Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tamam çok teşekkürler :) Zaten mesleğine gereken değeri verirsen iyi çalışırsan bunlarda sorun yaşanmaz diye düşünüyorum bende :)ama şu an diğer meslekler daha da dolu diğerlerini düşünmek iki kat zor inanki...sen bilirsin tabi en önemlisi gönlünden ne geçtiği hangisini azimle istekle yapabileceğin
Tıp evet yaklaşık 300 kişi artıyor ama geçen seneden isteyen çok öğrenci var 15 mezunlarından yani.İşte demek istediğim de şu,geçen senenin sorularıyla bu senenin sıralamasını karşılaştırıyorsunuz. Yanlış. Her sınavda eleme şekli farklıdır. Alan derslerini kolay sormuşlar ama fizik ve geometriden eleme yapmışlar. Sayısal bölümde olduğunuz için fizik ve geometriyi de iyi yapmak zorundasınız,nihayetinde onlar da etkiliyor.
Aynı zamanda fizik , kimya ile aynı oranda veya hemen hemen aynı oranda etkiliyor diye aklımda kalmış. Binlerce insanla aynı sorulara tabi tutuluyorsunuz, herkes sizinle aynı durumda. Sizden daha çok fizik çalışan yapmış demek ki. Nihayetinde totalde sizden daha iyi yapan önünüze geçmiş,öyle düşünüp de kendinizi boş yere üzmeyin. Geçti gitti artık sınav.
Evet zaten insan isteyerek seçmezse katlanamaz tıbba diye düşünüyorum. Ne güzel,her zorluğunu göze almışsınız o zaman peşinden gidin derim.
Tekrar hazırlanma konusunda ise,özel ders alabilirsiniz ya da etüt merkezine gidebilirsiniz. Dershane şart değil diye düşünüyorum..
Hmmm ne demek istediğinizi anlayabiliyorum bir konuda, misal ağır şekilde organik çalışmışken çok yüzeysel sormaları ve birkaç kez okuyup geçenin de yapabilmesinden bahsediyorsunuz sanırım.. Farklı açıdan düşündüğümüzde siz de haklı olabilirsiniz..Tıp evet yaklaşık 300 kişi artıyor ama geçen seneden isteyen çok öğrenci var 15 mezunlarından yani.
Bu iki dersi çalışmadım değil çalışsam da anlayamacağım iki derstir kendileri.Mimarlık, mühendislik düşünmediysem bundandır.Ama tıp okumak isteyen birinin bu iki dersi bu kadar mükemmel şekilde yapması gerektiği özellikle bu sene bana mı bir yanlış geliyor zaten meslek seçimimde bu derslerde yeteneğim olmadığını göze alarak tercih etmiş bir insanım...%13 fizik %14 kimya %15 biyoloji etkiliyor yani evet çok yakın oranlar ama zaten çalışmıştım orada dediğiniz gibi çoğu kişi düşük yapmış ondan değil.%5lik geometriden kaybettim ama geçti gitti yapabileceğim bir şey yok ama yine de öğrencilerin değil üst kademedikilerin düzgün bir sınav hazırlamamaları her zaman haksızlık olarak kalacak gözümde.Eşek gibi sistem organik çalışmışken bu seneki sorulara bakıp iki kere açmış okumuş kişinin yapabileceği tarzda olduğunu görürseniz demek istediğimi anlardınız.
Birde özel dersler de en az 100 tl ders başına.Özel etüt merkezleri bilmiyorum açıkçası bu sene gibi bir seneye daha katlanabilir miyim?Ve öğretmenler de yeni müfredata hakim değil.Modern kimya gibi kısımlar yoğunlaştırılmış mesela bunu ben fen lisesinde okuduğum halde anlatabilen bir hocam yoktu şimdi nereden bulacağım?
Evet ondan bashediyorum :) Evet mesela sistemlerde hayvanlar tamamen çıkarıldı ya da kimyada modern kimya gelmiş modern fizik gibi.Çekirdek kimyası gibi sözel konular arttı ve bu sene fizikte 20 soru neredeyse sözeldi ve en az 7 tane modern fizik vardı.Eğitim o tarafa doğru kayıyor yani.Hmmm ne demek istediğinizi anlayabiliyorum bir konuda, misal ağır şekilde organik çalışmışken çok yüzeysel sormaları ve birkaç kez okuyup geçenin de yapabilmesinden bahsediyorsunuz sanırım.. Farklı açıdan düşündüğümüzde siz de haklı olabilirsiniz..
