• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk mı kariyer mi ?

Sevgiliniz ömür boyu kucuk ilcede teknisyenlik mi istiyor? Onun yuksek lisans, ilerleme gelisme plani yok mu?

Bence asil sorun bu, dinamik kadin duragan erkek. Sevgilim yurtdisina gidecekse ben de imkanlari olusturup gitmeye bakardim. Evlilik yukune girmeden 1 2 sene mesela avrupada yasamak sahane olurdu.
O yüksek lisans yaptı kendi bölümünde ama iş bulamadığı için mecburen bu işe girdi. Şimdi de başka bir şehre gidemeyecegini söylüyor. Başka yerde iş bulamayacağı için orda kalacak ve evlenmemiz durumunda ben de oraya gitmiş olacağım..

Ohooo yaşınız daha çok genç, evlilik planları yapmayın bence. Kariyerinize odaklanın, yl dediğiniz şey 2 yıl hadi uzasın 3 yıl. Tabii ki planlarınızı da karşı tarafa net bir biçimde anlatın.
Bu konuşmayı yapmak çok zor geliyor ama zorundayım artık

O küçük ilçede işe girerken sizin oraya gidemeyeceğinizi düşündü mü? Hayır. İşe girdi ve şimdi ordan ayrılamayacağını söylüyor. Erkekler planlarını yapıp, istedikleri kararları rahatça verirken hep kadınların onlara uyması bekleniyor nedense. Yurtdışına gitmeyi düşünmüyor bile olsanız, burdan ayrılamam diyerek sizi şu anki şartlarına mahkum etmeye çalışması bencilce.

Birde ilişkim 3 yıllık demissiniz. Yaşınız 24..3 yıllık ilişkide haliyle artık evlenelim, evlenene kadar da 1-2 sene geçer..ooooo oldu 5 yıl..artık beklemeyelim havası oluyor..insanların iş ,okul ,birikim vs gibi durumlara ayıracak vakit olmuyor..3 yıl oldu ,hemen olsun bitsin havası oluyor..yani ilişkiniz yeni olsa idi büyük ihtimal kariyer yapardınız.

O sizinle yurt dışına gelsin.

Benim eşim sebebiyle değil ama başka sebeplerle kariyer hedefimi istediğim gibi şekillendiremedim.

Bugün bakınca iş hayatı ile ilgili düşününce, konuşunca mutsuz oluyorum.

E siz de mutsuz olacaksınız.
Şimdiden belli.
Bu durum sevgiliniz, eşiniz yüzünden oldu diye onu suçlayacaksınız.
Oysa ki onun yüzünden değil, sizin tercihleriniz yüzünden olmamış olacak.
O yüzden iyi bir tercihte bulunmanız lazım.

Birde ilişkim 3 yıllık demissiniz. Yaşınız 24..3 yıllık ilişkide haliyle artık evlenelim, evlenene kadar da 1-2 sene geçer..ooooo oldu 5 yıl..artık beklemeyelim havası oluyor..insanların iş ,okul ,birikim vs gibi durumlara ayıracak vakit olmuyor..3 yıl oldu ,hemen olsun bitsin havası oluyor..yani ilişkiniz yeni olsa idi büyük ihtimal kariyer yapardınız.
Evet bu durumun ve 2 senedir birbirimizden uzakta olmamizin da çok etkisi var. Bir an önce evlenelim artık bir araya gelelim moduna giriyorsun ister istemez

O yüksek lisans yaptı kendi bölümünde ama iş bulamadığı için mecburen bu işe girdi. Şimdi de başka bir şehre gidemeyecegini söylüyor. Başka yerde iş bulamayacağı için orda kalacak ve evlenmemiz durumunda ben de oraya gitmiş olacağım..
Sizce bu çok saçma değil mi? Kariyerinde yüksek bir yerde olsa neyse ama teknisyenlik yaptığı bir iş için size şehir değiştiremeyeceğini söylüyor sizde pıtı pıtı peşinden mi gideceksiniz. Bu kararda ortak alınan bir durum yok. kariyer ve seviye olarak sizinki bir tık önde size göre onunda yol çizmesi lazım biraz vizyonsuzluk var ortada

Sizce bu çok saçma değil mi? Kariyerinde yüksek bir yerde olsa neyse ama teknisyenlik yaptığı bir iş için size şehir değiştiremeyeceğini söylüyor sizde pıtı pıtı peşinden mi gideceksiniz. Bu kararda ortak alınan bir durum yok. kariyer ve seviye olarak sizinki bir tık önde size göre onunda yol çizmesi lazım biraz vizyonsuzluk var ortada
Haklısınız çok geç olmadan konuşacağım bu durumu

Bu konuşmayı yapmak çok zor geliyor ama zorundayım artık
Zor evet ama böyle seçimler her zaman zordur. O kariyer bile olmayan işi için size gelemem diyorsa siz daha büyük hedefleriniz için kendinizi düşüneceksiniz. Yani öyle yapmalısınız. Zaman için denen keşkenin telafisi olmuyor.

