- 28 Aralık 2017
- 264
- 318
- 103
- 44
Bende yakında erkek Arkadaşım dubaide mühendis. Maaşı çok yüksek. Biz evlenip oraya gitme durumumuz var. Konumuz tam benlik. Bende eşiniz gibiyim. Ülkem de ülkem. Ailemden uzakta, hadi çocuklar akraba ile büyümedikçe ne kadar mutlu olunur ki. Bilmiyorum ama akraba herşey gibi. Ben kendim için diyorum. Eşinizi anlıyorum. Ömür boyu orada gurbette yaşamak hiç kolay değil. Allah hayırlı bir çıkış kapısı göstersin. Konunuzu takipteyim
Tesco :)Nerden aldiniz bu kadar seyi 65 pounda? Lidl ??
Ilk au-pair olarak gelmiştim, dil öğrenmek icin. Benim de deneyimim yoktu. Yasin çok fazla degilse sen de deneyebilirsin.Ben ciddiyim yalnız londrada yaşamak istiyorum siz nasıl gidebildiniz oralara benim hiçbir seyim yok oraya gidebilmek için ne yetenek ne deneyim.
E iiymis, demekki ben ekonomik alisveris yapmayı bilmiyorum :)Tesco :)
Merhaba hanımlar
Sorum başlıkta oldugu gibi. Kesin dönüş yaparmisiniz?
Eşim 4 sene önce ankaradan almanya'ya geldi.
Maaşı 1400-1800€arası değisıyor.
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Çocuğun kreşini devlet karşılıyor.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası ,cocuk bezi 5 bucuk€ değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Doktora gittigimizde masraf yok, cocuklara eczane masrafida yok sayilir.
sigortalar belli bir standard da is görüyor özele filan gitme yok burda.
Şimdi bunlarıda aklimizda bulundurarak(yani bu standartlada sahip iken)
Türkiyeye dönsek pişman olurmuyuz?
Ankarada bir sitede dairemiz var.
Eşim mesleğini icra ederse yaklasık 2.000tl alacak.
Onun aklinda dönmek hep vardi, sanirım ukte kaldi...aileside orda yasiyor.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
Sakin vatanimi kücük gördüğümu sanmayin ama 2 cocugumu düsünüyorum.
Eşim "orda kendi evimiz var 2 bin bize yeter orda da geciniriz ne olcak" diyor.
Eşimi nasi (gitmemeye)ikna edebilirim?
Kvde gaz veriyir arada, 3.sayfada bahsetmistim...
hani ne birikim yaptiniz ne alabildiniz diyor(kendi oglu aldida noldu cocuklarindan uzakta calisiyor ne zaman denk gelsek hep sıkısık eşi evleneli 10 sene oldu gün yüzü görmedi)
Ama sen baska konusuyosun ablacim konu sahibi baska konusmus almanya hakkinda? Hanginize inanalim :)İnsan nerde mutluysa orda yaşamalı bence.. 2013 yılından itibaren almanyada yaşıyorum.. evlendim ve geldim.. öncesinde SGK da memur olarak çalışıyordum.. istifa ettim eşimin peşine düştüm buralara geldim.. eşim almanya da doğma büyüme kendi işini yapıyor, işveren.. elhamdülillah çok güzel kazancı var.. 1400€-1800€ yaşamak sizin için harikaysa benimki resmen şımarıklık oluyor.. ben burayı sevemedim, burda mutlumuyum “ hayır” eşimle sıkıntım yok ama insanların sürekli koşturma halinde olmaları,negatif ve sinirli olmaları, sabahın köründe işe gitmeleri vs vs.. beni huzursuz ediyor.. almanyadaki sağlık sistemide berbat durumda , insanlar doğru dürüst muayene olmak için türkiyeye gidiyor, randevu almak mucize en erken 2-3 aya alabiliyorsunuz.. buranın tek artısı sadece çocuk parası ve işsiz kalındığında işsizlik ödeneği almanız.. bir şekilde aç kalmamamız sağlanıyor.. bunun dışında herşey fiyasko.. ben dörtgözle türkiyeye dönmeyi bekliyorum..eşimin onayıyla tekrar KPSS sınavına girip iyi bir kuruma yerleşirsem türkiyeye gelcez.. insan dünyaya bir kez geliyor... mutsuz, soğuk nsanların olduğu bir ortamda yaşlanıp ölmek istemiyorummm..
Ben cok kararsizim. Cocuklarim 2 bucum yasinda ve 8 aylik
Kucugu krese baslayinca ise girmek istiyordum
Valla ben de çok dikkat etmiyorum. Hiç bir şeyden kısmıyoruz. Yine de harcamalarımız ayda taş çatlasın 500 pound.E iiymis, demekki ben ekonomik alisveris yapmayı bilmiyorum :)
Icerige sadece bi goz attim. Yurtdisindayn evet burda da bazi avantajlar var ama illede vatanim diyenlerdenim.Merhaba hanımlar
Sorum başlıkta oldugu gibi. Kesin dönüş yaparmisiniz?
Eşim 4 sene önce ankaradan almanya'ya geldi.
Maaşı 1400-1800€arası değisıyor.
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Çocuğun kreşini devlet karşılıyor.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası ,cocuk bezi 5 bucuk€ değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Doktora gittigimizde masraf yok, cocuklara eczane masrafida yok sayilir.
sigortalar belli bir standard da is görüyor özele filan gitme yok burda.
