• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdisinda yasamak icin evlenme

otrivine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2011
58
17
88
23 yasindayim. 3 yillik iliskim var, aramiz cok iyi. birbirimizi cok seviyoruz ve simdiye kadar hep ileride evleniriz diye konusuyorduk zaten. erkek arkadasimin yurtdisinda suresiz oturma izni var, ben de ayni ulkede okuyorum su an. benim vizem birkac ay sonra bitecek ve is bulamazsam sutlanacagim. bircok isveren bana is vermek istemiyor calisma izmin yok diye.

erkek arkadasim haliyle benden ayrilmak istemiyor ve benim bu ulkede ne kadar kalmak istedigimi de biliyor. bana vize alabilmem icin evlenmeyi teklif etti. oyle dugun dernekli evlenme degil ama kagit imzalamali evlenme. sonra da beraber yasayacagiz zira oturma izni almam icin evli bir cift gibi yasamamiz gerekiyor. ama su anda dugun istemiyorum, onu ileride yapacagiz yaparsak.

ben bu isi ailemin rizasini alarak yapmak istiyorum ama bir yandan da artik 23 yasimda bana ne kadar karisma haklari olabilir diye de dusunmuyor degilim. egitimime para verdikleri icin kendimi cok manevi yuk altinda hissediyorum ve bir an once calismaya baslayip onlardan para almayi kesmek istiyorum. tek cocuk oldugum icin ailem bana asiri bagli ve kucuk yasta evlenmeme ne kadar sicak bakarlar bilmiyorum. ilk basta erkek arkadasimi cok sevmiyor gibilerdi ama simdi seviyorlar. sizce onlara bu konuyu nasil gundeme getirmeliyim?

Evlenmek öyle sandığın kadar kolay değil .
Ya anlaşamaz pişman olursan ?
Hem dümdüz evlenirsen sonrasında düğün dernek hiçbir şey yapmaz hersey içinde kalır bak demedi deme
Dugun dernek neden sonradan yapilmasin ki? Hem oyle cok da merakim yok zaten.

Erkek arkadasimla bircok sey atlattik. Kesinlikle dogru kisi olduguna inaniyorum. Evli ciftler bile ayrilirken asla ayrilmayiz diyemem tabi ama artik emin oldugum bir noktadayim.

İş ara illaki bulursun çalışma izni yaparlar
Genelde büyük şirketler sıkıntı yapmaz mutlaka çalışma izni yaparlar
Her yeri dene

İş ara illaki bulursun çalışma izni yaparlar
Genelde büyük şirketler sıkıntı yapmaz mutlaka çalışma izni yaparlar
Her yeri dene
Bayadir ariyorum ama bircok yerden red yedim. Okudugum ulkede is bulmak cok zor, buranin vatandasi olanlar bile zorlaniyorlar. Onun disinda girmesi daha kolay olan (yani daha kucuk) sirketler de beni calisma iznim yok diye ise almak istemiyorlar.

Bayadir ariyorum ama bircok yerden red yedim. Okudugum ulkede is bulmak cok zor, buranin vatandasi olanlar bile zorlaniyorlar. Onun disinda girmesi daha kolay olan (yani daha kucuk) sirketler de beni calisma iznim yok diye ise almak istemiyorlar.
Hangi ülkedesin

sen ne istiyorsun?
gerçek bir evlilik mi sevgilinle?
sevgilin neden doğru şekilde bir evlilik istemiyor?
Dugun yapmamak ikimizin ortak karari. Ileride para biriktirip gonlumuze gore bir dugun yapmak istiyoruz. Zaten hic oyle ayy evleneyim gelinlik giyeyim diye hayal kuran bir kiz olmadim, daha cok pragmatik sebeplerle istiyorum bunu su an.

Ben de yurtdisinda 27 yasinda evlendim ve oturumum olmadigi icin biraz da aceleye gelen mecburi eevlilik oldu. Daha hazir degilken, iyice tanimadan, baska hayaller kurarken evlenmis buldum. Sonra da hemen hamile kaldim. Baska yollar varsa onlari zorla, sirf kalmak icin evlenme, ben de esimle ilk baslarda cok iyi anlasiyordum, fakat daha sonralari fark ettim cok farkli oldugumuzu. Kotu bir insan mi asla... birbirimize denk degiliz, kafalarimiz uyusmuyor.