Yeni müfredattan kastınız, sözel şekilde mi değişti konular? Sözel konular mı eklendi?
Yaşadığım şehirde etüt merkezleri var,normal bir dershane fiyatıyla hemen hemen aynı ücretleri.. Bi araştırsanız,gidip görüşseniz?
Ayrıca düşünür müsünüz bilmiyorum ama GATA tıp 18k ile alıyordu yanlış hatırlamıyorsam
Sıralamanın öne çekip çekmeyeceğini kestiremiyor insan. Bazı üniversiteler kontenjan artırabilirler. Üstelik yeni fakülteler de açılacakmış duyduğum kadarıyla. Gerçekten tıpı istiyorsan, seneye daha iyi yaparım diyorsan bi daha şansını deneyebilirsin. Yalnız ikinci senede kazanan biri olarak söylüyorum gerçekten o psikoloji çok zor. Artık sonlara doğru ne gelirse gidicem yeter ki kurtulayım demeye başlıyorsun. İnşallah hakkında hayırlısı olurEvet onu duydum önemli olan uzmanlığı okuyacak üniversiteymiş.Onları zaten yazacağım ama geleceğini sanmıyorum ve tahminlerime göre bu sene 15500 den kapatan tıp 14000 hatta 13000'e kadar düşebilir çünkü inanılmaz talep var.
El becerim yüksek mi değil mi okumadan bilemiyorum.Ama tıp okursam cerrahi düşünen biri olarak zaten el becerisine sahip olmalıydın diyorum kendime.
Azerbeycan'da denklik var ama maddi açıdan zorluyor maalesef.%50 burslu hem ailemle yaşasam en az yine 25.000Tl ediyor.Bu fiyat ister istemez çok geliyor bana yoksa ailemin yanında okuyayım isterim.
Evet tıpta ast üst ilişkilerini çok duydum ama bir yazıyı okumuştum çok güzel anlatmıştı oradaki kişi.Mesela bir asistanın mesleğinden nefret ettirecek davranışları varken bir başka asistanın kendine bir idol olabilecek kadar iyi bir yaptığı gibi..
Araştırdıkça kafam bulanıyor ister istemez.Ne yapacağımı iyice şaşırmış durumdayım..
Diş kesin geliyor da tıp için Türkiye'de özele git diyenler var çalışır %100 bursunu yaparsın diyorlar.Özellerde birde okuması daha kolaymış tıpı.Özele veya Kıbrısta tam burslu okursam sınıfta kalma olasılığım yok maalesefA ben yanlış hatırlıyorum o zaman,geçen seneden 18k gibi bir şey kalmış aklımda..
Yani bence tıp okuması yıpratıcı evet ama sınava hazırlanmaktan farklı bir şey .Sonuçta o bölüme girmişsiniz kendi alanınıza çalışıyorsunuz sadece, kötü alsanız da en fazla sınıfta kalırsınız,yine tıp okumaya devam etmiş olursunuz.. O yüzden korkmayın yıpratıcı ve ağır olacak diye. Bir şekilde alışıyor insan ve tolere edebiliyor. :)
İmkanınız varsa tıp okuyun türkiyede derim ben.
Yoksa tekrar hazırlanmayı göze alamıyorsanız diş yazın, olur da diş gelirse inşallah alışabilirsiniz.
