Yurtdışında yaşasanız tr'ye dönermiydiniz?

Dubai yıllarca yaşanıp emekli olunup yerleşilecek bir yer degil tabiki ama 3-5 yıl kalmak icin gayet güzel. Eskiden maaslar çok çok daha yüksekti, su an hayat çok pahalilasti orda da. Ben 3 yıl yaşadım, istemeyerek ayrıldım.

merhaba, bende fransa dan turkiye gelin geldim. inaninki alismak zor oldu . Ailem fransada ben yanliz kaldim burada. esim 2.800tl kazaniyor ufak tefek dugunden kalma borclarimiz var ev yaptik. gezme isi ayda 1 oluyor yaz tatilinde geldiginuz gibi olmaz . cocuklar olunca Tavsiye etmem donmenizi

Ama sen baska konusuyosun ablacim konu sahibi baska konusmus almanya hakkinda? Hanginize inanalim :)

Ben cok kararsizim. Cocuklarim 2 bucum yasinda ve 8 aylik
Kucugu krese baslayinca ise girmek istiyordum

Turkiyede 2 cocukla 2000 lira ile yasamak cok cok zor.
Sizin mesleginiz var mi? Siz de asgari ucret gibi alirsaniz bu zaten duzgun bir kresi ancak karsiliyor.

Icerige sadece bi goz attim. Yurtdisindayn evet burda da bazi avantajlar var ama illede vatanim diyenlerdenim.

Valla ben de çok dikkat etmiyorum. Hiç bir şeyden kısmıyoruz. Yine de harcamalarımız ayda taş çatlasın 500 pound.

Biz iki kisiyiz, bizim de öyle. Yanliz ben akşamları alisveris yaptıgım icin' reduced' ürünlere çok denk geliyorum, alıp buzluga atıyorum eti falan.

1800eur ya almanyada yasiyorsan 2.000 tl ylede zorlanmazsin gibime geliyor. cünki 1.800 euro almanyada (neresinde kaliyorsun bilmiyorum) yalniz yasiyanlara bile imkansiz görünüyor.

1.800 eur gelirim diyelim.
800 eur en dandik daireye burda kira istiyorlar
arabasiz bi yere gidilmiyor. ayda en az 150 eur benzine gidiyor. elektrik 80 eur. istatistikler bi insanin aylik yemek ihtiaci 400 diye hesabiliyo. hadi cok iyi para tutalim diyelim icine kisisel bakimi da koyalim vs vs yetmiyor yetmiyor. ondan tebrik ediyorum gercekten iyi parayi degerlendiriyorsun.

sigortasiydi, araba, ev... telefon bir sürü sey daha var. cocugu gecen tr ye gitmeden asi yaptirdim 100 eur istediler sigorta karsilamadi.

Ben anlamiyorum trde herkes masa başı işinde 9da mı başliyor?
Inşaat sektöründeki işciler erken kalkiyor neden, bi is arabasiyla isciler toplaniyor evlerinden, genelde sehir disida calisiliyor anca gidis geliside var bunun.
Hemsire iseniz ve sabahciysaniz 6da mesai basliyor.
Anaokulu ögretmeniyseniz bazen 7de kreşte olmanız gerekbiliyor...mesleklere göre degisiyor
Şunuda fark ettim burda insanlar issiz kalinca temizligede gidiyor markette de calisiyor. Gocunmuyor. Ama trde adam veya kadin gururuna yediremiyor, boş is geliyor. Eltim issiz senelerdir is bakiyo lise mezunu. Saniyorki masa basi is bulacak. Temizlik market isine yaklasmiyo bile

Biz iyi bir muhitte kaliyoruz. Çevreden cok memnunuz. Kiramiz 730€. Toplam giderlerimiz 950-1.000€ buluyor. Yeme icme birikime geri kalan 500-700€ ve cocuk paralari kaliyor.
Ev almayi dusunuyoruz ama nasip olmadi henüz.
Zirt pirt arabayla cikmiyorum. Kucuk bir sehirdeyiz. Bu mahallede market firin banka doktor hepsi yürume mesafelik bir yerde. Cocuk arabasiyla genelde gidiyorum. Benzine aylik 50€ belki harciyoruzdur yerine göre

