Yurtdışı... başlatmayı düşündüğüm vize süreci...

Almanya için mi diyorsunuz bunu?
Bende istiyorum ama dil gözümü korkuyor ingiltere nasıl sizce?

ben 2 kere dışında tüm vizelerimi iş amaçlı aldım. kişiselde de iş amaçlı olanda da hep iData ile çalıştım, hiç sorun yaşamadım.
elbette uzun sürebileceğini yazacaklar çünkü kişiden kişiye değişecek durumlar olabilir. oraya 2 hafta deseler ve herhangi bir kişi özel bir durumdan dolayı süreci uzun yaşasa o zaman da bu nedenle şikayet edilirler.

sınav tarihinize göre şimdiden randevunuzu oluşturtmaya bakın.

Evet ? Maaşmı alacaksınız yoksa ücretmi ödeyeceksiniz ?
Soruyu tek taraflı sordunuz diye okumuştum. Ücret aile tarafından size ödeniyor (maaş demiyorum, çünkü yüksek değil), sağlık sigortası da yapılıyor. Zaten aileyle yaşandığı ve onlarla üç öğün yendiği için au-pair'lere her ülkede ödenmesi gereken üç basamaklı belli meblağlar var. Dil kursu ücreti de aile tarafından ödeniyor. Ama burada asıl amaç, bir dili ülkesinde en düşük maliyetle öğrenmek.

Anladım. iDATA'nın kendi dosyasında da 3 ay başvuru değerlendirme süresi biçilmişti, ama sanırım kişisel durumlara göre bu süre değişiyor.

Avrupa’nın bir çok yerinde dil kursları ücretsiz diye biliyorum. Daha doğrusu bir çok ülkede okulların tamamımı ücretsiz. Siz yinede dikkatli olun , hani ne bileyim siz tam alısmısken ve hersey yolunda giderken sizi göndermekle tehdit etmesinler sonra .

Anladım. iDATA'nın kendi dosyasında da 3 ay başvuru değerlendirme süresi biçilmişti, ama sanırım kişisel durumlara göre bu süre değişiyor.

benim hiç o kadar uzun sürmedi gerçekten. ama aynı anda hem de aynı iş için başvurup randevusu daha geç işleyenler oldu hatırlıyorum

Idata ile biz hic sorun yasamadik, bir cok kez vize aldik, aile vizesi, turist vizesi, ziyaret vizesi falan.
Sadece pandemiden oturu isler aksiyor olabilir, bir de kristmas tatili var onumuzde, o donemde de cok sey aksiyor. Siz ocak ortasina randevu almak istiyorsaniz simdiden aramaniz lazim. Bir de ilk kez vize alacaksaniz biyometrik dataniz icin de islem yapacaklar, o her idata subesinde olmuyor, o konuda da randevu sorunu yasayabilirsiniz. O yuzden siz simdiden arayin bence.

Merhaba bir süredir Almanya’da bulunan bir arkadaşımın yanına gitmek istiyorum ama pandemi nedeniyle Almanya Türk turist kabul etmiyor.
Siz nasıl gideceksiniz

Almanya vizesine ilk kez ve İstanbul'dan başvuracağım. Ben de yarından itibaren arayacağım iDATA'yı. Bekleyeceksem de sınavdan sonra beklerim.

Merhaba bir süredir Almanya’da bulunan bir arkadaşımın yanına gitmek istiyorum ama pandemi nedeniyle Almanya Türk turist kabul etmiyor.
Siz nasıl gideceksiniz
Bu mümkün değil, en son 11 Kasım'da yeni seyahat kurallarıyla ilgili bir yazı yayımlanmış bir Alman resmî kurumunun sitesinde. Hatta Türkiye'nin de içinde bulunduğu "riskli ülkeler" grubundan gelindiğine dair kağıt götürülmek zorundaymış. Bu durumda, kısa veya uzun süreli ziyaretçi kabul etmediklerini söyleyemeyiz. Sadece belirli amaçlarla yapılan başvurular kabul ediliyormuş. Ayrıca kasım ayından au-pair vizesi vermeye başladılar Avrupa genelinde.

Randevuyu ıdatadan alıyorsunuz değil mi?

Bir de en son au pair icin Vize randevusu verilmiyordu.

Burda is sözleşmen varsa hemen çıkar yazanlar olmuş ama au pair tam bir çalışma değil. Emeklilik primin yatmıyor mesela. Yani ileriye dönük bir şey değil.

Ulasabiliyorsaniz almanya konsolosluğunu arayın sorun. Böyle böyle vize veriyor musunuz diye.

Ben aile birleşimi icin eylülde başvurdum randevum 2,5 ay sonraya atandı.

Bu söyledikleriniz korona öncesi icin geçerli.

Su an istediğiniz zamana randevu alamıyorsunuz. Numara alıyorsunuz ve randevu tarihinin atanmasını bekliyorsunuz.

Her is sözleşmesine de randevu atanmıyor. Mesela şu an staj için başvurabilirsiniz ama staj için randevu vermeye başlanmadı daha. (ekimde öyleydi, belki başlamışlardır)
Aupairi aupair diye araştırması gerekli.

Ben ilk kez Almanya‘da bir ailenin Aupair basvurusu oldugunu gordum ve ilginc geldi.Biz de Almanya dayiz.Yalniz soyle bir sey var..Benim kizkardesim de ingiltrereye gitmisti Aupair olarak ve 5,5 sene kaldi.O zaman iyi hatirliyorum onun islemleri cok kisa surmustu..Bu durumlarda her yerde aynidir diye dusunuyorum.Bence tek risk korona..Ondan dolayi uzayabilir.

Ne gibi zorluklar oldu , dil kursuna gittiniz mi bu süreçte ?

Peki evliklik te 1 sene mi sürer ? , Bu arada Miss kardeşim iş kontratı üstüne başvurdu tam 3 ay bekledi sonuç ise red

Ne gibi zorluklar oldu , dil kursuna gittiniz mi bu süreçte ?
vizede cikiyor zorluklar, olmadik bir kagit istiyorlar, olmadik bir belge yanlis cikiyor vs..

dilim biraz vardi. bu surecte gitmedim. zaten tr de dil ogrenilmiyor. bu ulkeye gelince dil kursuna yazildim. daha verimli oluyor.

Siz nasıl gideceksiniz
Öyle mi bende Nisan , Mayıs gibi gitmek istiyorum o zamana kadar süreç ne olur acaba

O zaman önce de yazdığım gibi konu sahibesi randevu için hemen başvurmalı, dil sınavı işini de o arada halletmeli. Koronaya sebep randevular azaltıldıysa da konu sahibesinin beklemekten başka çaresi yok maalesef, burdan fikirler yardımcı olamaz.

Peki evliklik te 1 sene mi sürer ? , Bu arada Miss kardeşim iş kontratı üstüne başvurdu tam 3 ay bekledi sonuç ise red

Red sebebi nedir kız? Ne vizesi bu Blue Card mı yani nitelikli göçmen vizesi... onda reddi daha önce hiç duymadım.
Sebepler şunlar olabilir:

- diploması denk değildir
- iş öneren yerin min miktar maaş önermesi gerekiyor o tutmamıştır

Sebep söylemişler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…