Erkek arkadaşınızın esas mesleği nedir? Teknisyen olarak işe girdiğine göre teknik bir bölüm mezunu. Gerçekten ömür boyu küçük ilçede teknisyen olarak mı kalmak istiyor? Onun kendini geliştirme planı yok mu? Her şeyi geçtim vizyon denkliği yok aranızda ki bu da baya büyük bir sorun bence.

Erkek arkadaşınızın esas mesleği nedir? Teknisyen olarak işe girdiğine göre teknik bir bölüm mezunu. Gerçekten ömür boyu küçük ilçede teknisyen olarak mı kalmak istiyor? Onun kendini geliştirme planı yok mu? Her şeyi geçtim vizyon denkliği yok aranızda ki bu da baya büyük bir sorun bence.
Öğretmen aslında ama lisede stajını bu şirkette yaptığı için işe alınabildi. Başka yerlerde asıl mesleğim bu olmadığı için çalışamam diyor.

Öğretmen aslında ama lisede stajını bu şirkette yaptığı için işe alınabildi. Başka yerlerde asıl mesleğim bu olmadığı için çalışamam diyor.
Ne öğretmeni, teknik öğretmen mi? Lisede staj yaptığına göre meslek lisesi mezunu. Niye başka yerde yapamasın hiç anlamadım. İlla üniversite diplomasını kullanması şart değil. Neyse o yolunu çizmiş neticede. Sıra sizde. Birkaç sene o tecrübe kazansın siz yüksek lisansınızı yapın, hala istiyorsanız yine birlikte olursunuz. Şimdi evlenmek hata olur.

Ne öğretmeni, teknik öğretmen mi? Lisede staj yaptığına göre meslek lisesi mezunu. Niye başka yerde yapamasın hiç anlamadım. İlla üniversite diplomasını kullanması şart değil. Neyse o yolunu çizmiş neticede. Sıra sizde. Birkaç sene o tecrübe kazansın siz yüksek lisansınızı yapın, hala istiyorsanız yine birlikte olursunuz. Şimdi evlenmek hata olur.
Hayır teknik öğretmen değil turkce ogretmeni. Kpss denedi olmadı atamalar çok azdı. Özel okullara da alerjisi var maalesef fabrikada çalışırım özel okulda çalışmam diyor. Ve dediğiniz gibi meslek lisesi mezunu ama üniversitede bu bölümü tercih etmiş.

Merhabalar herkese
bir süredir aklımı bu soru kurcalıyor. Benim 3 yıllık bir ilişkim var. Belki eski konularımdan bilenler çıkacaktır. Kendisiyle üniversitedeyken tanıştık. Bir yıl yanyana geçirdik sonra ilişkimiz uzak mesafeye döndü. Ben ailemin yaşadığı şehre geldim o da ailesinin yanına döndü. Onu gerçekten çok seviyorum ama hayatımı onunla geçirmeye karar verirsem kaybedebileğim şeyleri de düşünüyorum. Pişman olmak istemiyorum. Ben hukuk fakültesi mezunuyum şu an stajyer avukatlık yapıyorum, erkek arkadaşım da şu an bir şirkette beyaz yakalı olarak çalışıyor. Unvanı teknisyen. Asıl işi bu değil aslında başka bir bölümden mezun olmuştu. Büyük bir şehrin küçük bir ilçesinde yaşıyor ve eğer biz ciddi bir adım atarsak benim işimi oraya taşımam gerekiyor. Ancak benim kariyer anlamında istediğim şey bu değil. Yurtdışında yüksek lisans düşünüyorum. O olmasa bile üniversiteyi okuduğum şehre dönüp orada avukatlık yapmak istiyorum. Eğer oraya dönersem mezun olduğum okulda yüksek lisans gibi bir isteğim de var. Ama erkek arkadaşımla nişan vb. işlere girisirsek şu an bulunduğum ailemle yaşadığım şehirde kalıp birkaç sene sonra onun yaşadığı şehre gitmem gerekecek. Çünkü çok fazla yer değişikliği yapabileceğim bir mesleğim yok.

Bu şekilde düşündüğüm için de çok suçlu hissediyorum kendimi ama bir yandan da kariyer anlamında istediklerim var. Beni çok seviyor, ben de onu çok seviyorum. O kadar çok şey paylaştık ki birden kestirip atmak da çok zor geliyor.
Eğer ben yukarıda anlattığım gibi yurtdışını seçersem veya üniversiteyi okuduğum şehre dönersem ilişkimiz zarar görür. Kendisi o sehre gelemez işinden dolayı. Birkaç sene orda kalıp işimi oturttuktan sonra ben de bir yere kıpırdayamam. Siz olsanız ne yapardınız bu durumda ?
Kariyer çok net !!!

Back
X