Goethe'de online sınav imkânı bulunmuyor. ÖSD diye başka bir kurum varmış resmî sınav yapan, o daha yılbaşından önce yapıyor sınavları, ama onun durumunu bilmiyorum. Tabii randevuyu yarından itibaren alabiliyorum. Mail attım, cevap bekliyorum. Verirlerse tabii.Online dil sınavı imkanı yok mu
Yani ille de enstitünün sınavı mı yoksa daha geçerli başka resmî sınav var mı
Zira Ocak ta da yüz yüze sınav serbestiydi çıkmayabilir
Temelim az da olsa var, oraya gidince dil kursuna başlayacağım. Evet ilk aylarda zorlanacağım, gidene kadar var olan dil bilgimi kullanırım. Yanına gideceğim aile de Türk kökenli zaten, onlarla daha rahat anlaşabilirim.Merhabalar
Aile birleşimi icin basvuru yaptim.ama koronadan dolayi 4 ayda ancak randevu veriliyor gecen yil böyle degildi bir kiz arkadasim aupair yoluyla ortalama 1 ayda gitmisti almanca kısmi ise öğrenmeniz lazim o olmadan olmaz almanya ya gidilecekse a1 duzey bile az orada zorlanirsiniz
Gruplarda bazı yerlerde ki sınavların iptal edildiğini duydum.Aile birleşimi içinde A1 sınavına giriyorlar ve bekleyen çok kişi var.Maalesef şu anda bazı vizeler durdurulmuş durumda.Sınav için şimdiden randevu alın çünkü hemen şura gelmiyorAma aileye bu yönde güvence verdim, bilmiyorum daha fazla bekleyebilirler mi :/ Pandemi yüzünden randevular azaltılmış, o yüzden bekleme süresi uzamış diyorlar. Bir de A1 sertifikası almam gerekiyor. Onun için de ocak ayında randevu almam lazım. Yemin ederim şimdiden şiştim.Aynen evlenerek gidenlerin cevabını bekliyorum.
Ne kadar güzel haberlerGruplarda bazı yerlerde ki sınavların iptal edildiğini duydum.Aile birleşimi içinde A1 sınavına giriyorlar ve bekleyen çok kişi var.Maalesef şu anda bazı vizeler durdurulmuş durumda.Sınav için şimdiden randevu alın çünkü hemen şura gelmiyor
Ben personel eksikliğinden dolayı da gecikmelerin yaşandığını duymuştum. Daha önce Fransa'ya gittim, tabii o zaman salgın yoktu. Ama bir ay bile beklememiştim. Konsolosluk başvuruları incelese yine keşke. Sonuçta uzun süreliğine gitmek istiyorum.İdata ile anlaşmalıysa ordan başka şansınız yok ki. Artık neredeyse bütün ülkeler bir aracı kurumla anlaşmalı, başvuruları ordan alıyorlar. Direkt başvuru eskiden vardı, konsolosluğa gidip ekstra para vermeden başvuruyorduk kaldırdılar onu sonra. İdata yıllardır yapıyor bu işi, gecikmeler illa olur ama şirketin suçu olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta nihai kararı konsolosluk veriyor.
A1 için gerekli olup olmadığını araştırın.Konsolosluktan randevu alabiliyorsanız alın ve gidip diğer evrakları teslim edin A1 i sonra verseniz de olur.Hatta mesela aile birleşiminde yeterli seviyede dil bildiğini görüşme sırasında ispat ederseniz belge istemeyebilirler.Bu arada denk geleceğiniz memurun etkisi çok.Ne kadar güzel haberlerZaten randevu alabileceğim iki tarih var bu ay içinde. Onlardan birine ayarlarsam yine iyi.
