Yurt icin gerekli malzemeler 1)...

1-Terlik
2-Askı
3-Havlu vs.
4-Diş macunu , şampuan
5-Bardak,çatal,bıçak,tabak
6-Üçlü priz (Sana kalmış)
7-Adını hatırlayamadım ama eşyalarını koyduktan sonra havasını çekip kullandığın torba
8-Çarşaf
9-Yurdun durumuna göre yastık,yorgan vs.
10-Tarak
11-Saç kurutma malzemesi
12-Çamaşır askılığı (Eğer gerekliyse;çamaşırları yıkadıktan sonra serebilirsin.
13-Ütü kullanım şekli yurttan yurda değişir.İstersen ütü götürebilirsin.
14-Tuvalet kağıdı
15-Dolap kilidi
16-Kirli çamaşır sepeti/filesi
17-Ketıl.
Cok tesekkur ederim diş macununa kadar erinmeyip yazmissin:KK200: camadir sepetinin kucukleri yokmu hem fazla yer kaplamayan ?

Bunlari hep bir deftere yazdim hediye olarakta nevresim takimlari geliyor o yuzden rahatim biraz :KK39: ben oyle fazla yerlesmeyi sevmiyorum zaten herseyim derli toplu olmasi lazim hurc cok iyi bir fikir tesekkur ederim:KK39::KK200: aslinda en cok korktugum sey kizlarin bir arada bulundugu ortamlar yurttan bu yuzden korkuyorum cunku 3-4 kiz tamam anlasir ama onlarda bile sorun cikar yurdu dusunemiyorum o yuzden pskolojik olarak kendimi hazirlayip gidecem artiko_O
Vallahi kızlar erkeklerden daha fena benim başıma ne geldiyse kizlardan geldi asla borç verme asla israf yapma hep kenarda paran olsun aslaaaaaa sır verme vizelerden 2 hafta önce çalış bu şekilde 3.5 yilda bile biter okulun kimseye özellikle kizlara güvenme kızlar korkunç

bak senin yaşlarında yüzlerce öğrenci mezun ettim ,dikkat etmen gereken kelime rekabet..gereksiz rekabetin sakın içinde olma,bu ders olur,güzellik olur,giyim olur ,maddiyat olur..sakın gereksiz şekilde seni yoracak yıpratacak bir rekabette bulunma ,iddialı ol fakat bunu kanıtladıktan sonra göster,cana yakın ol,merhaba demekten gocunma,herkesle selamlaş fakat hemen samimi olma,kırıldığın zamanlarda bunu başkalarına anlatma,kızdığın kişiyle irtibatını kes fakat bunu dillendirme,üniversite de not tutmak hayat kurtarır düzenli not tut..bunun haricinde harika bir yaşam seni bekliyor,kısmen de olsa ayaklarının üzerinde duracak ,bin bir çeşit insan tanıyacak,bambaşka dünyalara gülümseyeceksin ,ilk senen biraz zor geçecek fakat alıştıktan sonra eve hiç dönmek istemeyeceksin ,ben yaz okuluna bilerek ders bırakırdım ev arkadaşımla daha çok vakit geçireyim diye :KK70: :KK70:

canım benim kuzende kilotlarını bir hurca,atletlerini bir hurca,kotlarını tişörtlerini hepsi ayrı düzenlemişti dağınıklık olmuyo sanada tavsiye ederim dolabın dağılmaz kirlilerinide bir hurçta biriktirirsin

Cok tesekkur ederim diş macununa kadar erinmeyip yazmissin:KK200: camadir sepetinin kucukleri yokmu hem fazla yer kaplamayan ?
Rica ederim fileler var. Yerde kaplamıyor ben ondan kullanıyorum :) Epilasyonunu da unutma sonradan aklıma geldi :))

