- Konu Sahibi tourmaline
- #1
Arkadaşlar yurtdışında devlet üniversitesinde doktora için neler gerekiyor ?
ALES?TOFEL ?
ALES?TOFEL ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hangi bölüm olduguna bağlı ama genelde gmat ve gre istiyolar
orada asistanlık vb bi iş için başvuruda da toefl'a ek olarak bi de TSE (test of spoken english) isteniyo
merhaba cnm,
ben londrada brunel üniversitesinde master yaptım. okullara kabul edilmek çok zor değil, sonuçta epey bir para bayıyosun, yalnız her okulun ve bölümün farklı kabul edilme süreçleri oluyor. bazı üniversitelere girmek için, sadece kendi düzenledikleri sınavları geçmek yeterli oluyor. ama duyduğum kadarıyla öğretim görevlisi olmak daha zor, not ortalamalarının fln çok yüksek olması gerekiyor.
doktora başvurusu için bilgileri gitmek istediğin üniversitenin sayfasından edinebilirsin. dediğim gibi her okulun ayrı ıvır zıvırı olabiliyor. araştırma görevlisi olmak için trdeki gibi devletin kadro açmasını mı beklemek lazım, yoksa farklı süreçler mi var açıkçası bir bilgim yok.
okullara başvurmada mutlaka transkript isteniyor. başarı belgelerin, referans mektupların da önemli. ben master yaptığım için trdeki lisans transkriptimi ve londra da gittiğim pre master kursunun notlarını sunmuştum. yani başarılı mısın değil misin onu görmek istiyorlar.
ben msc engineering management okudum.
sen hangi ülkeye gitmeyi planlıyorsun? hangi konuda doktora yapmak istiyorsun?
anladım canım sağol,arkadaşlarım ilk başta dadı olarak gidip mba yaptılar orda 2sene,şimdi de yeni iş buldular..msc master of science demek. mba=master of business administration gibi fln.
direk kimya mühendisliği alanında çalışman çok zor. ben öğrenci vizesiyle mühendis pozisyonunda çalışan görmedim. anca part time işler olabilir, onda da kendi alanında birşeyler bulursan şanslısın. kısacası iş konusunda sıkı bağlantılar lazım. part time işlerde çalışarak orada geçimini sağlayan öğrenciler çok, ama okul parası için birikim şart.
yurtdışına okumaya gitmek için hırs yapıp kafaya koyman gerek ki sen doktora istiyorsun, orda 5 sene fln kalman gerekcek. o kadar zamanda zaten oturma izni alınır. bir daha trye dönemezsin. arada kalmışlık duygusunu yaşarsın hep, şimdi birden kendim aklıma geldi :)
zor gerçekten. umarım senin gönlünden geçen hayırlısıyla olur.