Hakkınızda hayırlısı olsun :)
Ben ilk senede psikolojik olarak çöktüm ikinci seneyi kaldırabileceğimi sanmıyorum.Teşekkür ederim :)Sıralamanın öne çekip çekmeyeceğini kestiremiyor insan. Bazı üniversiteler kontenjan artırabilirler. Üstelik yeni fakülteler de açılacakmış duyduğum kadarıyla. Gerçekten tıpı istiyorsan, seneye daha iyi yaparım diyorsan bi daha şansını deneyebilirsin. Yalnız ikinci senede kazanan biri olarak söylüyorum gerçekten o psikoloji çok zor. Artık sonlara doğru ne gelirse gidicem yeter ki kurtulayım demeye başlıyorsun. İnşallah hakkında hayırlısı olur
Evet eğer çok çalışırsanız burs yapabilirsiniz. Çünkü birinci sınıf en kolay sınıf,komite ile sınav yapan fakültelerde notunuzu yüksek tutmak daha kolay :)Diş kesin geliyor da tıp için Türkiye'de özele git diyenler var çalışır %100 bursunu yaparsın diyorlar.Özellerde birde okuması daha kolaymış tıpı.Özele veya Kıbrısta tam burslu okursam sınıfta kalma olasılığım yok maalesef
Teşekkür ederim görüşleriniz için :)
Bir de,ben de ilk senemde çökmüştüm gerçekten. Öyle böyle değil. Ama inanın ikinci sene daha rahat geçiyor. Daha güzel çalışıp daha güzel zaman geçirebiliyorsunuz :)Ben ilk senede psikolojik olarak çöktüm ikinci seneyi kaldırabileceğimi sanmıyorum.Teşekkür ederim :)
Olsun yine de çok yardımcı oldunuz, sanırım bunda Türkiye'de bu dört üniversiteden çıkışlı oluyorsunuz anladığım kadarıyla.Bende İngilizce istediğim için bunu öğrenmem çok iyi oldu.Peki dayınız okuduğu sürece oradan memnun muydu bir bilginiz var mı acaba?Yani pahalı diyorlar oraya çünkü..
Çok teşekkür ederim büyük bir yardımı oldu söylediklerinizin :)Mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın. Açık söylemek gerekirse pek memnun değildi. Hem maddi açıdan, hemde yabancı öğrencilere genel olarak halkın ve hocaların önyargılı olduğunu söylemişti. Yani Türkiye-Azerbaycan kardeştir ama anladığım kadarıyla siyasi anlamda bu böyle, genel bakışın çok öyle olmadığını anlatmıştı çünkü.
Bir de Azerbaycan halkının daha tutucu olduğundan bahsetmişti bu sizi ne derece etkiler bilmiyorum fakat mesela bayanların dışarıda otururken dahi sigara içmeleri garipseniyormuş. Gibi örnekler benim şuan hatırladığım bu sadece.
Yine de ısrarla doktor olmak istediği için yine olsa yine gider ondan eminim. Ama sıkıntı çektiğini biliyoruz tabiki.
Sorun su ki universite arasi egitim farki aslinda cok onemli.. sen sadece hoca kaprisinden ya da ego tatmininden caninin ciktigi calistigin halde butunlemelerle sene tekrarlariyla kendini heba ettigin yerdeyken lisede ki sinif arkadasin baska bi universitede ogrenci yanlisi tip egitimi anabilim dali sayesinde daha rahat sinif geciyor.. bana herkes bundan 10 sene once tip yazma dedi ozellikle doktorlar ben aman ya kendi dr olmus baskasini istemiyo diyodum simdi anliyorum.. ama sana gelme demicem ben yeniden girsem ogretmenlik yazardim dicem.. :) hakkinda hayirlisi olsunDenklikte 4.sınıfa kadar olduğunu bilmiyordum ve tıpta da mı özellerde okuyanlar yine önde sanırım parası olanın yaşadığı bir dünyadayız..Mezun bulmaya çalışıyorum yarın tercih kongresi yapılacak oraya gidipte soracağım tek tek ama bir öğrencinin ağzından dinlenilenler tamamen farklı oluyor tabiki..
Mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın. Açık söylemek gerekirse pek memnun değildi. Hem maddi açıdan, hemde yabancı öğrencilere genel olarak halkın ve hocaların önyargılı olduğunu söylemişti. Yani Türkiye-Azerbaycan kardeştir ama anladığım kadarıyla siyasi anlamda bu böyle, genel bakışın çok öyle olmadığını anlatmıştı çünkü.
Bir de Azerbaycan halkının daha tutucu olduğundan bahsetmişti bu sizi ne derece etkiler bilmiyorum fakat mesela bayanların dışarıda otururken dahi sigara içmeleri garipseniyormuş. Gibi örnekler benim şuan hatırladığım bu sadece.
Yine de ısrarla doktor olmak istediği için yine olsa yine gider ondan eminim. Ama sıkıntı çektiğini biliyoruz tabiki.
