.o bahsettigim sahizda cok yakinimdan biri..cok canimi yakti..onuda allaha havale ettim zaten..kontagimin kesmemin sebebi kiyafeti deyil banane istedigi gibi dolasir..o ayri bir konu..neyse ben gecen sene türkiyeye gittim neler gördüm neler....ayrica bu kelimeden bende nefret ediyorum..almanyada yabanciyiz türkiyede adimiz almanci oluyo..bu cok agrima gidiyo..biraz sagduyu empati rica etsem...ayrica konu farkli paylasimlar icerikli bir konuydu...Öncelikle su almanci tabirinden nefret ediyorum üstelik henüz 2 senedir almanya da yasiyor olmama ragmen..
Seyyal arkadasim kullandigin terim bence hic hos degil, kayinvalden ile görümcenden bahsetmek istiyorsan "almancilarin" diye bir genelleme yapman dogru bir davranis degil, nedendir bir türlü anliyamiyorum nicin baska insanlarin ne giydigini ne yedigini kendimize dert ediyoruz ki!!
Baskalari ne giyerse giysin, ister mini etek giyer ister askili bluz ne hikmettirse insanlarin icine dert olup uykularini bile kaciriyor o niye bunu giydi, öteki niye böyle giyinmis diye düsünmek, sonucta her koyun kendi bacagindan asilir...
Bence buranın havası insanın mutsuz olmasının yegane sebebi.O yüzden bende memleketimi çok özledim
Öncelikle su almanci tabirinden nefret ediyorum üstelik henüz 2 senedir almanya da yasiyor olmama ragmen..
Seyyal arkadasim kullandigin terim bence hic hos degil, kayinvalden ile görümcenden bahsetmek istiyorsan "almancilarin" diye bir genelleme yapman dogru bir davranis degil, nedendir bir türlü anliyamiyorum nicin baska insanlarin ne giydigini ne yedigini kendimize dert ediyoruz ki!!
Baskalari ne giyerse giysin, ister mini etek giyer ister askili bluz ne hikmettirse insanlarin icine dert olup uykularini bile kaciriyor o niye bunu giydi, öteki niye böyle giyinmis diye düsünmek, sonucta her koyun kendi bacagindan asilir...
alamanci tabirine sinir oluyorum..
amaaan alamancilar var,onlarin parasi coktur onlar ödesin hesabi gibi meselaa...
parayi sokaktan süpürdügümüzü sananlar var sanirim boshayallersmile