Yurtdışında Doktora

hangi bölüm olduguna bağlı ama genelde gmat ve gre istiyolar
orada asistanlık vb bi iş için başvuruda da toefl'a ek olarak bi de TSE (test of spoken english) isteniyo

hangi bölüm olduguna bağlı ama genelde gmat ve gre istiyolar
orada asistanlık vb bi iş için başvuruda da toefl'a ek olarak bi de TSE (test of spoken english) isteniyo

anladım canım, peki bu sınavlara türkiyeden mi giriliyor,oraya mı gitmek gerek sınavlar için..
bir arkadaşım yurtdışında doktora için alese giriyor da anlayamadım niye ales gerektiğini ?
pahalı mıdır oralarda devlet üniversiteleri , olanaklar nasıl acaba bildiğiniz üniversiteleri yazarsanız sevinirim..

burada olmayan sınavlarda vardır belki bilmiyorum ama birçoguna burda giriliyo gitmeye gerek yok
ales'i de bilmiyorum valla blki önkoşul olarak isteniyodur
ingilterede çok pahalı ama diğer ülkeleri bilmiyorum

anladım canım sağol ;
peki yurtdışında doktora , master yapan arkadaşlar hangi üniversitelerde yaptınız ? kabul edilmeniz zor oldu mu?

Son düzenleme:
merhaba cnm,
ben londrada brunel üniversitesinde master yaptım. okullara kabul edilmek çok zor değil, sonuçta epey bir para bayıyosun, yalnız her okulun ve bölümün farklı kabul edilme süreçleri oluyor. bazı üniversitelere girmek için, sadece kendi düzenledikleri sınavları geçmek yeterli oluyor. ama duyduğum kadarıyla öğretim görevlisi olmak daha zor, not ortalamalarının fln çok yüksek olması gerekiyor.

yani hem asistanlık için hem de doktora için gidebilir miyim ,gitmeden asistanlığa başvuramam orada değil mi, önce bir gidip öğrenciliğe başlamak mı gerek orada ?
not ortalaması dediğin önceden burada yaptığım masterınki mi lisansınki mi yoksa orada başlayınca elde edeceğim ortalama mı önemli ?
senin bölümün neydi caNIM?

Son düzenleme:
doktora başvurusu için bilgileri gitmek istediğin üniversitenin sayfasından edinebilirsin. dediğim gibi her okulun ayrı ıvır zıvırı olabiliyor. araştırma görevlisi olmak için trdeki gibi devletin kadro açmasını mı beklemek lazım, yoksa farklı süreçler mi var açıkçası bir bilgim yok.
okullara başvurmada mutlaka transkript isteniyor. başarı belgelerin, referans mektupların da önemli. ben master yaptığım için trdeki lisans transkriptimi ve londra da gittiğim pre master kursunun notlarını sunmuştum. yani başarılı mısın değil misin onu görmek istiyorlar.
ben msc engineering management okudum.
sen hangi ülkeye gitmeyi planlıyorsun? hangi konuda doktora yapmak istiyorsun?

alanım kimya mühendisliği benim msc nedir ?
şu an sadece nedir ne değildir diye araştırıyorum bu konuyu hiç bilmediğimden..olmazsa tr de başvurucam ama yurtdışında olsa çok büyük bir avantaj olur ama aynı zamanda da iş tecrübemin de olması lazım ,çalışmazsam olmaz..iş bulmak zor diyorlar orda da sence gitsem yüksek kim müh olarak iş bulma olasılığım nedir ?

msc master of science demek. mba=master of business administration gibi fln.
direk kimya mühendisliği alanında çalışman çok zor. ben öğrenci vizesiyle mühendis pozisyonunda çalışan görmedim. anca part time işler olabilir, onda da kendi alanında birşeyler bulursan şanslısın. kısacası iş konusunda sıkı bağlantılar lazım. part time işlerde çalışarak orada geçimini sağlayan öğrenciler çok, ama okul parası için birikim şart.
yurtdışına okumaya gitmek için hırs yapıp kafaya koyman gerek ki sen doktora istiyorsun, orda 5 sene fln kalman gerekcek. o kadar zamanda zaten oturma izni alınır. bir daha trye dönemezsin. arada kalmışlık duygusunu yaşarsın hep, şimdi birden kendim aklıma geldi :)
zor gerçekten. umarım senin gönlünden geçen hayırlısıyla olur.

anladım canım sağol,arkadaşlarım ilk başta dadı olarak gidip mba yaptılar orda 2sene,şimdi de yeni iş buldular..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…