Yurtdışında yaşasanız tr'ye dönermiydiniz?

almanyanin neresinde yasiyorsun? 800€ ya en kral dairede yasarsin, bu bi gercek. tek kisi 1800€ ile kral veya kralice gibi yasar, bi kisi 120 metrekare evde yasayamicagina göre 400-500€ luk ev tutar, yeme icme ne kadar tutsun? 300? 400? hadi 400 diyelim, yine geriye 800€ kaliyor, onunla da gezip tozsa, hadi benzin de hesaplayalim (ki arabasiz gayet iyi geziliyor almanyada) yine iyi yasanir o parayla burda

tabi insanin yasam standardina göre degisir

yanlis anlamayin da, madem burda dogup büyüdünüz neden türkiyeden evlendiniz ki? genelde türkiyeden evlenenler böyle sorunlarla karsilasiyor, kocalari/karilari bi türlü alisamiyor, depresyona giriyor, evlilikleri bu konu yüzünden bitebilir.....ki siz kendiniz dediniz aklinda geri dönme fikri vardi diye

Ama sen baska konusuyosun ablacim konu sahibi baska konusmus almanya hakkinda? Hanginize inanalim :)
Almanyanın artık bir artısı olduğunu düşünmüyorum 1400€-1800€ çok da elit bi yaşantınız olmuyor.. ucu ucuna yetiştiriyorlar..sağdan soldan sosyal yardımla bir nebze insanlar nefes alıyor.. eskilermiş birikim yapabilen şimdikiler çok zor.. buranın tek avantajı aç kalmıyorsunuz..evet türkiyede eğitin sistemi bozuk ama buranın durumu pek iç açıcı değil.. o kadar çok yabancılar var ki çocuğunuz doğru dürüst eğitim alamıyor... Bazıları bariz şekilde yabancı düşmanı olduğunu gösteriyor..sağlık konusundada abartmıyorum yaşadığım şeyleri söylüyorum.. özel sigortamız olmasına rağmen göz dr için 4 ay, ortapedi dr içinde 2 ay sonraya randevu alabildik.. Aslında çoğu insan memnun değil hayatından ama türkiyeye dönmeye korkuyorlar burda en azında devlet sizi temel ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardım ediyor.. sırf bunun için burada çoğu kişi..

Siz almanyada mi yaşıyorsunuz? Hangi şehir de var 800€ luk kral daireler?

Konu sahibi bence dönmeyin eşinizi de çocuklar için ikna edin hala olumsuz davranıyorsa kendisi gitsin bir iki aylığına görsün 2000tl ile yaşanıyormuymuş.
Hadi çocuksuz olunsa bir deneyin derdim ama çocuklan çok daha zor olur

Sizin bu hesaplarinizda hicbir sigorta telefon elektrik gaz felan yok mu? En lüks ev 800? Burda 800 euroya stadart evde oturursun (sicak kirayi diyorum). 1800 euro ile kral gibi yasamak Almanyada? Bak bu iyimis Almanyada asgari ücret alanlar bosuna üzülüyor o zaman. Kralliklarinin farkinda bile degiller

Wetzlar'a yakın oturuyoruz. Ama wiesbaden frankfurt cevresi daha pahaliymis diye duydum. Bilmiyorum.gözüm yüksekte degil, biseyden geri kalmiyoruz dedigim gibi birikimde yapiyoruz canimizim cektiginide aliyoruz. Misafirliklere asla eli bos gitmiyoruz. O acıdan sıkıntı yok. Bebek krese baslayinca bende ise girmeyi hedeflsmistim.

Yaşamak ve hayatta kalmak aynı şeyler değil. Kayınvalideniz hayatta kalmayı yaşamak sanıyor. Bence orada kalıp 'yaşamaya' devam edin siz.
Çocuklarınız zaten çifte vatandaşmış. Eğitimlerini de orada alsınlar. Burada okula giderlerse, günün birinde oraya gitmek istediklerinde çok sıkıntı çekerler.

1500 euro alırken 7 euro dan bir kilo et alabilirken burada 2000 tl alırken etin kilosunu 45 tl ye alacaksınız. Orantsızlığın farkındasınızdır. Almanya da yaşadığınız düzeni tutturmanız için en az eşinizin beş bin alması lazım. Bana sorarsanız şu an Türkiye ekonomik açıdan sıkkntıda , bir kaç yıl orada para biriktirin ve öyşe dönün. Malum euro 5,5 e dayandı, güzel bir birikim sizi türkiyede rahat ettirir.

Almanya ve bizim gibi gurbetciler hakkında yazınan en doğru mesaj bu

Burda da hastane randevuları aylarca ileri atıyorlar...
Aynı hastanede ki ücretli hekimleri seçer iseniz, hemen muayene olabilirsiniz .
Doktorun hastaya ayırdığı süre , devlet hastanelerinde 1 dAkika bile değil.. .
Özel sektör 15 saat çalıştırıp, mesai bile vermiyor .
Herkes memur gibi çalışmıyor malesef.
Burada çok şey değişti.
Herkes kavga etmeye yer arıyor .
Saygı hiç yok .
Anlayış, hoşgörü nedir bilmiyorlar bile .

Yurtdisindayim 10 bin maas alacak olsam turkiyeye donerim. O maasla turkiyede yurtdisinda standart maasla yasadigimizdan daha guzel yasarim.
Ha turk insaninin zihniyetine tekrar alismam gerekecek ama ne de olsa ben de bi turk insaniyim ayak uydurmam uzun surmez.
Ama 2 bin lira?
Yooo yoo. Sakin bunu kendine yapma dostum.

800€ krall dairesinde oturmak isterdim..bizim buralarda yok da.. benim anlatmak istediğim de bu.. asgari ücretle çalışanlarda ucu ucuna yetiştiriyor hele birde tek çalışansa.. zoooorrrr...

Yurtdisinda hastane ile turkiyede hastane islerini ricaederim karsilastirmayin. Herseyi yapin bunu yapmayin.
Ben 2 haftalik geldigimde 3 gun icinde 3 doktor gorup ustune rontgendi kan testi idi hepsini hallediyorum. Aylar degil 1 hafta oncesinden randevu alarak.
Burada ise bir uzmani gormek icin olumcul olmayan birseyse 6 ay bekliyorum. Ustune testler icin de aylarca bekliyorum.
Hele ameliyat olmam gerekecek 2 seneye yakin oldu hala daha siraya bile girmedim. Turkiyedeki doktor (devlet hastanesi) kararini ver gel hemen yapariz demisti. Turkiye kadar devlet doktoruna erisimi kolay bi ulke daha yoktur.

Değil 2000, 10000 kazanacak olsa yine dönmezdim

Büyük şehirlerde böyle bir durum yok.
Bakın, kuzenim ölümcül hasta.
Çok ilerledi hastalığı.
6 ay sonraya verildi randevusu .
Hasta yoğunluğundan dolayı.. .
Evde bakım hizmeti yok.
Ambulans bile gelmiyor biliyor musunuz ?
Daha da neler ..

Merhaba. Almanya misiniz? Daha cabuk uzmandan randevu almak icin "Terminservicestellen der Kassenärztlichen Vereinigungen (KV)" a basvurabilirsiniz. Onlar size en gec 4 hafta icinde sizin icin ulasilabilecek mesafede bir uzman buluyorlar.

Ben istanbuldan bahsediyorum. gecmis olsun kuzeninize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…