Herkese merhaba, başlıktan anlaşılacağı gibi size özellikle de yurt dışında okuyan arkadaşlarıma yöneltmek istedim bu soruyu.Geçen sene tıp istediğim için ikinci seneye kaldım ama çoğu kişinin bildiği siyasi faktörler bizim sınavlara yansıyınca çok fazla yığılma oldu kısaca hakkımızı aldığımız bir sınav olmadı maalesef.Şimdi MF3 sıralamam hiç beklemediğim şekilde 7000'den 16000'e düştü.Ülkemizin güzide gençleri inatla tıp yazdıklarından dolayı devlet üniversiteleri en düşük 15500'den alıyor.Şimdi Kıbrıs'ta Yakın Doğu Üniversitesi'nde tam burslu tıp tutabilir.Ama bu bursun içine yurt ve yemeği dahil mi bilmiyorum bilgisi olan varsa lütfen yazabilir mi?Veya Azerbeycan'da ücretli tıp okumak kalıyor ki 22000'den-Azerbeycan- alıyormuş.Üç sene orada okuyup geri kalan üç yılı Türkiye'de ki dört güzel tıp fakültesinden birinde tamamlıyorsun.Kısaca YÖK denkliği oluyormuş.Ücretli tıp senelik 3500 dolar olmakla beraber aylık yurdu 500 dolar olarak bütün ucuzluğu gitmiş oluyor.Maalesef Türkiye'de %50'lere ancak sıralamam yetişiyor bunlar da yaklaşık 28.000 TL'ye tekabül ediyor.Yani ne yapacağımı şaşırdım.Ailemin maddi durumu anlayacağınız üzere böyle miktarları karşılayacak durumda değil.Para için tıp isteseydim dişte de var para deyip geçerdim ama gönlümden geçen tek meslek tıp.Zamanla diş hekimliğini sever miyim emin değilim açıkçası.Sırf tıp için ikinci seneye kalmışken bütün hayallerimden vazgeçip diş hekimliği mi yazayım açıkçası tıp hariç hiç bir bölümde bilgim dahi yok.Yani onun hakkında da bilgi sahibi olanlar nasıl olduğunu yazarlarsa çok sevinirim.Görüşlerinizi merakla bekliyorum.Şimdiden teşekkürler..
Ailemle beraber medipol tıpı yazmaya karar vermiştim.Benim ne kadar istediğimi görünce dayanamadılar git halladeriz dediler ben istemeden.En azından kendi evim yemeğim olacak ve yıllardır yaşadığım yerde yaşamaya devam edeceğim diye içim biraz rahat :)
Avrupa maddi durumu geçtim kafasına göre öğrenci almıyor maalesef.Hani sadece para verilerek Bulgaristan'da filan eğitim alınıyor ama kalitesi düşük olduğundan artık bu diplomalar kabul görmüyormuş.Ayrıca öğrenciler orada gece alemine gidebiliyormuş eğitimi unutup orada okuyan arkadaşımdan öğrendim maalesef.Ailemin maddi durumu normal sadece bir tıp eğitimini rahatça karşılayacak durumda değiliz ama onlar zorlanırız sen istediğin mesleği yap dediler bu yüzden %50 burslu okumaya karar verdim.Zaten diş hekimliği okursam da en az yıllık 15 bin tl yi gözden çıkarmak gerekiyormuş.Devletimiz malzeme masraflarını karşılayamıyor çünkü ve bu malzemeler de pahalı.Yurdu yemeği derken bu kadar para verip bir ömür istemediğim meslekle uğraşmayayım demiştim.Dediğiniz gibi azerbeycanı yazmadım zaten bende iyi şeyler hiç duyamadım hakkında..Senin yurt disi dedigin neresi ? Avrupa falansa okula kabul aliyorsa ailen maddi olarak karsilayabilecekse git oku ve tabiki yabanci dilin varsa yetecekse ogrenebileceksen. veya ogrenmek icin 1 seneyi dah gozden cikarabilirsen...
Onun disinda ailemi maddi durumu iyi degil diyorsan otur efendi efenid dis hekimligini oku.
azerbaycan falan bana buralar pek ciddi gelmiyor ozellikle tip acisindan.. sen bilirsin yani