Dil belgesini sonradan götürünce kabul ediyorlar mı ki? Benim başvurum için zorunlu maalesef, bizzat iDATA'nın sayfasında yazıyor. Valla sadece soracakları kişisel sorulara cevap verebilirim, daha fazlasını anlamıyorum.A1 için gerekli olup olmadığını araştırın.Konsolosluktan randevu alabiliyorsanız alın ve gidip diğer evrakları teslim edin A1 i sonra verseniz de olur.Hatta mesela aile birleşiminde yeterli seviyede dil bildiğini görüşme sırasında ispat ederseniz belge istemeyebilirler.Bu arada denk geleceğiniz memurun etkisi çok.
Diğer vizeler için sonradan kabul ettikleri var.Ama sizin zamanınız çok az A1 için kurs ile vakit kaybetmeyin kendiniz evde 2-3 haftada halledersiniz.Facebook ta aile birleşimi diye gruplar var oralarda sınav için gerekli dökümanlar var.Ben kendim bir hafta çalışıp girmiştim ingilizcemin çok faydasını gördüm tabiDil belgesini sonradan götürünce kabul ediyorlar mı ki? Benim başvurum için zorunlu maalesef, bizzat iDATA'nın sayfasında yazıyor. Valla sadece soracakları kişisel sorulara cevap verebilirim, daha fazlasını anlamıyorum.
Kursa gitmeyeceğim ben de, kendim çalışsam halledebilirim. Az temelim de var hem, şu an bile sınava girsem bir A1 olduğum tescillenir. :) Ama bu randevu süreci canımı sıkmakta. Vize başvuruları geç veriliyor zaten, bari sınava erken girmeye çalışayım.Diğer vizeler için sonradan kabul ettikleri var.Ama sizin zamanınız çok az A1 için kurs ile vakit kaybetmeyin kendiniz evde 2-3 haftada halledersiniz.Facebook ta aile birleşimi diye gruplar var oralarda sınav için gerekli dökümanlar var.Ben kendim bir hafta çalışıp girmiştim ingilizcemin çok faydasını gördüm tabi
Almanya için 26, Hollanda için 28.Almanya ve Hollanda için yaş sınırı 26 mı?
Ya ben de süreç hakkında bilgi almak istiyordum tecrübe eden birinden, siz bir kurumla mı anlaştınız yoksa kendiniz mi buldunuz aileyi? Süreci biraz riskli buluyorum, eğer kendim bulursam sorun yaşadığımda ne yaparım diyeAlmanya için 26, Hollanda için 28.
A1 soruları kolay diye biliyorum kısa ve öz cevaplar. Arkadaşım a1 almak için kursa gitti 3 ay kurs ona soruları ve cevapları verdi ezberlemesi icin hep aynı sorular cıkıyormuş ve hemen aldıKursa gitmeyeceğim ben de, kendim çalışsam halledebilirim. Az temelim de var hem, şu an bile sınava girsem bir A1 olduğum tescillenir. :) Ama bu randevu süreci canımı sıkmakta. Vize başvuruları geç veriliyor zaten, bari sınava erken girmeye çalışayım.
Kendim buldum, video araması da yaptık dün. Ama tereddütünüz varsa bir aracı kurum bulmanızda fayda var. Onlar ailelerin uygunluğunu araştırıyor.Ya ben de süreç hakkında bilgi almak istiyordum tecrübe eden birinden, siz bir kurumla mı anlaştınız yoksa kendiniz mi buldunuz aileyi? Süreci biraz riskli buluyorum, eğer kendim bulursam sorun yaşadığımda ne yaparım diye
Çok iyi o zaman. Basit seviyede kurs alınması şimdilik tuhaf olurdu benim için. Ben de Goethe'nin sitesindeki sınav kitapçıklarını ve ses kayıtlarını indirdim, onlardan çalışacağım.A1 soruları kolay diye biliyorum kısa ve öz cevaplar. Arkadaşım a1 almak için kursa gitti 3 ay kurs ona soruları ve cevapları verdi ezberlemesi icin hep aynı sorular cıkıyormuş ve hemen aldı
Evet ? Maaşmı alacaksınız yoksa ücretmi ödeyeceksiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?