Yurtdışından ikide bir teknolojik alet isteyen akraba

Siz kendi adınıza kayıt yaptırmak zorunda değilsiniz.
Telefonu getirtip, burada bir şekilde imei kayıt yaptıranlar var legal mı illegal mı bilemiyorum tabi. Ama çok duydum halledenleri.
Siz getirin kapalı kutu, gerisine karışmayın.
Ailenize de söyleyin, bir daha kimseye söz vermesinler. Sizde aileniz dışında kimseye birşey getirmeyi kabul etmeyin.

Ne güldünüz anlamadım. Amca çekirdek aile mi hayır. Annem değil babam değil kardeşim, eşim değil. Sadece kan bağımız olduğu için katlanmak zorunda olduğum onlarca insandan biri bu da onu elalemin adamı yapıyor
Komiksinizde ondan güldüm. Anlaşılan yaralı parmağa işemeyen cinsten bir modelsiniz. Kaldı ki adam pasaporta işlenme meselesini biliyor mu acaba? Söylediniz, anlatınızda diretti mi?

Ücreti dahilinde isteyen insanlara da kızmamak gerek. Bizimkiler aşırı yüksek vergi alıyor ve bunun yüzünden kalitesiz ürünler kullanmak zorunda kalıyoruz. Yurtdışına gitmek de artık kolay değil, vize istemeyen, normal kaç devlet var? Üstüne insanlar birçok ihtiyacını karşılayamıyor. Telefonda İmei falan sorunundan dolayı ben yapmazdım ama başka size sorun yaratmayacak şeylerde yapın bence.

Komiksinizde ondan güldüm. Anlaşılan yaralı parmağa işemeyen cinsten bir modelsiniz. Kaldı ki adam pasaporta işlenme meselesini biliyor mu acaba? Söylediniz, anlatınızda diretti mi?

Siz biriktirin çişinizi yaralı parmaklara bol bol işersiniz
Telefonu talep etmeden önce “ben yurtdışında yaşayan ve şu güne kadar bir hayrımın dokunmadığı ve daha geçen sene oğluma playstation getiren yeğenimden telefon istiyorum ama bunun prosedürü nedir bana kaça patlar” diye araştırmayan adam akılsızın önde gidenidir değil mi? Araştırdıysa da bi zahmet bilir pasaporta işleme meselesini.

Ben de sizin yorumunuzun saçmalığına güleceğim biraz müsade ederseniz

Ücreti dahilinde isteyen insanlara da kızmamak gerek. Bizimkiler aşırı yüksek vergi alıyor ve bunun yüzünden kalitesiz ürünler kullanmak zorunda kalıyoruz. Yurtdışına gitmek de artık kolay değil, vize istemeyen, normal kaç devlet var? Üstüne insanlar birçok ihtiyacını karşılayamıyor. Telefonda İmei falan sorunundan dolayı ben yapmazdım ama başka size sorun yaratmayacak şeylerde yapın bence.

Oğluna playstation getirdim geçen sene ve çocuk çok mutlu oldu ben de sevindim. Ve bayağı ağırdı hani kendi kıyafetlerimden vs vazgeçtim bavula koydum.

Ama telefon işi dediğim gibi tehlikeli olan sebeplerden istemiyorum benim pasaportuma işlenmesi ve benim üzerime alınan hat kullanılması gibi.

Yoksa küçük şeyler istese getiririm ne var yani parasını da vercekse. Ama burda yazan arkadaşlardan okuduğum kadarıyla telefon her türlü aynı paraya geliyor vergiden vs bağımsız

Kızlar merhaba

Amcam yurtdışından geleceğim zaman geçen sene playstation istedi oğluna. Aldık götürdük parasını verdi hemen. Tamam sorun yok çocuk baya mutlu oldu Türkiyede böyle şeyler çok daha pahalı oluyor anlayabiliyorum.

Ama bu yılda telefon istiyor. Babam da sıkıştırıp duruypr beni nolacak getir eline mi yapışır diye. Telefon olunca benim pasaportumun üzerine kaydettirmek gerek diye biliyorum ve benim adıma çıkarttıralacak hatla kullanması gerekiyor galiba. Tam bilmiyorum bu kısmı bilen varsa beni aydınlatsın lütfen ama neden elalemin adamı benim adıma hat kullansın bana yasal açıdan hiç mantıklı gelmiyor.

Siz olsanız ne yapardımız
İlla sizin adınıza olması şart değil işlemeyi sonrada yapabilirsiniz sadece kimin pasaportuna işlenecekse günübirlikte olsa yurt dışına giriş çıkış yapması lazım diye biliyorum

45 bin tl vergi + telefon parasının nesi ucuz olacak ki.
Simkart sizin üzerinize olacak büyük bir risk.

Birde hayatta kurallarınız olsun, telefon büyük bir risk biz asla telefon getirmiyoruz demeyi bilmelisiniz.

