Yurtdışında yaşasanız tr'ye dönermiydiniz?

23 yasindayim, Erasmusla yurtdisina geldim ilk deneyimim, daha 1 hafta öncede Almanya/Berlin'de idim. Buradaki yasam sartlarini, gelir duzeyini, sosyal ya da kültürel herseyi görmeden önce Türkiye'de sonsuza kadar yasayabilecegime, kit kanaat da olsa gecinecegime emindim, Avrupayi gördükten sonra insan gibi yasamadigimizi anladim, her anlamda cok eksigiz, 2 hafta sonra donus yapiyorum mesela ama gelecegimden hic umitli degilim, yeniden gelmek ve kalmak istiyorum. Ben sizin yerinizde olsam asla asla asla asla asla dönmezdim

Herkes bu konuda değişik fikirleri olur ordaki burayı arzular burdakilerde orayı...biz yarı döndük yarı dönmedik gibi...eşim orda büyük kızımda üniversiteye gidiyor orda küçüklerde biz burdayız tatillerde gidiyoruz onlarda oranın tatilinde buraya geliyor...

Ben küçüktüm hatırlamıyorum oraya gidince...buraya geldiğime hiç pişman değilim...çocuklar alman vatandaşı isterlerse gidip orda okusunlar...ama orda ömrümü çürütüp uçağın kuyruğunda gelmeye niyetim yok...tabi körü körüne gelmiyeceksin...biraz garantin olacak

Bide kesinlikle sizinde istemeniz lağzım,yoksa acabalar keşkeler olur

Gerçekçi bakalım,vatan sevgisi/yurt dışı sevgisini bir kenara bırakıp.
2000 lira Türkiye'de para değil.Kira olmasa bile değil yani.2 çocuk var üstelik.Eğitim hayatları burada çöp olacak üzgünüm ama,Türkiye'deki eğitim sistemi felaket ötesi.
Market alışverişi çok pahalı.Etin kilosunu söylemeyelim zaten,ondan bir süre vazgeçmeniz gerekebilir.
Ben olsam 2 çocukla dönmezdim.Belki çocuksuz olsaydınız o zaman olabilir derdim.2 kişiye 2000 yetebilir yine,ama 2 çocuğa yetmeyecek üzgünüm.

Bende yurt disindayim ama yapamam orda heralde. Seviyorum kendi ulkem tabikide ama kendimi orda calisirken fln dusunemiyorum hem hersey orda cok cok pahali.

Benden cok buyuk akrabalarimdan bi kac tanesi donus yapmisti 3 cocuklari fln vardi. Hepsininde evleri vardi tr de. 1 sene dolmadan geri geldiler yapamadilar gecim derdi orada daha zor.

Cok biliyodur o. Burda bi markete giriyorum kahvaltilik alim diye 20 euro de sucugu salami zeytini peyniri kendimize yetecek kadar doyuruyo valla.
Ben normalda ailemle izine gittigimde hic tr de markete gitmedim allah var. Iki yil once evlenip gittigimde is basa dusmustu esimle gittik markete yeminle aldigimizda hic bisey yoktu bi haftalik yetecek kadar kahvaltilik aldik icin et adina dair biseyde yoktu peynir zeytin gibi seyler 90 tl dedi kasadaki kiz yanlis hesapladi sandim bidaha hesaplattim tabi dogru cikti hesap bende rezil oldugumla kaldim. Tabi insanin akli euroya gidiyo fiyatlara bile bakmamisiz.

Ne
den burda çürüyelim ? Hak hukuk bence daha iyi isliyor. En basitinden is yerinde haksizlik olmuyor olunca yasal yollara basvuruyorsun.kimsenin kaprisini cekmiyorsun

şu bahsettiğiniz şartlarda dönmezdim.

ben olsam dönmezdim canım ne güzel yazmış anlatmışsın bak burda hayat çok pahalı . En basit geçen alerji olduğum için sağlık ocağı çok yakın bana bir iğne yazdı dr. 39 tl verdim eczaneye . Sigortam vs var birde. Muayene parasıymış. Geçmeyince devlet hastanesine gittim geçiremedi ,özel hastane önerdi dr :) 70 tl özel hastaneye 59 tl ilacına verdim. Sonuç yine geçmedi:)) ama çok pahalı bir dr gitmek bile burada bence gelmemelisiniz o rahatlığı zor bulursunuz burada

Tamda sizinle ayni durumla olan gorumcem almanyadan turkiyeye yerlestiler.1 yil bile yapamadilar geri donduler bi suru zarar ettiler.aylik 2 bin lira ile net gecinemezsiniz..doktorlar eczaneler okul masrafi hele marketler aldi basini gidiyor.uzgunum bence yerinizde kalin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…