Almanya için mi diyorsunuz bunu?Evlenerek geldiğim halde bu yolda ne engellerle karşılaştım. Her şey yasaldı sürecimizde, işimiz garantiydi vs. Demek istediğim illa ki sorunlar olacak. Aşılacak bir dağ.. ama şimdi çook çok şükür diyorum. Herkese de gözü kapalı tavsiye ederim. Eğitim, burs, evlilik, işçi vizesi ne olursa. Gelen keşke daha önce gelseydim diyor. Aile de sürecin farkındadır bu küresel bir kriz. İnşallah orta yolu bulursunuz.
Soruyu tek taraflı sordunuz diye okumuştum. Ücret aile tarafından size ödeniyor (maaş demiyorum, çünkü yüksek değil), sağlık sigortası da yapılıyor. Zaten aileyle yaşandığı ve onlarla üç öğün yendiği için au-pair'lere her ülkede ödenmesi gereken üç basamaklı belli meblağlar var. Dil kursu ücreti de aile tarafından ödeniyor. Ama burada asıl amaç, bir dili ülkesinde en düşük maliyetle öğrenmek.Evet ? Maaşmı alacaksınız yoksa ücretmi ödeyeceksiniz ?
Anladım. iDATA'nın kendi dosyasında da 3 ay başvuru değerlendirme süresi biçilmişti, ama sanırım kişisel durumlara göre bu süre değişiyor.ben 2 kere dışında tüm vizelerimi iş amaçlı aldım. kişiselde de iş amaçlı olanda da hep iData ile çalıştım, hiç sorun yaşamadım.
elbette uzun sürebileceğini yazacaklar çünkü kişiden kişiye değişecek durumlar olabilir. oraya 2 hafta deseler ve herhangi bir kişi özel bir durumdan dolayı süreci uzun yaşasa o zaman da bu nedenle şikayet edilirler.
sınav tarihinize göre şimdiden randevunuzu oluşturtmaya bakın.
Avrupa’nın bir çok yerinde dil kursları ücretsiz diye biliyorum. Daha doğrusu bir çok ülkede okulların tamamımı ücretsiz. Siz yinede dikkatli olun , hani ne bileyim siz tam alısmısken ve hersey yolunda giderken sizi göndermekle tehdit etmesinler sonra .Soruyu tek taraflı sordunuz diye okumuştum. Ücret aile tarafından size ödeniyor (maaş demiyorum, çünkü yüksek değil), sağlık sigortası da yapılıyor. Zaten aileyle yaşandığı ve onlarla üç öğün yendiği için au-pair'lere her ülkede ödenmesi gereken üç basamaklı belli meblağlar var. Dil kursu ücreti de aile tarafından ödeniyor. Ama burada asıl amaç, bir dili ülkesinde en düşük maliyetle öğrenmek.
Anladım. iDATA'nın kendi dosyasında da 3 ay başvuru değerlendirme süresi biçilmişti, ama sanırım kişisel durumlara göre bu süre değişiyor.
Merhaba bir süredir Almanya’da bulunan bir arkadaşımın yanına gitmek istiyorum ama pandemi nedeniyle Almanya Türk turist kabul etmiyor.Herkese merhabalar,
Yakın bir zamanda Almanya'da yaşayan bir aileden au-pair teklifi aldım. (Au-pair: Yurtdışında dil öğrenmek için aile yanında konaklama, konaklama, dil kursu masrafı, yiyecek hepsi onlardan karşılanıyor. Bunlar karşılığında çocuk bakımından sorumlusunuz.). Aileyle whatsapp'ta görüştük, şartları konuşup anlaştık. Bugün vize süreci için neler yapabileceğime bakayım dedim. Ancak komsoloslukla anlaşmalı kurum hakkında internette çok şikayet dönmüş, özellikle vize süreci konusunda. Randevusu oluşturulamayanlar, aylarca tarih ve saat bekleyenler ve pasaportunu 1.5 ay boyunca alamayanlar falan... Gözüm korktu. Şubat ayında Almanya'da olmam gerekiyor. Bu süreci yaşayanlar, bu ülkeye yakın bir zamanda gidenler bana fikir verebilirler mi? Gerçekten uzun mu sürüyor bu randevu ve başvuru süreci? Şimdiden teşekkürler.
Almanya vizesine ilk kez ve İstanbul'dan başvuracağım. Ben de yarından itibaren arayacağım iDATA'yı. Bekleyeceksem de sınavdan sonra beklerim.Idata ile biz hic sorun yasamadik, bir cok kez vize aldik, aile vizesi, turist vizesi, ziyaret vizesi falan.