Sizin üstünüze kayıtlı olmasına gerek yok. Biz yurtdışından getirtmiştik kuzenimiz aracılığıyla sonrasında yurtdışına giriş çıkış yapıp kendi üstümüze kayıt ettirmiştik. Ama eğer çekinceleriniz varsa direkt hayır diyebilirsiniz bazı insanlara bence hayır denmeli :)

Ilk zamanlar bu hataya düşüyordum, 1 kez son model telefonu kendisine hediye addedip parasını iade etmeyen,
bir kez de tanimadigim bir arkadaşına telefon getirip, üstüne de kendi pasaportuma kaydetmemi isteyen ve getirmediğim icin kusup trip atan birisi olduktan sonra bıraktım, artık en basit aleti dahi isteseler getirmiyorum. iyilikten maraz doğuyormuş bunu cok guzel anlatıyor bazi insanlar.
arti sunu da hic anlayamıyorum yani son model yeni çıkan telefonu alacak kadar ekonomine güveniyorsan, yurt disindan getirilen sana 3-5 bin daha ucuza mal olacaksa o 3-5 binin pesine de düşmemelisin yani , üstelik garanti kapsamı disinda oluyor bozulsa zararlı çıkacaklar.
bosverin kafanıza dahi takmayın arsız insanları

gecen de birisi robot süperge getir diye diretmişti, whatt farki ve priz girişi farki var diyorum. dönüştürücüyle hallederiz onu da al diyor.
donusturucu dediği alet de normal telefon bataryası gibi değişmiyor kocaman alet en az 5-10 kilodur, hic de sormuyor bavulunda yer var mi bu devasa eşyalara diye?
en komigi de birisi kocası icin su altında balık avlamakta kullanacağı dijital ekran istemişti. onu bavula koysan kırılacak elimde taşısam gümrükte sikinti olacak ama bunları düşünen yok. sadece istemeyi biliyorlar maalesef

Sizin üstünüze kayıtlı olmasına gerek yok. Biz yurtdışından getirtmiştik kuzenimiz aracılığıyla sonrasında yurtdışına giriş çıkış yapıp kendi üstümüze kayıt ettirmiştik. Ama eğer çekinceleriniz varsa direkt hayır diyebilirsiniz bazı insanlara bence hayır denmeli :)
Yalnız burada durum farklı telefon mecbur konu sahibinin üzerine kayıtlı olacak amcanın pasaport yokmuş yurtdinada gidemezler diyor günü birlikte olsa sanırım biraz yaşlarıda var konu sahibinin babasida konu sahibinin pasaportunun boş olduğunu biliyormus illa getir diyormuş.

Yurtdışından getirse bile aynı paraya gelecek telefon.

Yalnız burada durum farklı telefon mecbur konu sahibinin üzerine kayıtlı olacak amcanın pasaport yokmuş yurtdinada gidemezler diyor günü birlikte olsa sanırım biraz yaşlarıda var konu sahibinin babasida konu sahibinin pasaportunun boş olduğunu biliyormus illa getir diyormuş.

Yurtdışından getirse bile aynı paraya gelecek telefon.
O zaman durum farklı direkt hayır denmesi gerekir. Bilmiyorum ama kök ailem dışında kimse için bu kadar alanıma girilmesine izin vermem. Pasaporta kaydettirmek çok farklı bir level

belki sizin üzerinize kayıt ettirmeyecektir?

hanımlar siz bi haberim var, yurtdışı tel + 31 bin küsür imei ücreti hala buradan ucuza denk geliyor.

Kızlar merhaba

Amcam yurtdışından geleceğim zaman geçen sene playstation istedi oğluna. Aldık götürdük parasını verdi hemen. Tamam sorun yok çocuk baya mutlu oldu Türkiyede böyle şeyler çok daha pahalı oluyor anlayabiliyorum.

Ama bu yılda telefon istiyor. Babam da sıkıştırıp duruypr beni nolacak getir eline mi yapışır diye. Telefon olunca benim pasaportumun üzerine kaydettirmek gerek diye biliyorum ve benim adıma çıkarttıralacak hatla kullanması gerekiyor galiba. Tam bilmiyorum bu kısmı bilen varsa beni aydınlatsın lütfen ama neden elalemin adamı benim adıma hat kullansın bana yasal açıdan hiç mantıklı gelmiyor.

Başka teknolojik aletler neyse getiriverin bir şey olmaz. Ama adınıza kaydettirilecek her şeyden uzak durun. Babam olsa güvenmem bu durumda. Durumu da açıklayın amcanıza bence.

Kızlar merhaba

tek bır telefon sizin adınıza kayıtlı sım kart ve pasaportunuzun üzerine , birde imei kaydını sizin yaptırmanız lazım yoksa 6 ayda türkiyede kapanır telefon bence uğraşmayın

Sadece alip getirebilirim pasaportuma kaydettiremem istiyosaniz getiriyim diye söyle.

Ben de y.disinda yasiyorum ve emrivaki bi durumla ilgili konu actim dun:) Ben bu tur insanlari cok kaba buluyorum. Bana sunu al, cocuguma bunu al, kocam sunu istiyor vs ben bu tarzda biri olmadigim icin gercekten tuhaf geliyor:) Tabi telefon istegi cok daha komplike bisey ayrica kayit icin illa gurcistana veya kibrisa gidilecekse neden oralardan kendileri gidip almiyor?

Kızlar merhaba

babanıza güzelce anlatın tek tek bence telefon getirmeniz sorun olmadığını ama artık eskisi gibi olmadığını sistemin değiştini senin pasaportuna işlenecek ve telefon da kullanılacak sim kartı senin üstüne olması lazım artı 31bin küsur vergi var şuan 2025 değişecek fiyat Riskli iş bence
Ama babanıza alıp getiririm kimin üstüne yaparlarsa karışmam değin alıp kırmamış olursunuz gerisine de karışmazsınız kırdırırlar mı işletirler mi kendileri bilir orasını artık

ay yorumun sacmalıgına bakar mısn ya kadına yazdıgına bak
kımse kımseye bısey getırmek zorunda değil yaralı parmaga ısemeyen cınstensınız ne demek :KK70:

Yarında araba ister evet abarttım yorumu.Ben getirmezdim.Orada yaşıyorum diye kişilerin isteklerine sponsor değilim buda iki kilo elma değil.Olmayiversin ne olacak.Parfumu bilemem kişilerin aradaki samimiyetini bilemem o ayrı.Ben telefon getirmezdim kendi çekirdek ailem hariç

X