Ben size şöyle özetlemek istedim;
Et burada 50 tl den başlıyor ...
Düzgün bir peynirin kilosu 25-30 tl..
Benzin 6.. küsur tl.
2 çocuklu bir ailenin mutfak masrafı,
Düzgün bir beslenme şekli ile 1000 tl yi geçer.
Çocuk parası, devlet yardımı bunlar yok.
Kreş ücretli ...
Doktor parası, ilaç parası , kreş parası , bez parası, mutfak masrafı, doğalgaz ...
Evinizin kendi eviniz olduğunu düşünür isek, birikim yapmadan karın tokluğuna yaşarsınız ..
Unutmadan belirteyim, burada insana değer verilmiyor ..
Sosyal devlet olarak sadece anayasada yer alıyor .
Buraya döviz ile gelip kalmaya inanın benzemiyor .
Yine de hakkınızda hayirlisi olsun.

Devlet yardimi aliyor maas haric orasini kacirmissiniz.

Devlet yardimi aliyor maas haric orasini kacirmissiniz.

devlet yardimi annelik izni sanirim? onu ömür boyu vermiyorlarki en fazla 3 sene benim bildigim, cocuklara aylik 190 eur veriliyor ama oda direk bende krese gidicek ilerde. neresi oldugunu merak ettim iyi bi yere benziyor. almanya icinde niye böyle fark var anlamadim neden esitlik yapmiyorlar.

Esinizin ailesinin masallahi varmis. Esin de o aileden geldigine gore 2000 e rahat gecinirsiniz.
Tabi belirtiginiz durumlara uygun yasayarak ya da yasayamayarak.
Gezmeyi tozmayi sinemayi tiyatroyu disarida yeme icmeyi unutarak.
Turkiyede o kadar cok insan boyle yasiyor ki...
Mecburen geciniyorlar aslinda baska careleri yok cunku kazandiklari parayla.
Esiniz alisamamistir dönmek istiyordur normal ama donersenkz bu sefer de siz alisamayacaksiniz.

Vatanimi ozellikle dogum buyudugum Istanbul'umu hicbir seye degismem lakin Turkiye'de 2000 tl ile ancak ucu ucuna ya da surekli eksilerde olursunuz. Etin kilosu 60 tl semt pazarina gitseniz 50 tl yetmiyor en uygun tisort bile 20 30 tl den basliyor. Evde iki kisiyiz elektrik faturasi 75 tl su 60 70 civarinda ve kisin dogalgaz evimiz kucuk en az 150 tl geliyor evi buyuk olanlarin 300den asagi gelmez. Benzin yanlis olmasin 5 kusurlerde.. 1 kilo sut en uygun markette bile 2 kusur tl...Deseydiniz ki esim 3000 5000 alacak bende calisirim vs gelin derdim ama cocugumun gelecegini dusunurdum onu en iyi sekilde egitirdim meslek sahibi yapardim. Bi de avrupa yakin yer illa senede 1 gelmeyin haftasonu gelin aileler de hem bu kadar ozlem olmaz.

Kira destegi ve cocuk parasi aldigini soyledi.
Genelde cocuk parasi standart kira destegi ise aldigin maas ve verdigin kira uzerinden hesaplaniyor.

Birde kv bana diyo orda karin tokluguyla yasiyorsunuz ay gelde gülme. Yüzune vurmak istemiyorum bisey demiyorum ama daha nolsun.
Gercekten kompleks yapmislar.
Almanyada dogdum büyüdüm tr gidince cocuk aklimla.bile hava atmak nedir bilmedim kimseye kendimi ispatlamadim hala öyle. Ama bakiyorum onlar bu laflariyla benden havali:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…