Yurtdışı üniversite okuyanlar

meryemd

Kudüs Lenaa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2013
4.526
2.100
Arkadaşlar benim bir yakınım yurtdışı üniversite istiyor ama kafası çok karışık
Dolandırıcılık ile karşılaşmaktan korkuyor
Bu konu ile ilgili en doğru ve yardımcı olacak bilgileri nereden öğrenebiliriz
Yök bu konuda yardımcı oluyor mu
Oluyorsa nasıl ulasabiliriz
Son olarak tecrübesi olan var mı ?

Arkadaslar farkındayım konu entirakli değil üstelik sıkıcı ama su an tecrübeye çok ihtiyacımız var bilenler destek olabilir mi

Burslu değilseniz YÖK ile ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum. Hangi üniversitede okumak istiyorsa o üniversite ile doğrudan bağlantı kurmanız yeterli. Yok ingilizcesi iletişim kurmaya yeterli değil derseniz Türkiyede bu işi yapan danışmanlık firmaları var, iyice araştırıp seçerseniz bir sorun olmaz.

Ben üniversiteye yurtdışında başladım şu an Türkiye'de devam ediyorum bazı kişisel problemlerden dolayı.Bazı danışmanlık şirketleri falan oluyor sanırım üniversite ayarlıyorlar yurtdışında.Benim ailem o dönem yurtdışında yaşıyordu o yüzden böyle bir sorunum olmadı.Yakınına söyle mutlaka denkliği olan bir üniversiteye gitsin hatta bazı üniversiteleri öss ile tercih etmek mümkün.YÖK'ün geçerli görmediği üniversitelerden mezun olduktan sonra denklik almak için burada sınavlara falan giriyorlar çok uzun iş.Diploman geçersiz sayılıyor.Bu kişi erkekse kısa dönem askerlik yapamıyor vs.Onun için en önemli şey denklik olsun.

Burslu değilseniz YÖK ile ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum. Hangi üniversitede okumak istiyorsa o üniversite ile doğrudan bağlantı kurmanız yeterli. Yok ingilizcesi iletişim kurmaya yeterli değil derseniz Türkiyede bu işi yapan danışmanlık firmaları var, iyice araştırıp seçerseniz bir sorun olmaz.
İşte o danışmanlık firmalarından emin olamıyoruz

Ben üniversiteye yurtdışında başladım şu an Türkiye'de devam ediyorum bazı kişisel problemlerden dolayı.Bazı danışmanlık şirketleri falan oluyor sanırım üniversite ayarlıyorlar yurtdışında.Benim ailem o dönem yurtdışında yaşıyordu o yüzden böyle bir sorunum olmadı.Yakınına söyle mutlaka denkliği olan bir üniversiteye gitsin hatta bazı üniversiteleri öss ile tercih etmek mümkün.YÖK'ün geçerli görmediği üniversitelerden mezun olduktan sonra denklik almak için burada sınavlara falan giriyorlar çok uzun iş.Diploman geçersiz sayılıyor.Bu kişi erkekse kısa dönem askerlik yapamıyor vs.Onun için en önemli şey denklik olsun.
Türkiye'ye geçmek için ne gibi şartlar lazım puan mi ?

Türkiye'ye geçmek için ne gibi şartlar lazım puan mi ?

Bazı üniversiteler sanırım o sene girdiğin ÖSS puanına bazıları da okuldaki ortalamana göre alıyorlar da madem gitmek istiyor neden geri dönüşü araştırıyorsunuz ?

Bazı üniversiteler sanırım o sene girdiğin ÖSS puanına bazıları da okuldaki ortalamana göre alıyorlar da madem gitmek istiyor neden geri dönüşü araştırıyorsunuz ?
Her ihtimale karşı bi terslik olursa diye

Arkadaşlar benim bir yakınım yurtdışı üniversite istiyor ama kafası çok karışık
Dolandırıcılık ile karşılaşmaktan korkuyor
Bu konu ile ilgili en doğru ve yardımcı olacak bilgileri nereden öğrenebiliriz
Yök bu konuda yardımcı oluyor mu
Oluyorsa nasıl ulasabiliriz
Son olarak tecrübesi olan var mı ?
merhaba ne yaptın yurtdışı eğitimi konusunu merak ettim aracı bir danışmanlık bulabildin mi ?

X