Dugun yapmamak ikimizin ortak karari. Ileride para biriktirip gonlumuze gore bir dugun yapmak istiyoruz. Zaten hic oyle ayy evleneyim gelinlik giyeyim diye hayal kuran bir kiz olmadim, daha cok pragmatik sebeplerle istiyorum bunu su an.

düğün sormadım ki.. çok lazım birşey değil zaten.
daha açık sorayım ve adım adım gidelim bari:)
sevgilin orada kalabilmen için mi yoksa seninle gerçekten gelecektede hayatı paylaşmak istediği için mi evleniyor seninle?

Yorumlara baktim da , bi bana mantikli geldi yazdiklariniz sanirim :)
Gercektrn sevginizden eminseniz ailenizle ayni buraya yazdiginiz gibi konusun
Seviyorum , ileride evlenmek istiyoruz anca is bulamadigim icin ulkeye donmek zorunda kalacagim ancak brnim hayalim bu ulked3 , bu adamla yasamak deyin
Akli basinda bir aileyse zaten kabul ederler :)

Dugun dernek neden sonradan yapilmasin ki? Hem oyle cok da merakim yok zaten.

Erkek arkadasimla bircok sey atlattik. Kesinlikle dogru kisi olduguna inaniyorum. Evli ciftler bile ayrilirken asla ayrilmayiz diyemem tabi ama artik emin oldugum bir noktadayim.
Içinde ilerde ukde kalabilir düğün dernek hem evlilik aceleye mecburiyete gelmez. Ailenin rızasını da al derim

He besle buyut danayi tanimasin anayi.. nereye gidio bu genclik heytt.. 23 yasina geldin matah bise oldun karisamazlar dogru. Elin oglu hevesini alirsa bi gun senden o zmn sende ailenden destek bekleyemezsin.. karismaya haklari yok ya!

pardon ama elin oglu dedigin kisi uc yillik erkek arkadasim. yillardir en kotu anlarimda yanimda olan hem en yakin arkadasim hem de erkek arkadasim olmayi basarmis kisi. hem ileride ayrilirsa da ben kendi ayaklari uzerinden duran biri olacagim calistigim icin.

pardon ama elin oglu dedigin kisi uc yillik erkek arkadasim. yillardir en kotu anlarimda yanimda olan hem en yakin arkadasim hem de erkek arkadasim olmayi basarmis kisi. hem ileride ayrilirsa da ben kendi ayaklari uzerinden duran biri olacagim calistigim icin.
Elin oglu yapmiyor yani onu bu saydigin ozellik.. sorry bebegim ama valla ailene karisamazlar aslinda dedikten sonra tartismaya bile gerek yok aslinda.. dogur buyut en ii imkanlari sunmaya calis, sonuc; aslinda karisamazlar.. hemde ne icin? Evet elin oglu icin ne yazikki

Ben de yurtdisinda 27 yasinda evlendim ve oturumum olmadigi icin biraz da aceleye gelen mecburi eevlilik oldu. Daha hazir degilken, iyice tanimadan, baska hayaller kurarken evlenmis buldum. Sonra da hemen hamile kaldim. Baska yollar varsa onlari zorla, sirf kalmak icin evlenme, ben de esimle ilk baslarda cok iyi anlasiyordum, fakat daha sonralari fark ettim cok farkli oldugumuzu. Kotu bir insan mi asla... birbirimize denk degiliz, kafalarimiz uyusmuyor.

fazla dusunmeye firsat kalmadan evlenmek sorunlara sebep olabilir tabi. ama biz zaten evlenmeyi istiyorduk, sadece bunu biraz erkene cekecegiz bu planla.

düğün sormadım ki.. çok lazım birşey değil zaten.
daha açık sorayım ve adım adım gidelim bari:)
sevgilin orada kalabilmen için mi yoksa seninle gerçekten gelecektede hayatı paylaşmak istediği için mi evleniyor seninle?

sevgilim benle hayati paylasmak istiyor. birbirimize ruh esi diyoruz hep :) yani evlenmeyi hep dusunuyorduk zaten.

Back