Şimdi bunlarıda aklimizda bulundurarak(yani bu standartlada sahip iken)
Türkiyeye dönsek pişman olurmuyuz?
Ankarada bir sitede dairemiz var.
Eşim mesleğini icra ederse yaklasık 2.000tl alacak.
Onun aklinda dönmek hep vardi, sanirım ukte kaldi...aileside orda yasiyor.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
Sakin vatanimi kücük gördüğümu sanmayin ama 2 cocugumu düsünüyorum.
Eşim "orda kendi evimiz var 2 bin bize yeter orda da geciniriz ne olcak" diyor.
Eşimi nasi (gitmemeye)ikna edebilirim?
Kvde gaz veriyir arada, 3.sayfada bahsetmistim...
hani ne birikim yaptiniz ne alabildiniz diyor(kendi oglu aldida noldu cocuklarindan uzakta calisiyor ne zaman denk gelsek hep sıkısık eşi evleneli 10 sene oldu gün yüzü görmedi)
Valla ben de çok dikkat etmiyorum. Hiç bir şeyden kısmıyoruz. Yine de harcamalarımız ayda taş çatlasın 500 pound.
Ben anlamiyorum trde herkes masa başı işinde 9da mı başliyor?İnsan nerde mutluysa orda yaşamalı bence.. 2013 yılından itibaren almanyada yaşıyorum.. evlendim ve geldim.. öncesinde SGK da memur olarak çalışıyordum.. istifa ettim eşimin peşine düştüm buralara geldim.. eşim almanya da doğma büyüme kendi işini yapıyor, işveren.. elhamdülillah çok güzel kazancı var.. 1400€-1800€ yaşamak sizin için harikaysa benimki resmen şımarıklık oluyor.. ben burayı sevemedim, burda mutlumuyum “ hayır” eşimle sıkıntım yok ama insanların sürekli koşturma halinde olmaları,negatif ve sinirli olmaları, sabahın köründe işe gitmeleri vs vs.. beni huzursuz ediyor.. almanyadaki sağlık sistemide berbat durumda , insanlar doğru dürüst muayene olmak için türkiyeye gidiyor, randevu almak mucize en erken 2-3 aya alabiliyorsunuz.. buranın tek artısı sadece çocuk parası ve işsiz kalındığında işsizlik ödeneği almanız.. bir şekilde aç kalmamamız sağlanıyor.. bunun dışında herşey fiyasko.. ben dörtgözle türkiyeye dönmeyi bekliyorum..eşimin onayıyla tekrar KPSS sınavına girip iyi bir kuruma yerleşirsem türkiyeye gelcez.. insan dünyaya bir kez geliyor... mutsuz, soğuk nsanların olduğu bir ortamda yaşlanıp ölmek istemiyorummm..
1800eur ya almanyada yasiyorsan 2.000 tl ylede zorlanmazsin gibime geliyor. cünki 1.800 euro almanyada (neresinde kaliyorsun bilmiyorum) yalniz yasiyanlara bile imkansiz görünüyor.
1.800 eur gelirim diyelim.
800 eur en dandik daireye burda kira istiyorlar
arabasiz bi yere gidilmiyor. ayda en az 150 eur benzine gidiyor. elektrik 80 eur. istatistikler bi insanin aylik yemek ihtiaci 400 diye hesabiliyo. hadi cok iyi para tutalim diyelim icine kisisel bakimi da koyalim vs vs yetmiyor yetmiyor. ondan tebrik ediyorum gercekten iyi parayi degerlendiriyorsun.
sigortasiydi, araba, ev... telefon bir sürü sey daha var. cocugu gecen tr ye gitmeden asi yaptirdim 100 eur istediler sigorta karsilamadi.
Devlet yardimi aliyor maas haric orasini kacirmissiniz.1800eur ya almanyada yasiyorsan 2.000 tl ylede zorlanmazsin gibime geliyor. cünki 1.800 euro almanyada (neresinde kaliyorsun bilmiyorum) yalniz yasiyanlara bile imkansiz görünüyor.
1.800 eur gelirim diyelim.
800 eur en dandik daireye burda kira istiyorlar
arabasiz bi yere gidilmiyor. ayda en az 150 eur benzine gidiyor. elektrik 80 eur. istatistikler bi insanin aylik yemek ihtiaci 400 diye hesabiliyo. hadi cok iyi para tutalim diyelim icine kisisel bakimi da koyalim vs vs yetmiyor yetmiyor. ondan tebrik ediyorum gercekten iyi parayi degerlendiriyorsun.
sigortasiydi, araba, ev... telefon bir sürü sey daha var. cocugu gecen tr ye gitmeden asi yaptirdim 100 eur istediler sigorta karsilamadi.
Devlet yardimi aliyor maas haric orasini kacirmissiniz.
Kira destegi ve cocuk parasi aldigini soyledi.devlet yardimi annelik izni sanirim? onu ömür boyu vermiyorlarki en fazla 3 sene benim bildigim, cocuklara aylik 190 eur veriliyor ama oda direk bende krese gidicek ilerde. neresi oldugunu merak ettim iyi bi yere benziyor. almanya icinde niye böyle fark var anlamadim neden esitlik yapmiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?