Sadece pandemiden oturu isler aksiyor olabilir, bir de kristmas tatili var onumuzde, o donemde de cok sey aksiyor. Siz ocak ortasina randevu almak istiyorsaniz simdiden aramaniz lazim. Bir de ilk kez vize alacaksaniz biyometrik dataniz icin de islem yapacaklar, o her idata subesinde olmuyor, o konuda da randevu sorunu yasayabilirsiniz. O yuzden siz simdiden arayin bence.
Bu mümkün değil, en son 11 Kasım'da yeni seyahat kurallarıyla ilgili bir yazı yayımlanmış bir Alman resmî kurumunun sitesinde. Hatta Türkiye'nin de içinde bulunduğu "riskli ülkeler" grubundan gelindiğine dair kağıt götürülmek zorundaymış. Bu durumda, kısa veya uzun süreli ziyaretçi kabul etmediklerini söyleyemeyiz. Sadece belirli amaçlarla yapılan başvurular kabul ediliyormuş. Ayrıca kasım ayından au-pair vizesi vermeye başladılar Avrupa genelinde.Merhaba bir süredir Almanya’da bulunan bir arkadaşımın yanına gitmek istiyorum ama pandemi nedeniyle Almanya Türk turist kabul etmiyor.
Siz nasıl gideceksiniz
Bu söyledikleriniz korona öncesi icin geçerli.Canım konu sahibesi internetten gezen çoğu şey efsane... elinde iş kontratı varken 3 ay falan da beklemezsin. Evet ya da hayır max 1 haftada çıkarırlar. Sen al randevunu ocak 10/15e. Pztesi ara randevu al bekleme. Ya da randevusu bu ay içinde al, şimdi al belgelerini ver, dil belgesini sonra vericem de.
Bence şubat başında gidersin. 10gün geç kalsan da bir şey olmaz karşı taraf da pandemi olduğunun farkında bir şey demezler bence.
Ne gibi zorluklar oldu , dil kursuna gittiniz mi bu süreçte ?Evlenerek geldiğim halde bu yolda ne engellerle karşılaştım. Her şey yasaldı sürecimizde, işimiz garantiydi vs. Demek istediğim illa ki sorunlar olacak. Aşılacak bir dağ.. ama şimdi çook çok şükür diyorum. Herkese de gözü kapalı tavsiye ederim. Eğitim, burs, evlilik, işçi vizesi ne olursa. Gelen keşke daha önce gelseydim diyor. Aile de sürecin farkındadır bu küresel bir kriz. İnşallah orta yolu bulursunuz.
Peki evliklik te 1 sene mi sürer ? , Bu arada Miss kardeşim iş kontratı üstüne başvurdu tam 3 ay bekledi sonuç ise redYanlış bilgi vermeyin bence insanlara. Evlilik yoluyla olan vize aile birleşim vizesi, yani kalıcı bir oturma izni o yüzden prosedürü uzun ve sahtekarlığı karşı uzun uzun inceleniyor.
Elinde iş kontratı veya okul kabulu olanlar için ise gayet kısa. Buraya blau cardla gelen tonla insan var, hiçbir işveren kimseyi 1 yıl beklemez. Ben okula geldim, 1 ayda hallettim vizeyi. Sizin dediğiniz gibi 1 yıl olsaydı kimse okula gidemedi ki zatenOkul kabulunun veya iş anlaşmasının üstünde başlangıç tarihi yazar konsolosluk da ona göre işler. Evlilikle hiçbir alakası yok yani durumun.
vizede cikiyor zorluklar, olmadik bir kagit istiyorlar, olmadik bir belge yanlis cikiyor vs..Ne gibi zorluklar oldu , dil kursuna gittiniz mi bu süreçte ?
Öyle mi bende Nisan , Mayıs gibi gitmek istiyorum o zamana kadar süreç ne olur acabaMerhaba bir süredir Almanya’da bulunan bir arkadaşımın yanına gitmek istiyorum ama pandemi nedeniyle Almanya Türk turist kabul etmiyor.
Siz nasıl gideceksiniz
Şirket sponsor olmadımı abiniz için.Peki evliklik te 1 sene mi sürer ? , Bu arada Miss kardeşim iş kontratı üstüne başvurdu tam 3 ay bekledi sonuç ise red
Bu söyledikleriniz korona öncesi icin geçerli.
Su an istediğiniz zamana randevu alamıyorsunuz. Numara alıyorsunuz ve randevu tarihinin atanmasını bekliyorsunuz.
Her is sözleşmesine de randevu atanmıyor. Mesela şu an staj için başvurabilirsiniz ama staj için randevu vermeye başlanmadı daha. (ekimde öyleydi, belki başlamışlardır)
Aupairi aupair diye araştırması gerekli.
Peki evliklik te 1 sene mi sürer ? , Bu arada Miss kardeşim iş kontratı üstüne başvurdu tam 3 ay bekledi sonuç ise red
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?