Siz anladığım kadarıyla dönmeyi düşünmüyor musunuz? Sadece eşiniz çalışacak ve siz bulunduğunuz standartları 2000 tl ye değişecek misiniz? Sizde çalışacak ve eve 4-5 bin tl girecekse, kira derdi olmadığı için rahat edersiniz derdim ama sizin gönlünüz yok gibi
Siz yurtdışındamı doğup büyüdünüz? Yani siz çok istekli olmadan dönüş yaparsanız bana yapamazsınız gibi geliyor. Hali hazırda çok büyük maddi olanaklar ve süper bi yaşam sizi bekliyor diye bişeyde yok. Önceliğiniz çocuklar olmalı, eşinizide omların gelecegini düşündüğünüz icin dönmek istemediğinizi söyleyinBen cok kararsizim. Cocuklarim 2 bucum yasinda ve 8 aylik
Kucugu krese baslayinca ise girmek istiyordum
ben dönmezdim. burada 2bin maaşla nasıl geçinecek 2 çocuk var üstelik çok zor... standartlarınız tamamen değişicek. burada çocuk parasıda almayacaksınız, etin kilosuda malüm, çocuk kreşinede devlet belli bir yaştan sonra kabul ediyor. çocuklarınız küçükse kreş paralarıda malüm... bu kadar eksi varken ve hayatınız iyiyken neden yokluğa düşsesiniz ki... ben olsam çocuklarımın eğitimi bitene kadar kesin dönüş düşünmezdim.Merhaba hanımlar
Sorum başlıkta oldugu gibi. Kesin dönüş yaparmisiniz?
Eşim 4 sene önce ankaradan almanya'ya geldi.
Maaşı 1400-1800€arası değisıyor.
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Çocuğun kreşini devlet karşılıyor.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Şimdi bunlarıda aklimizda bulundurarak(yani bu standartlada sahip iken)
Türkiyeye dönsek pişman olurmuyuz?
Ankarada bir sitede dairemiz var.
Eşim mesleğini icra ederse yaklasık 2.000tl alacak.
Onun aklinda dönmek hep vardi, sanirım ukte kaldi...aileside orda yasiyor.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
Sakin vatanimi kücük gördüğümu sanmayin ama 2 cocugumu düsünüyorum.
Eşimi nasi (gitmemeye)ikna edebilirim?
Dönmezdim tamam ülkemizi seviyorum ama kör olmaya da gerek yok ankara da kiranız olmayacak belli ama 2000 tl le zor çok zor yani artı çocukların eğitimi daha güzel ve özenli olacak ben azda olsa birikim yapacak seviyedeyim neden dönüp çile çekeyimMerhaba hanımlar
Sorum başlıkta oldugu gibi. Kesin dönüş yaparmisiniz?
Eşim 4 sene önce ankaradan almanya'ya geldi.
Maaşı 1400-1800€arası değisıyor.
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Çocuğun kreşini devlet karşılıyor.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Şimdi bunlarıda aklimizda bulundurarak(yani bu standartlada sahip iken)
Türkiyeye dönsek pişman olurmuyuz?
Ankarada bir sitede dairemiz var.
Eşim mesleğini icra ederse yaklasık 2.000tl alacak.
Onun aklinda dönmek hep vardi, sanirım ukte kaldi...aileside orda yasiyor.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
Sakin vatanimi kücük gördüğümu sanmayin ama 2 cocugumu düsünüyorum.
Eşimi nasi (gitmemeye)ikna edebilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?