- 18 Haziran 2015
- 212
- 194
- 18
- 34
- Konu Sahibi khaleesi90
-
Avrupada evet. İşte ben de muhendislik okuyorum. Burada daha ogrenciyken iyi bir is buldum okulumun adindan dolayi. Sanki burda da basarili olurum gibi geliyor. Off bilemiyorum aileme gereksiz bir bagliligim var sanirim. Siz nasil alistiniz peki zor oldu mu alisma sureci ?Gideceğiniz ülke avrupadamı? Yani yerinde olsam giderdim, bende yurtdısındayım ve burada kazanacağın iş tecrübesini eger almanyaysa özellikle iş disiplinini hic bir yerde alamazsın. Trye geri Döndüğünde özellikle mühendislik dallarında o kadar cok iş imkanı bulursunki iyiki gitmişim dersin. Bence Fırsatı değerlendir, birçok kişi ailesinden uzakta Eğitimini tamamlıyor, veya uzak yerde iş imkanı buluyor. Zaten evlenince ailenden ayrı olacaksın cok vahim bi durum değil tatillerde gider uzun uzun kalırsınız
Ailemle beraber yasiyorum su an. Epey bagliyim onlara. Sanirim bu yuzden uzuluyorum. Bir de artik yaslandilar, gecirebilecegimiz zaman kisitliyken bu surecte onlarla olmazsam pisman olur muyum diyorumBen de eşimin işi dolayısıyla yurt dışında yaşıyorum.Ailenizi,arkadaşlarınızı ne sıklıkla görüyorsunuz.Onlarsız yapamam diyorsanız çok zor olur.Ama diğer türlü ilk bikaç ay alışma süreci dışında hiçbi sıkıntı yaşamaZsınız diye düşünüyorum.
Ben zaten 10 yasında geldim tatlım ailemle, tabi çocuk olunca alışma Süreci ve ortamı farklı oluyor. Ama düsünsene hem dil imkanın olacak hemde iş disiplinini öğreneceksin. Iyi bir iş imkanın olsada suan, inan yurtdisindan sonra Maaş ve konum olarak farkı görürsün. Bende ileride kesin dönüş yapmak istiyorum trye ve şimdiden kendi alanımı araştırdığımda valla sen diplomayı al gel işin hazır diyenler cok olduAvrupada evet. İşte ben de muhendislik okuyorum. Burada daha ogrenciyken iyi bir is buldum okulumun adindan dolayi. Sanki burda da basarili olurum gibi geliyor. Off bilemiyorum aileme gereksiz bir bagliligim var sanirim. Siz nasil alistiniz peki zor oldu mu alisma sureci ?
Yok dilim var zaten. Universitemin egitim dili ingilizce. Sevgilimin is buldugu ulkeye erasmusa ve staja da gitmistim, bir problem yasamadim zaten ingilizce konusuluyordu calistigim yerlerde. Benim problemim yakinlarimla az gorusecek olmam sadecedil problemi olacaksa burda yani gittigniz yerde çalismayi unutun, on univeristede bitirseniz ayni dil konusamayinca bi ise yaramaz gittiginiz yerde
ben yurtdisindayim
TR de uni bitirsem is imkanim guzel oldukdan sonra gitmezdim ..
