• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk mı kariyer mi ?

Asıl işi öğretmenlik. Kendi alanında yüksek lisans da yaptı. Ama meslek lisesi mezunu olduğu için şu an çalıştığı yer lisede stajını yaptığı yer. Bitirdiğim okuldan dolayı başka yerler beni almaz diyor. Öğretmenlik de olmadı KPSS atamaları çok azdi
Kalite ya da bakım onarım teknisyenliği gibi bir işi varsa o işi her yerde yapabilir. Çalıştığım fabrikalarda eğitim geçmişi benzer olan bakım onarımcılar vardı, oradan aklıma geldi.

Yani sizi kandırmasına izin vermeyin. Değişiklik yapmak için çaba bile sarfetmemiş, kolaya kaçmış ve staj yaptığı yerde işe girmiş gibi geldi bana. Yanınızda olmak için bulunduğunuz şehirdeki iş imkanlarını zorladı mı mesela?

Kalite ya da bakım onarım teknisyenliği gibi bir işi varsa o işi her yerde yapabilir. Çalıştığım fabrikalarda eğitim geçmişi benzer olan bakım onarımcılar vardı, oradan aklıma geldi.

Yani sizi kandırmasına izin vermeyin. Değişiklik yapmak için çaba bile sarfetmemiş, kolaya kaçmış ve staj yaptığı yerde işe girmiş gibi geldi bana. Yanınızda olmak için bulunduğunuz şehirdeki iş imkanlarını zorladı mı mesela?
Hayır zorlamadi hiç bakmadı açıkçası

Onunla bir hayat kurmayı inanın çok fazla istiyorum. Ama kariyer anlamında beni tatmin etmeyecek bunu da biliyorum. Aşkı seçip ileride mutsuz olmak istemiyorum.
Mesleğinizle ilgili hayalleriniz erkek arkadaşınızla evlilik hayaliniz kadar baskın, belli ki işiniz de aşkınız olmuş. Yazınızda kariyer hayalleriniz daha bir ön planda.
Evlenirseniz işinizle ilgili hayalleriniz yarım kalacak, belki bunun için erkek arkadaşınızı suçlama noktasına bile geleceksiniz en çok da aranızda kavga anlaşmazlık olduğunda yapacaksınız bunu, o yüzden bence kariyer.

Mesleğinizle ilgili hayalleriniz erkek arkadaşınızla evlilik hayaliniz kadar baskın, belli ki işiniz de aşkınız olmuş. Yazınızda kariyer hayalleriniz daha bir ön planda.
Evlenirseniz işinizle ilgili hayalleriniz yarım kalacak, belki bunun için erkek arkadaşınızı suçlama noktasına bile geleceksiniz en çok da aranızda kavga anlaşmazlık olduğunda yapacaksınız bunu, o yüzden bence kariyer.
Aynen öyle, birinden birini secemiyorum. Ama onun için yaşadığı yere gitsem ilerde mutsuz olacağımı hep keşke diyeceğimi hissediyorum. İçten içe onu suclayacagim. Şu an kariyer hayallerim benim için daha baskın.

Aynen öyle, birinden birini secemiyorum. Ama onun için yaşadığı yere gitsem ilerde mutsuz olacağımı hep keşke diyeceğimi hissediyorum. İçten içe onu suclayacagim. Şu an kariyer hayallerim benim için daha baskın.
Böyle düşünüyor ve hissediyorsanız, evlenirseniz birbirinizi mutsuz edersiniz.
Bir kere kavgasız evlilik olmuyor, isterseniz 15 yıl flört edin aynı evin içinde yaşamak çok farklı, illa ki anlaşmazlıklar tartışmalar oluyor, her tartışmada siz hayallerinizi bırakıp onun peşinden gittiğinizi söyleyeceksiniz, o da size bir sürü laflar sıralayacak, siz pişman o pişman mutsuz bir evlilik yaşarsınız.
3 yıllık ilişkiye ortada büyük sorunlar yokken nokta koymak kolay değildir ama mutsuz bir evliliği sonlandırmaktan daha zor değil, ikinizde şimdi üzülürsünüz belki, hatta birbirinizi de suçlarsınız lakin bir süre sonra herkes yoluna bakar ama evlilik sonlandırmak daha büyük kaoslara neden olur hele de araya bir de bebek girerse.

Siz şu an evliliğe hazır değilsiniz bu çok belli, o yüzden ne siz mutsuz olun ne erkek arkadaşınıza evlilik hayali kurdurun.

