- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.399
- 598
Herkes bu konuda değişik fikirleri olur ordaki burayı arzular burdakilerde orayı...biz yarı döndük yarı dönmedik gibi...eşim orda büyük kızımda üniversiteye gidiyor orda küçüklerde biz burdayız tatillerde gidiyoruz onlarda oranın tatilinde buraya geliyor...Merhaba hanımlar
Sorum başlıkta oldugu gibi. Kesin dönüş yaparmisiniz?
Eşim 4 sene önce ankaradan almanya'ya geldi.
Maaşı 1400-1800€arası değisıyor.
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Çocuğun kreşini devlet karşılıyor.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası ,cocuk bezi 5 bucuk€ değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Doktora gittigimizde masraf yok, cocuklara eczane masradida yok sayilir.sigortalar belli bir standard da is görüyor özele filan gitme yok burda.
Şimdi bunlarıda aklimizda bulundurarak(yani bu standartlada sahip iken)
Türkiyeye dönsek pişman olurmuyuz?
Ankarada bir sitede dairemiz var.
Eşim mesleğini icra ederse yaklasık 2.000tl alacak.
Onun aklinda dönmek hep vardi, sanirım ukte kaldi...aileside orda yasiyor.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
Sakin vatanimi kücük gördüğümu sanmayin ama 2 cocugumu düsünüyorum.
Eşim "orda kendi evimiz var 2 bin bize yeter orda da geciniriz ne olcak" diyor.
Eşimi nasi (gitmemeye)ikna edebilirim?
Ama orda € harcıyor onu tl olarak görmemek lağzımEşin orda buranın parasıyla 10bine yakın alıyor. Var gerisini sen düşün!
Benim burda bahsettiğim Türkiye’deki ekonomik durumun özetiydi.Ama orda € harcıyor onu tl olarak görmemek lağzım
Cok biliyodur o. Burda bi markete giriyorum kahvaltilik alim diye 20 euro de sucugu salami zeytini peyniri kendimize yetecek kadar doyuruyo valla.Kv de gaz veriyo tabii
Ne var gördük orda ne yiyosaniz burda bizde yiyoruz diyor ama bi yemegi 4 gün yiyorlar.
Sanki biz afrikanin fakirliginde yasiyoruz da. Kompleks mi olustu nedir anlamadim dönün ne süruneceksinuz orda diyor..sürunenleri goruyorum ya neyse. Kendi aileleri tutumlu gezme yeme icme yok kangal sucugu 1 ay idare ediyor torunlari...hem durumlari iyi diyo kendi evleri var diye ornek gosteriyo ama saydigi orneklerle ben nasi cocuklari idare edim
den burda çürüyelim ? Hak hukuk bence daha iyi isliyor. En basitinden is yerinde haksizlik olmuyor olunca yasal yollara basvuruyorsun.kimsenin kaprisini cekmiyorsunHerkes bu konuda değişik fikirleri olur ordaki burayı arzular burdakilerde orayı...biz yarı döndük yarı dönmedik gibi...eşim orda büyük kızımda üniversiteye gidiyor orda küçüklerde biz burdayız tatillerde gidiyoruz onlarda oranın tatilinde buraya geliyor...
şu bahsettiğiniz şartlarda dönmezdim.Merhaba hanımlar
Sorum başlıkta oldugu gibi. Kesin dönüş yaparmisiniz?
Eşim 4 sene önce ankaradan almanya'ya geldi.
Maaşı 1400-1800€arası değisıyor.
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Çocuğun kreşini devlet karşılıyor.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası ,cocuk bezi 5 bucuk€ değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Doktora gittigimizde masraf yok, cocuklara eczane masradida yok sayilir.sigortalar belli bir standard da is görüyor özele filan gitme yok burda.
Şimdi bunlarıda aklimizda bulundurarak(yani bu standartlada sahip iken)
Türkiyeye dönsek pişman olurmuyuz?
Ankarada bir sitede dairemiz var.
Eşim mesleğini icra ederse yaklasık 2.000tl alacak.
Onun aklinda dönmek hep vardi, sanirım ukte kaldi...aileside orda yasiyor.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
Sakin vatanimi kücük gördüğümu sanmayin ama 2 cocugumu düsünüyorum.
Eşim "orda kendi evimiz var 2 bin bize yeter orda da geciniriz ne olcak" diyor.
Eşimi nasi (gitmemeye)ikna edebilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?