sevgi si aski bi yere kadar , maalesef hayat bunlardan ibaret deil .. ( is durumu geçiciyse olabilir )
Sizin durum biraz farkliymis ama... Benim derdim ailemle ilgili daha cokBen zaten 10 yasında geldim tatlım ailemle, tabi çocuk olunca alışma Süreci ve ortamı farklı oluyor. Ama düsünsene hem dil imkanın olacak hemde iş disiplinini öğreneceksin. Iyi bir iş imkanın olsada suan, inan yurtdisindan sonra Maaş ve konum olarak farkı görürsün. Bende ileride kesin dönüş yapmak istiyorum trye ve şimdiden kendi alanımı araştırdığımda valla sen diplomayı al gel işin hazır diyenler cok oldu
himm o zaman problem yokYok dilim var zaten. Universitemin egitim dili ingilizce. Sevgilimin is buldugu ulkeye erasmusa ve staja da gitmistim, bir problem yasamadim zaten ingilizce konusuluyordu calistigim yerlerde. Benim problemim yakinlarimla az gorusecek olmam sadece
Cok sagolun icimi rahatlattiniz :) Umarim dediginiz gibi olur ve pisman olmamhimm o zaman problem yok
yakinlarinada alisirsin zamanla , ne ilk olursun gurbete guden nede son
omur boyu durmazsiniz belki , TR den iyi bi teklif alip geri donersiniz
okuman bosa gitmiyorsa hiç bi sakincasi yok bence
s
Aynen öyle bende yurtdışındayım dil sorunundan drluk bile bitirmişler iş bulamıyor zaten devlet ağır dil testine sokuyor öyle denklik belgesi veriyor şuan hızlandırılmış dil okulundayım sınıfın 100/80 üniversitenin en iyi bölümlerinden mezun özellikle diş drları var acayip bunalıyorlar çoğuda kebabçılarda temizlik işinde çalışıyor ama siz geliştiririm derseniz durmayın gidin iyi bir referans olur birkaç yılda kimsede ölmez hasretlikdendil problemi olacaksa burda yani gittigniz yerde çalismayi unutun, on univeristede bitirseniz ayni dil konusamayinca bi ise yaramaz gittiginiz yerde
ben yurtdisindayim
TR de uni bitirsem is imkanim guzel oldukdan sonra gitmezdim ..
sevgi si aski bi yere kadar , maalesef hayat bunlardan ibaret deil .. ( is durumu geçiciyse olabilir )
Buraya gelip mutlu olanini az gördüm... gerisine kendin karar ver hayat senin. Sil bastan baslicani unutmaArkadaslar merhaba. Su siralar surekli kafami kurcalayan bir durum var. Erkek arkadasim epey iyi bir sirketten teklif aldi. Fakat sirket farkli bir ulkede. Gelismis ve guzel bir ulke ancak benim cekincelerim var. Ben bir bucuk sene sonra mezun olacagim ve erkek arkadasim benim mezuniyetimden sonra evlenmemizi istiyor. Bunu ben de istiyorum bu noktada problem yok ancak evlenip o ulkede yasamamiz gerekecek. Bana ailemden ayrilmak gercekten cok zor geliyor. Ustelik calisma izni almaya calisacagim süreçte evde oturacagim ve kimsem olmayacak. Is bulmak problem degil, iyi bir universitede bilgisayar muhendisligi okuyorum ancak Turkiyeden, herkesten ayrilma kismi beni daha simdiden cok uzuyor. Ne dusunecegimi bilemiyorum. Bu konuda benimle ayni durumda olan arkadaslar yardimci olabilirler mi ?
Arkadaslar merhaba. Su siralar surekli kafami kurcalayan bir durum var. Erkek arkadasim epey iyi bir sirketten teklif aldi. Fakat sirket farkli bir ulkede. Gelismis ve guzel bir ulke ancak benim cekincelerim var. Ben bir bucuk sene sonra mezun olacagim ve erkek arkadasim benim mezuniyetimden sonra evlenmemizi istiyor. Bunu ben de istiyorum bu noktada problem yok ancak evlenip o ulkede yasamamiz gerekecek. Bana ailemden ayrilmak gercekten cok zor geliyor. Ustelik calisma izni almaya calisacagim süreçte evde oturacagim ve kimsem olmayacak. Is bulmak problem degil, iyi bir universitede bilgisayar muhendisligi okuyorum ancak Turkiyeden, herkesten ayrilma kismi beni daha simdiden cok uzuyor. Ne dusunecegimi bilemiyorum. Bu konuda benimle ayni durumda olan arkadaslar yardimci olabilirler mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?