Böyle düşünüyor ve hissediyorsanız, evlenirseniz birbirinizi mutsuz edersiniz.
Bir kere kavgasız evlilik olmuyor, isterseniz 15 yıl flört edin aynı evin içinde yaşamak çok farklı, illa ki anlaşmazlıklar tartışmalar oluyor, her tartışmada siz hayallerinizi bırakıp onun peşinden gittiğinizi söyleyeceksiniz, o da size bir sürü laflar sıralayacak, siz pişman o pişman mutsuz bir evlilik yaşarsınız.
3 yıllık ilişkiye ortada büyük sorunlar yokken nokta koymak kolay değildir ama mutsuz bir evliliği sonlandırmaktan daha zor değil, ikinizde şimdi üzülürsünüz belki, hatta birbirinizi de suçlarsınız lakin bir süre sonra herkes yoluna bakar ama evlilik sonlandırmak daha büyük kaoslara neden olur hele de araya bir de bebek girerse.

Siz şu an evliliğe hazır değilsiniz bu çok belli, o yüzden ne siz mutsuz olun ne erkek arkadaşınıza evlilik hayali kurdurun.
Anlıyorum çok teşekkür ederim. Yakın zamanda bu konuda konuşacağım mutlaka. Umarım o da iş konusunda bu kadar katı olmaktan vazgeçer ve bu aşamaları birlikte planlariz.

Anlıyorum çok teşekkür ederim. Yakın zamanda bu konuda konuşacağım mutlaka. Umarım o da iş konusunda bu kadar katı olmaktan vazgeçer ve bu aşamaları birlikte planlariz.
Yanlış bilmiyorsam henüz 22 yaşındasınız, kariyer hayalinizi yaşınız nedeniyle daha bir destekler hale geldim mantıklı biri olmanızı da takdir ediyorum, evlilik için yaşınız da çok erken bence, ki insan hayatı boyunca aşkı birkaç defa yaşayabiliyor ama mesleğiyle ilgili hayallerini gerçekleştirmek için her zaman eline fırsat geçmiyor.

Yanlış bilmiyorsam henüz 22 yaşındasınız, kariyer hayalinizi yaşınız nedeniyle daha bir destekler hale geldim mantıklı biri olmanızı da takdir ediyorum, evlilik için yaşınız da çok erken bence, ki insan hayatı boyunca aşkı birkaç defa yaşayabiliyor ama mesleğiyle ilgili hayallerini gerçekleştirmek için her zaman eline fırsat geçmiyor.
Çok teşekkür ederim düşünceleriniz için :) Daha meslek hayatımın çok başındayım bir daha böyle şeylere ne vaktim ne de fırsatım olmayabilir. Onun için denemek istiyorum ileride keşke dememek için.

Çok teşekkür ederim düşünceleriniz için :) Daha meslek hayatımın çok başındayım bir daha böyle şeylere ne vaktim ne de fırsatım olmayabilir. Onun için denemek istiyorum ileride keşke dememek için.
Bana göre sizin için en mantıklısı da bu, kendinizi keşfetmek neler yapabileceğinizi görmek, keşke dememek için önce hayatı bir doya doya yaşayın mesleğinize asılın😌

Bol şans diliyorum, umarım hayalinizi kurduğunuz her şeye sahip olursunuz😊

Yani konusmak zor geliyor demişsiniz ama ylisans yapmak istediğinizi ve o ilçede mümkün olmayacagını soylediniz mi? Kendisi o ilçede yaşamazsak sana güle güle mi diyor? Nedem bunları oturup konuşmuyorsunuz?

Gerçi türk erkekleri kadının kariyerini tamamen hiçe sayıyor...Kadın dediğin kocası nerde çalışıyorsa oraya gelin gider...Peki siz orda iş bulamazsanız veya büro açsanız da müşteri olmazsa yaaaani para kazanamazsanız nasıl geçineceginizi de sordunuz mu? İlçedeki teknisyen maaşı ile nasıl olacakmış?

Önce kendi hayatınızı yoluna koymanız gerekiyor. Hukuk okumuşsunuz girmesi zor okuması zor ciddi kariyer isteyen bir meslek. Evlilik herhalukarda olur. Acele etmeyin her an şartlar değişebilir. Siz kariyerinize odaklanın. Bir de ne olursa olsun fazla fedakar olunca alnınızdan öpülmüyorsunuz. En ufak bir tartışmada filan yapmasaydın etmeseydin oluyor.

bi arkadaşımın erkek arkadaşı, 4 yıllık sevgilisini terk etmiş ve yurt dışına taşınmış abisinden vize alarak. çocuk şimdi orada aşırı mutluymuş. iyi ki evlenmedim ve yurt dışına geldim yoksa evli ve 4 bine geçinmeye çalışan mutsuz bireyler olacaktık diyor. kızı terk etmesini doğru bulmadım tabiki ama birine mutluluk veremiyorsan terk etmek daha iyi bir seçenek açıkcası.

Bizde erkek arkadaşımla beraber yurt dışına gitmeyi planlıyoruz. Eğer erkek arkadasınız da isterse dil okulu için para biriktirsin, siz yl yaparken o da dil okuluna gelir. Birbirinizi gerçekten seviyorsanız birlikte olmanın yolunu bulursunuz zaten.

Back
X