Bunlari hep bir deftere yazdim hediye olarakta nevresim takimlari geliyor o yuzden rahatim biraz :KK39: ben oyle fazla yerlesmeyi sevmiyorum zaten herseyim derli toplu olmasi lazim hurc cok iyi bir fikir tesekkur ederim:KK39::KK200: aslinda en cok korktugum sey kizlarin bir arada bulundugu ortamlar yurttan bu yuzden korkuyorum cunku 3-4 kiz tamam anlasir ama onlarda bile sorun cikar yurdu dusunemiyorum o yuzden pskolojik olarak kendimi hazirlayip gidecem artiko_O

Korkma canım. İnsallah iyi arkadaşlıklar kurarsin. 4 yıl yurtta kaldım. İyi ki de yurtta kalmisim. İlk yıl 3 kişilik oda da kaldım. Sonra 6 kişilik... 6 kız birbirimizin her şeyi olduk. Çoğu şeyi ortak kullandik. 3yil hic kavga etmeden yasadik. Hala da beraberiz farklı illerde olsak da. Arkadaşlar yazmışlar zaten alman gerekenleri ... Çok da yük etme. İlk ay gelirsin eve o zaman büyük eksikliklerini götürursün evden. Düş jeli,sabun vs de ya ordan al ya da gotur canım. Şimdiden başarılar okul hayatında.

bizdede yasaktı kaçak sokmuştuk elektri ocağımız falan vardı makarna yapardık arada kaçamak maksat heyecan olsun ihihih:)
:KK70:arada aksiyon iyidir bende bir nabzini olcuyum oranin artik ankastre seti falan yerlesirim artik oraya
Yurtta yemek yapamazsın, yurtlarda elektrikli ocak falan yasak olur güvenlik sebeplerinden ötürü.Hatta ketıllar bile tehlikeli oluyor, bizim bi kere ketıl patlamıştı yurtta.
Dolayısıyla yemeğimi kendim yaparım diye düşünme, evden turşu, salça, gibi ekmeğe sürülebilecek tarzda şeyler götürürsün.
Havlu olarak bornoz tavsiye etmem. Ortam hiçbir zaman çok hijyenik ve temiz olmaz yurtlarda, bornoz gibi büyük parçalar da sürekli oraya buraya yerlere değmeye meyillidir. Daha pratikkullanım sağlayan plaj havlusu tarzda havlular götür. El havlun 3-4 tane olsun eğer evin uzaktaysa. Yurtta çamaşır yıkarsın ama yedeği bulusun yine de, yere falan düşebiliyorlar.
Yatarjken pijama giyen biriysen pijama al, ama eşofmanla da yatarım diyorsan pijamayı hiç yük etme. Bol bol eşofman altı al.
Çay makinasınıbence götürme, yurtta boşuna ziyan olur annenin makinası. Oda arkadaşların her zaman tahmin ettiğin gibi çıkmayabiliyor, bi gün odaya geliverirsin, bi bakmışsın ki bozulmuş.
Ketılı da sen götürme, oraya gidince kızla ortaklaşa alırsınız, o da kullanacak sonuçta.
Yurtdolapları küçük olduğundan fazla askı sığmıyor, ama aşağıdan yukarıya katlayıp koyarak bolca kıyafet istifleyebiliyorsun. O yüzden sadece elbiselerin ve gerekli olan birkaç kıyafetin için az miktarda askı götür. Daha çok katlayarak koyarsın kıyafetlerini.
Bir adet plastik çekmeceli sebzelik lazım olacak. Ona iç çamaşırı gibi ufak ama yer kaplayan toplu kıyafetleri, çorapları vs koyabilirsin. 1-2 çekmecesine de kuru bakliyat, erzak, çay falan buzdolabına konmayacak şeyler doldurursun. Ama uzaktan gideceksen yanına yük etme, gidince orda alırsın.
Banyo için ikinci bir terlik kullanışlı olmuyor iki kişi kalacağınızdan, tek giyen sen misin emin olamayabilirsin.
Oda için alacağın terlik de komple plastik olsun, kumaşlı veya tüylü birşey alma, odanın içinde halı olmayacağından çok sık tozlanır odalar ve kumaşlı terlikler kirlenir.
Porselen kupa bardak falan götürmek isteyeceksin ama inan bardak dayanmıyor, yıkaması da drt o tuvalet lavabolarında. Bardağını, tabağını kaşık çatalını kullan-at piknik malzemelerinden al bence,daha pratik. Elli tane al çekmecene at.
Nevresim takımın iki tane olsun, ama daha fazla çarşafın olsun. O daha çok kirlenen bişey.
Yatağının üstüne sen yokken oturanlar çokolacak, o yüzden nevresim haricinde bir de yatak örtüsü götür, pike gibi bişey yani. Odada olmayacağın zamanlarda onu örtersin yatağının üstüne. Nevresimini de kirlenmekten korur.
Dolap içi düzenleyiciler oluyor ya ikeada falan, onlardan al bi tane.
1-2 boş ayakkabı kutusu götür, orada içine ıvır zıvır doldurup dolabın üstüne koyarsın.
Yaptırabiliyorsan odanda yatağının yanına filan bi raf yaptır, rafını kendin alıp.
Odaya sığacak gibiyse, bir tane şişme armut koltuk al götür. Orda şişirirsiniz. Odaya bi tane sığacak gibiyse odadaki kızla ortak alın.
Üçlü priz de şart. Telefon şarjının da yedeği olsun.
Cok tesekkur ederim sebzelik annem dedi fakat ben sacma buluyordum gercekten gerekliymis ..
Banyo terligi aklima takildi benim onu ne yapacam bilmiyorum..
İnsallah guzel bir oda arkadasim olur anlayisli arizasiz ortak aliriz yoksa herkes kendi esyalarini kullanir ve bende sevmem oyle ortak kullanilan seylerden hep korkarim..:110:

Odada ya da katta mutfak tarzı bişey yoksa yemek olayı senin için büyük sorun olacak. Öyle sürekli evden getirmekle de olmaz. Ekmek üstüne sürülebilecek sos vs evden getirebilirsin ya da marketten falan alabilirsin ama onlar karın doyurmak için değil işte. Sana tavsiyem, yurdun yemekleri temizse yurttan ye yemeği. Bir sure sonra gerçekten çok sıkılacaksın çünkü yemek sorunundan.

Çaycı falan götürme, diğer kızla ortak bir ketıl alın bence.

Evet işte bu gerçekten güzel bişey, ozel alanın hiç olmadığı yurt odasında kendine özel alan yaratmış olursun, seni yatarken görmez millet, odanın camındaki perdeler açılsa bile seni rahatsız etmez.
İki kisilik odalar ve baza seklinde yatak...
Yemek ne yapacam bilmiyorum yani yemekhanede yerim sıkıntı degil tabi ama icime kurt dusuyor ve yememe dikkat etmem lazim kilo vermisken geri almak istemiyorum tek korkum oda arkadasim iste benim kafadan biri olsa cok iyi olacak hayirlisi ya dua edin benim icin ben bile yurtta kaliyorsam herkes kalir gercekten:KK39:

Korkma canım. İnsallah iyi arkadaşlıklar kurarsin. 4 yıl yurtta kaldım. İyi ki de yurtta kalmisim. İlk yıl 3 kişilik oda da kaldım. Sonra 6 kişilik... 6 kız birbirimizin her şeyi olduk. Çoğu şeyi ortak kullandik. 3yil hic kavga etmeden yasadik. Hala da beraberiz farklı illerde olsak da. Arkadaşlar yazmışlar zaten alman gerekenleri ... Çok da yük etme. İlk ay gelirsin eve o zaman büyük eksikliklerini götürursün evden. Düş jeli,sabun vs de ya ordan al ya da gotur canım. Şimdiden başarılar okul hayatında.
Ben 3 kisilik odalardan korktum kizlarla anlasamayiz diye seni tebrik ederim iyi cesaret 6 kiz :KK35: ya bende yuk etmek istemiyorum o yuzden herseyin pratigini ariyorum:KK39:cook tesekkur ederim:KK200:

Rica ederim fileler var. Yerde kaplamıyor ben ondan kullanıyorum :) Epilasyonunu da unutma sonradan aklıma geldi :))
Cook tesekkur ederim gercekten hepinizden muthis fikirler aldim:KK39: bizim baba tarafinda en buyuk kiz benim haliyle tek okuyan kizda benim kimse yurt ortaminida bilmiyor cok tesekkur ederim epilasyon yeni aldiracam evdekini goturmek istemiyorum anneme yazik:KK39:

Konuyu okuyunca yurt gunlerim geldi aklima:)
Uzun uzadiya yazacaktimki yorumunu okudum..ben yazmisim gibi..:)
Yazsam asagi yukari ayni seyleri yazardim bende.eline saglik...
Ek not:
Konu sahibi;odani bi gor oda arkadasini tani zamanla herseye alisir oturturursun.ben yurda ilk yerlestigimde yalnizca kiyafetlerim bornoz havlumla geldim.zamanla ketil vs herseyi aldim.
Birde caycimi goturme ziyan olur.onu gectim sallama cay yapar gecersin.
Hem tehlikeli hem gereksiz kalabalik
Tesekkur ederim canim cayciyida kahveydi caydi rahat yapariz diye dusundum o yuzden birde keyfime duskun bir insanim gerci izinde vermezlerdi sanirim:KK39:

Çok heyecanlı. Hiç yurtta kalmadim nasil bi yer oldugunu bilmiyorum ama ojelerini,parfümünü,kremlerini filan başkalarının alamayacagi bir şekilde saklamak için kutu tarzı bir şey lazım olur mu ?
Aynen canim onlar benim hazinelerim ve onlari kilitlerim bir yere:KK39:

Ütü: oda arkadaşınla ortaklaşa alın. basit ama iş görecek bir şey olsun.
Çamaşır kurutma askısı: bu gerçekten çok işe yarıyor. bizim yurdun çamaşırhanesindeki kurutma ipleri ve kurutma makineleri bazen yeterli olmuyor. özellikle hafta sonları... bunu da oda arkadaşınla ortaklaşa almanı tavsiye ederim.

bunların dışında banyo lifini unutma. bir de iğne iplik. :KK53: valla bu sene lazım oldu bana iğne iplik falan.
Utu odasi var canim camasir kurutma makinasida var ben zaten mecbur kalmadikca asmam da camasirlari ne olacagi belli olmaz basinda nobettede bekleyemem kizlara guvenemiyorun ya hemcinsim ama guven sorunu var iste:KK39:

Vallahi kızlar erkeklerden daha fena benim başıma ne geldiyse kizlardan geldi asla borç verme asla israf yapma hep kenarda paran olsun aslaaaaaa sır verme vizelerden 2 hafta önce çalış bu şekilde 3.5 yilda bile biter okulun kimseye özellikle kizlara güvenme kızlar korkunç
İste bende kizara guvenemiyorum zaten sır falanda kolay kolay tanimadan olmaz yanii...
Bu guven sorununu nasil acacam bilmiyorum...
Erkeklerle daha iyi anlasiyorsun ama kizlarla hemcinslerinle dusundugum seylerin haddi hesabi yoko_O

