Gözüme çarpanları söyleyeyim. Ben olsam hemen evliliği düşünmezdim. Özellikle okul bitince pat evlilik bana mantıklı gelmiyor. Durun bir çalışın, tecrübe edinin, para biriktirin. Evlilik olmadan da başka bir ülkede yaşayabilir misiniz, buna bakın. Başka bir ülkede iş hayatına atılmak zaten kolay değil. İş bulacaksınız, ev bulacaksınız, sigorta, çalışma izni vs vs. Bir sürü bürokrasi. Dilin yoksa çok çok kötü zaten. ''X Üniversitesi'nde okudum hariga dil eğitimi alıyom'' diyenlere hiç inanmıyorum mesela. Tabii bunlar sizin açınızdan daha zor. Çünkü teklifi alan erkek arkadaşınız. Tüm bunlara alışmak zaten zaman alacakken bir de evliliği yüklenmek akıl karı değil. Ayrıca oraya gidince bir göz açılması durumu yaşanacak. Dolayısıyla pişmanlık gelebilir. Acele etmeyin. Ayrıca evliliği bir şeylere katlanma aracı olarak görmeyin, mutsuz olursunuz. Mesela ''Evlendim, arkadaşlarımdan ailemden uzağım bla bla'' konuları bu forumda çok açılıyor, işin ilginç yanı da kimse bu insanları evliliğe zorlamıyor.