bak senin yaşlarında yüzlerce öğrenci mezun ettim ,dikkat etmen gereken kelime rekabet..gereksiz rekabetin sakın içinde olma,bu ders olur,güzellik olur,giyim olur ,maddiyat olur..sakın gereksiz şekilde seni yoracak yıpratacak bir rekabette bulunma ,iddialı ol fakat bunu kanıtladıktan sonra göster,cana yakın ol,merhaba demekten gocunma,herkesle selamlaş fakat hemen samimi olma,kırıldığın zamanlarda bunu başkalarına anlatma,kızdığın kişiyle irtibatını kes fakat bunu dillendirme,üniversite de not tutmak hayat kurtarır düzenli not tut..bunun haricinde harika bir yaşam seni bekliyor,kısmen de olsa ayaklarının üzerinde duracak ,bin bir çeşit insan tanıyacak,bambaşka dünyalara gülümseyeceksin ,ilk senen biraz zor geçecek fakat alıştıktan sonra eve hiç dönmek istemeyeceksin ,ben yaz okuluna bilerek ders bırakırdım ev arkadaşımla daha çok vakit geçireyim diye :KK70: :KK70:
Tesekkur ederim canim zaten selamlasmak gercekten cok onemli iste bende zaten ilk baslarda soguk dururum karsi tarafin nabzini olcerim ona gore serbet veririm ve ben kiz topluluklarindan korkuyorum cunku bazen cok cazgir kizlar oluyor allah iyileriyle karsilastirsin diye dua ediyorum:KK51: ilk sene babama söz verdim mecbur calisacam derslere not avcilarindan uzak durmam lazim gecen bir konuda soylemislerdi uff hayat ne zor ya:KK47:

canım benim kuzende kilotlarını bir hurca,atletlerini bir hurca,kotlarını tişörtlerini hepsi ayrı düzenlemişti dağınıklık olmuyo sanada tavsiye ederim dolabın dağılmaz kirlilerinide bir hurçta biriktirirsin
Teskkurler canim hurc kesinlikle alacam aslinda sanki heran gidecekmis gibi duzenli olmasini istiyorum ben fazla yerlesmek istemiyorum oraya derli toplu olsun:KK39:

İki kisilik odalar ve baza seklinde yatak...
Yemek ne yapacam bilmiyorum yani yemekhanede yerim sıkıntı degil tabi ama icime kurt dusuyor ve yememe dikkat etmem lazim kilo vermisken geri almak istemiyorum tek korkum oda arkadasim iste benim kafadan biri olsa cok iyi olacak hayirlisi ya dua edin benim icin ben bile yurtta kaliyorsam herkes kalir gercekten:KK39:
Sen 4 kişilik devlet yurduna gelecek olsan hiç katlanamazsın o halde. Ya zaten oralara birçok insan da mecburiyetten katlanıyor. Ben hayatım boyunca görmediğim pislikleri, salaklıkları orada gördüm. Yemeklerinin tatsız olmasını falan geçtim şimdi burada söyleyip de mide bulandırmak istemediğim detaylar var yemeklerinde. Umarım oda arkadaşın düzgün çıkar. Odandaki şahıs düzgün olduktan sonra yaşanan diğer sıkıntıları halledersin her türlü. Yurt ortamında manyak çok yani. Aman dikkat et kendine. :)

Sen 4 kişilik devlet yurduna gelecek olsan hiç katlanamazsın o halde. Ya zaten oralara birçok insan da mecburiyetten katlanıyor. Ben hayatım boyunca görmediğim pislikleri, salaklıkları orada gördüm. Yemeklerinin tatsız olmasını falan geçtim şimdi burada söyleyip de mide bulandırmak istemediğim detaylar var yemeklerinde. Umarım oda arkadaşın düzgün çıkar. Odandaki şahıs düzgün olduktan sonra yaşanan diğer sıkıntıları halledersin her türlü. Yurt ortamında manyak çok yani. Aman dikkat et kendine. :)
Evet canım benım gıbı temızlık hastası mecbur kalmadıkca annanesınde bıle kalmayan bır ınsan yurtda kalacaksa herkes kalır dıye düşünüyorumo_O

Tabiki kimse keyfine kalmiyor yargılamıyorum yanlıs anlasılmasını ıstemem:KK43:

X